جشنواره ایدههای خلاق بازی در اصفهان اولین جشنواره استانی ایدههای خلاق بازی از روز 29 بهمن ماه در محل تالار هنر اصفهان در میدان لاله آغاز به کار کرد. در این جشنواره کودکان، نوجوانان و جوانان اصفهانی با شرکت در کارگاههای مختلف، علاوه بر آشنایی با انواع بازیهای رایانهای، رباتیکی و فیزیکال و کسب اطلاعات […]
جشنواره ایدههای خلاق بازی در اصفهان
اولین جشنواره استانی ایدههای خلاق بازی از روز 29 بهمن ماه در محل تالار هنر اصفهان در میدان لاله آغاز به کار کرد.
در این جشنواره کودکان، نوجوانان و جوانان اصفهانی با شرکت در کارگاههای مختلف، علاوه بر آشنایی با انواع بازیهای رایانهای، رباتیکی و فیزیکال و کسب اطلاعات مختلف در این زمینهها، کوشیدند تا با خلاقیت خود، بازیهای جدید مبتنی بر بازیهای موجود طراحی و ارائه کنند؛ همچنین آنها با استفاده از بازیهای قدیمی و خاطرهانگیز، به دنبال پیدا کردن راهی برای ابداع یک بازی جدید و خلاقانه بودند.
شناسایی چهرههای نخبه و افراد خلاق
صفیه سادات موسویان، رئیس خانه خلاقیت و بازیهای فکری در خصوص ایده برگزاری این جشنواره گفت: از مدتها پیش، این ایده در ستاد تفریحی به چالش کشیده شد و پس از برگزاری کارگاهها و اتاقهای فکر، خانه خلاقیت و بازیهای فکری موفق شد در این روزهای پایانی سال 94 این برنامه را اجرا کند.
وی ادامه داد: هدف این برنامه، شناسایی ایدههای کودکان و نوجوانان، جوانان و دیگر افراد نخبه در زمینه بازی است، ما با اعلام فراخوان تمامی افرادی که در رشتههای بازی صاحب ایده هستند را به حضور در این جشنواره دعوت کردیم و در مجموع، 550 نفر برای آن ثبتنام کردند.
برگزاری کارگاههای ایدهپردازی و شکوفایی جرقههای ذهنی
در این جشنواره، کارگاههایی به منظور جهتدهی به مسیر ایده پردازی و شکوفایی جرقههای ذهنی شرکتکنندگان و دارندگان ایدههای بازی برنامهریزی شده بود که مخاطبان، گروههای سنی نوجوان، جوان و بزرگسال در مرحله نخست این کارگاهها، شخصاً بازیها را انجام میدهند و نحوه بازیها برای بسیاری یادآوری شود که این افراد شرکتکننده در مرحله بعد با خلاقیتهای خودشان میتوانند بازیهایی جدیدی را ابداع کنند.
رئیس خانه خلاقیت و بازیهای فکری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان با بیان این مطلب افزود: نداشتن الگوهای سالم تفریح و الگوپذیری و الگوگیری از بازیهای غربی تأثیرات منفی بسیاری در جامعه ما دارد، ما این جشنواره را با تمام توان اجرا کردیم تا بتوانیم از تمام ایدهپردازان استان، همچون گروه سنی نوجوان و جوان، عدهای از پژوهشگران، نخبگان آموزش و پرورش، اساتید دانشگاه و کسانی که ودیعه دار آموزش دانشجویان و دانشآموزان استفاده کرده و تمام ایدهها را جمع کنیم.
به گفته وی، در صورت حمایت مسئولان، این برنامه طی ماهها و سالهای آینده در سطح کشوری برگزار میشود و راهی برای افزایش تفریحات سالم جوانان اجرایی خواهد شد.
موسویان خاطر نشان کرد: افراد حاضر در این کارگاهها، در مرحله بعدی با حمایت و پشتیبانی خانه خلاقیت طی 3 ماه آینده، ایدههای خود را به صورت نمونَک و یا طرح در این نمایشگاهی که هفته اول اردیبهشت ماه برگزار میشود، ارائه کرده و مخاطبین، اساتید و گروه فنی این بازیها را داوری میکنند و در دو بخش حرفهای و شهروندی به صورت مجزا رتبههای برتر انتخاب شده و جوایزی به آنها اهدا میشود. همچنین اثرهایی که از نظر کادر فنی تأیید میشوند، گواهی معرفی به ثبت اثر دریافت میکنند.
وی با اشاره به انواع بازیهای موجود و رواج یافتن بازیهای رایانهای و بازیهای مبتنی بر تلفن همراه خاطر نشان کرد: منظور از بازی، همه انواع بازی است که شامل بازیهای رایانهای، رباتیکی و بازیهای فیزیکالی، مورد توجه بوده و بازیهای رایانهای هم مشخص هستند اما منظور از بازیهای فیزیکالی، بازیهای جنبشی حرکتی، فکری و نوشتاری هستند، در واقع همان بازیهای قدیمی هستند، همان بازیها هم ابتدا ایده بودند و سپس به بازیهایی محبوب تبدیل شدهاند.
اکثر مخاطب ایدههای خلاق بازی جوانان و بزرگسالان بودند
با گردشی در پنج ایستگاه مختلف آموزشی، متوجه میشویم که بازی مخصوص کودکان و نوجوانان نیست و اکثر شرکتکنندگان در این جشنواره را جوانان و بزرگسالان تشکیل میدهند؛ وقتی با آنها همکلام میشویم، متوجه میشویم که همه آنها زمانی را طول روز به انجام بازیهای مختلف میپردازند که در این بین بازیهای رایانهای محبوبتر از سایر انواع بازیها به نظر میآیند.
رئیس خانه خلاقیت و بازیهای فکری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در مورد این مطلب میگوید: در زمانهای گذشته حتماً باید در یک فضای مشخص بازی میکردیم اما اکنون هر شخصی با تلفن همراه خود میتواند انواع بازیها را انجام دهد و سرگرم شود، این مسئله قابل انکار نیست و ما باید الگوهای سالم ارائه دهیم.
وی تأکید کرد: بازیها باید بهگونهای طراحی و استفاده شوند که هم از روح و فکر و هم از جسم و بدن استفاده شود، هدف ما از برگزاری این جشنواره، ایجاد بستری برای طراحی بازیهای ایرانی اسلامی و ارائه به مخاطبان بوده و در کنار آن، بازیهای جذاب دیگری مانند بازیهای فکری، گفتاری و نوشتاری نیز معرفی میشوند.
این کارگاهها روزهای 29 و 30 بهمنماه از ساعت 8:30 صبح تا 16 بعدازظهر همراه با ارائه گواهینامه معتبر به شرکتکنندگان در محل تالار هنر واقع در میدان لاله برگزار شد.
منبع: خبرگزاری فارس
نظرات و تجربیات شما
-
سرافزار باشید
🙂 جالب بود