به گزارش پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار ایسنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در مراسم تقدیم ارائه لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن مجلس طی سخنانی اظهار داشت: در این تاریخ با تلاشهای مختلف عزیزان علمی و پژوهشگر و نیز اعضای دولت و سازمان برنامه و بودجه، برنامه هفتم را […]
به گزارش پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار ایسنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در مراسم تقدیم ارائه لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن مجلس طی سخنانی اظهار داشت: در این تاریخ با تلاشهای مختلف عزیزان علمی و پژوهشگر و نیز اعضای دولت و سازمان برنامه و بودجه، برنامه هفتم را که تدوین شده است به مجلس تقدیم میکنیم، در این خصوص نکاتی جاری است که خدمت نمایندگان محترم مردم عرض خواهم کرد.
وی افزود: سیاستهای ابلاغی در اواخر شهریور ۱۴۰۱ نسبت به برنامه هفتم از طرف مقام معظم رهبری به همه دستگاهها ابلاغ شد. سازمان برنامه و بودجه آن زمان درگیر تدوین بودجه ۱۴۰۲ بود و از دی ماه ۱۴۰۱ تدوین برنامه هفتم در سازمان برنامه آغاز شد و تا اسفند همان سال پیش نویس آن تهیه شد.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از میرکاظمی رئیس وقت سازمان برنامه اظهار داشت: از فروردین ماه ۱۴۰۲ طی جلسات مختلف در دولت و نیز در کمیتههای مختلف و مربوط برنامه هفتم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نهایتاً این برنامه تکمیل و تدوین شد و به مجلس ارائه میشود.
وی تصریح کرد: در تدوین برنامه هفتم دیدگاههای سیاسی صاحب نظران، اندیشمندان و کارشناسان مورد توجه قرار گرفته است ضمن آنکه از تجربیات برنامههای گذشته استفاده لازم صورت گرفت.
رئیس جمهور اذعان داشت: سخنی که مهم است در اجرای برنامه است و باید یک آسیب شناسی جدی نسبت به اجرای برنامههای گذشته یعنی شش برنامه قبلی صورت بگیرد. حدوداً بین ۳۰ تا ۳۵ درصد از برنامههای گذشته اجرا شده است و باید نسبت به دغدغهها، بایدها و نبایدهایی که در برنامه وجود دارد بررسیهای لازم صورت بگیرد.
وی افزود: میزان قابل قبولی نسبت به کارهایی که در این مدت انجام دادیم آسیب شناسی و چرایی اینکه برنامهها چرا کامل انجام نشده است صورت گرفته و این تجربه را در تدوین برنامه هفتم مورد توجه قرار دادیم.
اصل ۱۳۴ قانون اساسی برای اولین بار در این دولت اجرا شد
رئیسی در ادامه با اشاره به آنکه دولت از ابتدا کار خود را با برنامه شروع کرده است گفت: اصل ۱۳۴ قانون اساسی برای اولین بار در این دولت اجرا شد. برنامه تحولی دولت از آغاز کار آن در اختیار همگان قرار گرفت که چه کنیم و چگونه سیاستها اجرایی شود. در این خصوص هدف گذاریهای لازم در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی صورت گرفت و دولت دارای برنامه بود.
رئیس جمهور در خصوص برنامه هفتم تاکید کرد: دو نگاه قابل توجه در برنامه هفتم وجود دارد، ابتدا نگاه به توانمندیها و ظرفیتهای کشور است. توجه به ظرفیتهای دولتی و بخش خصوصی و نیز استفاده از آنها؛ دوم موانع و مشکلاتی که در جهت رفع آنها در برنامه ارائه شده است و اینها مورد توجه ویژه در برنامه هفتم قرار گرفت.
رئیسی ادامه داد: در بررسیهای صورت گرفته ممکن است دستگاههای اداری کشور و یا برخی مناطق، شهرستانها، سازمانها و ادارات معتقد باشند که در نگاه به حل مسائل آنها در برنامه هفتم توجه ویژه نشده است. در حالی که یکسری از قوانین و مسائل جایش طرح در برنامه هفتم نیست و آنها را باید در جای خود مورد توجه و اصلاح قرار داد. البته حرف دوستان در این خصوص حق بود اما جایش در برنامه نیست و نمیشود همه مسائل مختلف کشور را در برنامه هفتم قرار داد.
وی تاکید کرد: در این برنامه که برای تقدیم به مجلس آماده شده و امروز تقدیم میشود دو نگاه وجود دارد، یکی توجه به ظرفیتهای کشور و دوم توجه به موانع و مشکلات کشور که در این برنامه در جهت رفع این مشکلات حرکت کنیم.
رئیسی گفت: برنامه هفتم محلی برای اصلاح قوانین جاری کشور نیست؛ در این برنامه مساله محوری و نگاه به اولویتهای کشور مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس جمهور مردم پایه بودن برنامه را از دیگر ویژگی لایحه دولت اعلام کرد و افزود: اگر نقش مردم را درست تعریف کنیم و به مردم میدان دهیم و دولت نقش هدایت، حمایت و نظارت باشد، مشارکت مردم را در برنامه خواهیم داشت.
وی توجه به ظرفیت و چالشهای کشور را دو رویکرد اساسی در تدوین لایحه برنامه هفتم توسعه کشور دانست و گفت: در این برنامه به دنبال افزایش بهره وری هستیم.
در حال تکمیل…