امروز، ۲۳ اسفندماه، در صدودهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد، در ادامه بررسی تباصر لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری مشهد پیشنهادی توسط حاجیبگلو، سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مطرح شد.
در متن این پیشنهاد آمدهاست که به شهرداری مشهد اجازه داده میشود با استفاده از ظرفیت خیرین و مدلهای اقتصادی پایدار برای حوزه حملونقل ارائه خدمات برای زائران و مجاوران به صورت رایگان اقدام کند.
موسیالرضا حاجیبگلو، سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص پیشنهاد خود اظهار کرد: یکی از ظرفیتهایی که میتوان برای حوزه مدیریت شهری به خصوص حملونقل عمومی استفاده کرد، ظرفیت خیرین است.
وی افزود: با توجه به اینکه تعدادی از خیرین آمادگی دارند در این حوزه ورود پیدا کرده و کمک کنند، تاکنون مجوز این موضوع را به شهرداری ندادیم یا مدلهای اقتصادی پایدار ارائه نکردیم که بتواند درآمد عالیه را کسب و در قبال آن این امکانات را به زائران و مجاوران پرداخت کند. این تبصره کمک میکند از ظرفیت خیرین بهرهمند شوند.
احداث نیروگاه زبالهسوز، نیروگاه بیوگازسوز میامی و کارخانه بازیافت خاک و پسماند ساختمانی
در ادامه جلسه تبصرههای سازمان مدیریت پسماند مورد بررسی قرار گرفت. براساس این تباصر شهرداری مشهد (سازمان مدیریت پسماند-سازمان اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی) مکلف است به منظور احداث نیروگاه زبالهسوز، نیروگاه بیوگازسوز میامی و کارخانه بازیافت خاک و پسماند ساختمانی نسبت به بکارگیری سرمایهگذار اقدام کرده و گزارش پیشرفت کار را هر سه ماه به شورای اسلامی شهر مشهد ارائه کند. همچنین شهرداری مشهد مکلف است نسبت به پرداخت کمک هزینه فرسودگی شغلی از ابتدای سال ۱۴۰۳ به کلیه کارکنان شاغل در محلهای مجتمع صنعتی ۱ و ۲، ایستگاههای میانی و رانندگان و کارگران حمل زباله بیمارستانی با هر نوع رابطه استخدامی (سازمانی، تامین نیرو، حجمی دارای کد ملی فعال) براساس ضوابط قانونی اقدام کرده و آثار مالی آن را در بودجههای سنواتی لحاظ کند.
استفاده از سرمایهگذار برای احداث جمعهبازار خودرو
در بخش دیگری از جلسه تبصرههای سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی بررسی شد. براساس این تباصر شهرداری مشهد (سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی-سازمان اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی) مکلف است به منظور احداث جمعهبازار خودرو نسبت به بکارگیری سرمایهگذار و سایر روشها اقدام کند و گزارش پیشرفت کار را هر سه ماه به شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ارایه دهد، این تبصره به عنوان تبصره اختصاصی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی به تصویب رسید.
انعقاد قرارداد بابت اجاره غرفههای مجتمع سنگتراشان واقع در آرامستان بهشت رضا(ع)
تبصرههای اختصاصی سازمان آرامستانها نیز تصویب شد که براساس آن به شهرداری مشهد (سازمان آرامستانها) اجازه داده میشود براساس فراخوان پنج ساله نسبت به انعقاد قرارداد بابت اجاره غرفههای مجتمع سنگتراشان واقع در آرامستان بهشت رضا(ع) بر اساس نرخ کارشناس رسمی دادگستری به صورت سالانه اقدام کند. همچنین شهرداری مشهد مقدس (سازمان آرامستانها) مکلف است نسبت به پرداخت کمک هزینه فرسودگی شغلی از ابتدای سال ۱۴۰۳ به کلیه کارکنان شاغل در بخشهای غسالخانه، تدفین، پذیرش و رانندگان خدوم آمبولانس با هر نوع رابطه استخدامی (سازمانی، تأمین نیرو، حجمی، دارای کد ملی فعال) بر اساس ضوابط قانونی اقدام کرده و آثار مالی آن را در بودجههای سنواتی لحاظ کند.
در جریان بررسی تبصره سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد، این سازمان مکلف شد تأمین منابع مالی پروژه احداث مرکز داده شهری به عنوان تأسیسات شهری را از طریق اخذ مجوز بانک مرکزی برای فروش اوراق مشارکت شهرداریها در قانون بودجه کل کشور انجام داده و در صورت حصول نتیجه پیشبینی لازم را در اصلاح بودجه ۱۴۰۳ اعمال کند. همچنین شهرداری مکلف است در راستای توسعه خدمات هوشمند و اطلاعرسانی به مسافران نسبت به بروزرسانی تجهیزات بلیت الکترونیک اقدام کند.
در بخش دیگری از جلسه تبصره سازمان زمین و مسکن تصویب شد. براساس این تبصره شهرداری مشهد مقدس مکلف است حداقل ۶۰ درصد بودجه ردیف استحصال اراضی مورد نیاز اجرای پروژههای شهری به جز اراضی مربوط به پلاک ۱۷۶ را به پروژههای مربوط به حاشیه شهر اختصاص دهد.
