به گزارش پایگاه صلح خبر، روزنامه «الاخبار» به نقل از منابع مصری نوشت: سه موضوعی که دستیابی به توافق آتش بس را به تعویق انداخته، (تن ندادن سران تل آویو به) عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از دو محور «فیلادلفیا» (نوار مرزی غزه با مصر) و «نتساریم» (محوری که شمال و جنوب نوارغزه را از هم جدا کرده است) و نیز بازگشت آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه و خروج تدریجی رژیم صهیونیستی از سراسر این منطقه است.
این منابع تاکید کردند که تا زمانی که رژیم اسرائیل به این نکات پاسخ روشن و قاطع ندهد، مذاکرات بی فایده خواهد بود.
به گزارش ایرنا، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» نیز امروز سه شنبه به سنگ اندازی های مکرر نتانیاهو در مسیر دستیابی به آتش بس و تبادل اسیران صهیونیست با مقاومت فلسطین اذعان کرد و نوشت: به رغم اینکه مسئولان ارتش، دستگاه امنیت داخلی (شاباک) و سازمان (جاسوسی) موساد بلامانع بودن توافق با فلسطینی ها برای آزادسازی اسیران را اعلام کرده اند، اما نخست وزیر بارها دستیابی به چنین توافقی را به شکست کشانده است.
این روزنامه افزود: هدف نتانیاهو طولانی کردن این روند تا زمان تعطیلات تابستانه کنست (پارلمان) است تا کنست نتوانند کابینه اش را سرنگون کنند.
مقاومت فلسطین در نوار غزه هفتم اکتبر۲۰۲۳(۱۵مهرماه ۱۴۰۲) در عملیاتی غافلگیرانه وارد شهرکهای صهیونیستنشین مجاور نوار غزه شده و حدود ۲۵۰ صهیونیست را به اسارت گرفت.
تعدادی از این اسرا در اقدامی انساندوستانه آزاد شدند. شمار دیگری از آنها نیز طی عملیات تبادل اسیران میان رژیم صهیونیستی و حماس آزاد شدند.
با این وجود، تعدادی از آنها به دلیل بیتوجهیهای کابینه تندرو رژیم اشغالگر و تداوم حملات وحشیانه به نوار غزه، جان خود را از دست دادند.
پیشتر خانوادههای اسیران صهیونیست اعلام کرده بودند که حمله ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب نوار غزه به معنای اجرای حکم اعدام فرزندان اسیرشان است.
بر اساس نظرسنجی سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی، ۶۲ درصد از نظامیان صهیونیست توافق با مقاومت فلسطین برای مبادله اسرا را تائید میکنند.
این در حالی است که یک رسانه صهیونیستی یکشنبه شب اعلام کرد که هیأت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی برای پیشرفت در مذاکرات با جنبش حماس برای تبادل اسیران چراغ سبز دریافت کرده است.
با گذشت بیش از ۹ ماه از عملیات طوفان الاقصی و اسارت شماری از صهیونیستها به دست مقاومت فلسطین در نوار غزه، این رژیم با وجود تجاوز گسترده به این منطقه نه تنها نتوانسته اسرای مذکور را آزاد کند، بلکه شمار زیادی از آنها در حملات هوایی و توپخانهای این رژیم به مناطق مختلف نوار غزه کشته شدهاند.
مخالفت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تاکنون با آتش بس در نوار غزه، امکان دستیابی به توافق برای آزادی اسرای صهیونیست در مقابل آزادی اسرای فلسطینی از زندانهای این رژیم را سلب کرده است. این امر باعث اعتراض گسترده خانوادههای این اسرا در سرزمینهای اشغالی شده است. در حالی که آنها خواستار توافق با جنبش حماس برای آزادی اسرای صهیونیست هستند، نتانیاهو که از محاکمه به اتهام فساد پس از پایان جنگ اطمینان دارد، بر سر هرگونه توافقی در این باره مانع تراشی میکند.
در قالب جدیدترین دور مذاکره، منابع خبری رژیم صهیونیستی دوشنبه شب اعلام کردند که هیات مذاکره کننده این رژیم قرار است پنجشنبه این هفته پاسخ تل آویو برای دستیابی به آتش بس و تبادل اسیران را به دوحه قطر ببرد. دوحه و مصر به همراه واشنگتن نقش میانجی بین رژیم صهیونیستی و حماس در قالب مذاکرات را بازی می کنند.
310310