تامین ۴ هزار میلیارد ریال در راستای مطالعه، تملک، احیا و مرمت بناهای تاریخی
در ادامه جلسه تباصر سازمان بازآفرینی فضاهای شهری مورد بررسی قرار گرفت. براساس این تباصر شهرداری مشهد (سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری) مکلف است اسناد توسعه محلات هدف را حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۳ تهیه و به تایید و تصویب حوزههای مرتبط قانونی رسانده و گزارش عملکرد مربوطه را هر سه ماه یکبار به شورای اسلامی شهر ارایه کند.
شهرداری مشهد (سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری) مکلف است نسبت به خارج نمودن حداقل ۵ محله هدف بازآفرینی از محلات ناکارآمد در سال ۱۴۰۳ اقدام کرده و گزارش عملکرد این تبصره را هر سه ماه یکبار به شورای اسلامی شهر مشهد ارایه کند. همچنین به شهرداری مشهد اجازه داده میشود به استناد قانون حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی-فرهنگی تا سقف ۴ هزار میلیارد ریال در راستای مطالعه، تملک، احیا و مرمت بناهای تاریخی از محل جذب منابع سرمایهگذاری و مشارکتی و واگذاری داراییهای سرمایهای، تهاتر با امتیازات و در صورت لزوم منابع شهرداری یا واگذاری دارایی مالی با تایید شورای اسلامی شهر اقدام کند.
در جریان بررسی تباصر شرکت گردشگری و توسعه عمران هفت حوض به شهرداری مشهد اجازه داده شد نسبت به واگذاری زیرساختهای مرتبط با ظرفیتهای حوزه گردشگری از جمله اماکن اقامتی و گردشگری، شبکه حملونقل ویژه گردشگری و سایر ظرفیتها و داراییهای مرتبط، به منظور تأمین منابع مالی، مولدسازی داراییها، اقتصادی نمودن فعالیتها، با هدف توسعه و بهرهبرداری بهینه از ظرفیتها و زیرساختها به شرکت توسعه گردشگری و توسعه عمران هفتحوض اقدام کند. ضمنا درآمدهای حاصل از این محل به حساب عاملیت شرکت (شهرداری) واریز و گزارش آن در اصلاح بودجه لحاظ شود.
خرید ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تا سقف ۴۰ هزار میلیارد ریال
در بخش دیگری از جلسه تباصر سازمان اتوبوسرانی تصویب شد. بر این اساس به شهرداری مشهد (سازمان اتوبوسرانی) اجازه داده میشود به منظور تأمین ناوگان اتوبوسرانی نسبت به خرید ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تا سقف ۴۰ هزار میلیارد ریال اقدام کرده و آثار مالی آن را در اصلاح بودجه سال ۱۴۰۳ لحاظ کنند.
خرید ۶۰ دستگاه واگن تا سقف ۴۰ هزار میلیارد ریال
در ادامه جلسه تباصر شرکت بهرهبرداری قطار شهری به تصویب رسید که بر اساس آن به شهرداری مشهد(شرکت بهرهبرداری قطار شهری) اجازه داده شد به منظور تأمین ناوگان خط یک قطار شهری نسبت به خرید ۶۰ دستگاه واگن تا سقف ۴۰ هزار میلیارد ریال اقدام کرده و آثار مالی آن را در اصلاح بودجه سال ۱۴۰۳ لحاظ کند.همچنین این سازمان مکلف شد با توجه به سیاستهای شورای اسلامی شهر در خصوص راهاندازی خطوط قطار شهری به ویژه خط سه، هر ماه عملکرد دقیق آن را به شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ارایه کند.
بکارگیری ۵۰ درصد از خرید دوچرخههای جدید در سال ۱۴۰۳ در حاشیه شهر
در ادامه جلسه و با تصویب تباصر شرکت توسعه ارتباطات ترافیکی شهرداری مشهد (شرکت توسعه ارتباطات ترافیکی) مکلف شد ۵۰ درصد از خرید دوچرخههای جدید در سال ۱۴۰۳ را در حاشیه شهر بکارگیری کرده و گزارش اقدامات آن را هر ۶ ماه به شورای اسلامی شهر ارایه کند.
در بخش دیگری از جلسه تباصر سازمان عمران تصویب شد. بر این اساس به شهرداری مشهد (سازمان عمران) اجازه داده میشود نسبت به فروش محصولات تولیدی خود به خارج از شهرداری اقدام کند و برای شهرداری با ضریب ۹۰ درصد محاسبه میشود. همچنین شهرداری مشهد (سازمان عمران) باید نسبت به لحاظ مبلغ ۹۰۰ میلیارد ریال بابت خرید کامیون اقدام کند.
در جریان بررسی تباصر مؤسسه فرهنگی شهرآرا به شهرداری مشهد مقدس (موسسه فرهنگی شهرآرا) اجازه داده شد با توجه به نوسانات قیمت مواد اولیه مصرفی در بازار، نسبت به اصلاح نرخ تعرفههای خود با کاهش تا ۲۰ درصد یا افزایش حداکثر ۳۰ درصد و بر اساس نرخنامه اتحادیه یا مراکز مربوطه با تایید هیأت مدیره مؤسسه اقدام کند. همچنین به شهرداری مشهد (موسسه فرهنگی شهرآرا) اجازه داده میشود با عنایت به تایید مجوز چاپ روزنامه شهرآرامترو توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تا مبلغ ۳۵ میلیارد ریال نسبت به چاپ و توزیع آن اقدام کرده و آثار مالی آن را در اصلاح بودجه سال ۱۴۰۳ لحاظ کند.
در ادامه تباصر سازمان اجتماعی و فرهنگی به تصویب رسید، بنابراین شهرداری مشهد (سازمان اجتماعی و فرهنگی) مکلف است نسبت به هبه جریمه اضافه بنای مساجد و حسینیه مسجد و حوزههای علمیه تا پایان سال ۱۴۰۳ مشروط به موقوفه بودن و در صورت داشتن گواهی استحکام بنا تاییدیه از دستگاه ذیربط خود و عدم وجود شاکی اقدام کند.همچنین به شهرداری مشهد(سازمان اجتماعی و فرهنگی) اجازه داده میشود به منظور تحقق و راهبری بهینه و جلوگیری از حضور گسترده کارگرنماها در سطح شهر و حفظ سیما و منظر شهری در پیمانهای منعقد شده با مناطق، سازمانها و شرکتهای وابسته برای تأمین نیروی کارگری از ظرفیت ایستکارهای سطح شهر استفاده کند. شهرداری مشهد مقدس (سازمان اجتماعی و فرهنگی) مکلف است مدیریت کلیه فضاهای ورزشی در اختیار خود به انتهای سالنهای ورزشی وحدت شهدای تاکسیرانی، سرافرازان، مادر و کودک، امید و زندگی، شهدای شهرداری و زمینهای ورزشی پارک ملت و زمین چمن رسالت را به شهرداری های مناطق واگذار کند. همچنین شهرداری مشهد(سازمان اجتماعی و فرهنگی) مکلف است از واگذاری فضاهای ورزشی مستقر در حوزههای ۴ و ۵ درآمدی و مجموعههای ورزشی در اختیار ستاد معاونت فرهنگی به پیمانکار خودداری کرده و مدیریت آنها را در اختیار شهرداری مناطق قرار دهد.
همچنین به شهرداری مشهد (سازمان اجتماعی و فرهنگی) اجازه داده میشود نسبت به شناسایی و آنالیز قیمت تمامی زمینهای روباز سطح شهر که نیاز به فنسکشی روکش آسفالت، احداث چمن مصنوعی و نصب تجهیزات ورزشی در سطح شهر دارند، اقدام کرده و گزارش آن را ظرف مدت سه ماه به شورای اسلامی شهر ارایه کند. ضمن اینکه در خصوص مواردی که دارای اولویت یک است نسبت به عملیات اجرایی موارد فوق اقدام کرده و آثار مالی ناشی آن را در اصلاح بودجه سال ۱۴۰۳ لحاظ کند.
شهرداری مشهد (سازمان اجتماعی و فرهنگی) میتواند به منظور تامین سرانههای خدماتی، فرهنگی و ورزشی و همچنین ایجاد ظرفیتهای لازم در حوزه توانمندسازی محلات هدف بازآفرینی نسبت به شناسایی، تجهیز و بهرهبرداری از فضاها و اماکن بلااستفاده نهادها و سازمانهای دولتی و غیر دولتی که برای حداقل ۱۰ سال به طور رایگان در اختیار شهرداری مشهد قرار میگیرند، از طریق انعقاد تفاهمنامه اقدام کند. مصادیق کمتر از ۱۰ سال برای تصویب به شورای اسلامی شهر ارسال شود. در خصوص نوسازی، بازسازی، تجهیز و تعمیر فضاهای ورزشی در حال استفاده مراجع فوق نیز در صورت انعقاد تفاهمنامه تهاتر خدماتی که آن نهادها میتوانند در اختیار شهرداری قرار دهند و یا اختصاص شیفتهای رایگان به شهرداری نیز قابل اقدام است.
همچنین به شهرداری مشهد (سازمان اجتماعی و فرهنگی) اجازه داده میشود ردیفی با مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال با عنوان اختصاصی حمایت از جوانان به منظور حمایت از ایدههای دانشبنیان توسعه اشتغال رویدادهای شهری مختص جوانان با اولویت انتخاب رابط جوانان شورای اجتماعی محلات از سرجمع اعتبارات هزینههای حوزه ماموریتی فرهنگی لحاظ کند.
به شهرداری مشهد (سازمان اجتماعی و فرهنگی) اجازه داده میشود برابر مقررات نسبت به تأسیس صندوق حمایت از پیشکسوتان ورزشی، هنری و رسانه اقدام کند. به شهرداری مشهد اجازه داده میشود در راستای پرداخت به موقع حقالزحمه مربیان، درآمد حاصل از برگزاری کلاسهای آموزشی به حساب عاملیت سازمان اجتماعی و فرهنگی واریز شود.
انتهای پیام