به گزارش صلح خبر، به دنبال شیوع کرونا از اسفند ماه سال گذشته تدابیر ویژه ای از سوی دستگاههای مختلف در جهت پیشگیری و مقابله با کرونا اتخاذ شد که وزارت کار نیز از جمله دستگاه هایی بود که به منظور صیانت از نیروی انسانی شاغل در کارگاههای کشور، مسئولیت تشدید بازرسی در کارگاههای مشمول قانون کار را برعهده گرفت.
آنطور که مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید؛ نظارتهای درون کارگاهی توسط مجموعه های کارفرمایی از طریق خانه های بهداشت کارگری، کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار و مسئولان ایمنی کارگاه های کشور در حال انجام است و موضوع رعایت الزامات بهداشتی که از طرف وزارت بهداشت به محیطهای کاری ابلاغ شده و مواردی که به شکل توصیه نامه در حرفه های مختلف تدوین شده به تمام واحدهای کارفرمایی کشور ابلاغ شده است.
به گفته وی، تا کنون بیش از ۴۰ هزار مورد بازرسی در سطح کارگاههای کشور با اولویت مقابله با ویروس کرونا انجام شده است.
به گزارش صلح خبر، رعایت دستورالعمل های ایمنی و تبعیت از مقررات ایمنی و دستورات مسئول ایمنی در کارگاه امری ضروری است و کارفرمایان در این زمینه تکلیف نظارتی دارند.
بر اساس فصل چهارم از قانون کار و ماده ۸۵ قانون، برای صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعمل هایی که از طریق شورای عالی حفاظت فنی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور جلوگیری از بیماری های حرفه ای و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار تدوین می شود، برای کلیه کارگاهها، کارفرمایان، کارگران و کارآموزان الزامی است.
همچنین به موجب ماده ۹۵ قانون کار، مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرما یا مسئولان واحد است و برای تامین حفاظت فنی و بهداشت کار، باید وسایل و امکانات لازم را در اختیار کارگران قرار بدهند.
علی مظفری مدیرکل بازرسی کار وزارت کار درباره تشدید بازرسی های کارگاهی به صلح خبر می گوید: از زمان انتشار خبر شیوع ویروس کرونا در کشور، تدوین دستورالعمل های پیشگیری و مبارزه با کرونا در دستور کار قرار گرفته و در این راستا پروتکل ها و دستورالعمل های تخصصی توسط وزارت بهداشت و توصیه نامه های عمومی برای پیشگیری از بیماری کرونا در محیط های اداری و صنعتی تدوین و به واحدهایی اجرایی ابلاغ شده است.
وی درباره تامین تجهیزات حفاظت فردی در کارگاهها می گوید: بازرسان کار با اولویت مقابله با کرونا، نظارت های خود را در کارگاههای مشمول افزایش داده و دراین راستا تحویل تجهیزات حفاظت فردی توسط کارفرمایان به کارگران نیز به طور ویژه در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته مظفری تجمعات و گردهمایی های تشکلهای کارگری و کارفرمایی لغو شده و ساختار حضور و غیاب برای کارگران مشمول که طبق روال بر مبنای ثبت اثر انگشت صورت می گرفت، در بیشتر موارد به شیوه سنتی دنبال می شود.
به گزارش صلح خبر، بر اساس آییننامه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار، به منظور صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور در کارگاههای مشمول قانون کار و پیشیگیری از حوادث و بیماریهای ناشی از کار، حفظ و ارتقاء سلامتی کارگران و سالم سازی محیطهای کار، تشکیل کمیتههای حفاظت فنی و بهداشت کار با رعایت ضوابط و مقررات مندرج در این آییننامه در تمام کارگاههای کشور الزامی است و وزارت کار درر راستای تامین حفاظت فنی و رعایت دستورالعمل های بهداشتی تشدید بازرسی های درون کارگاهی را با تلاش بی وقفه و شبانه روزی بازرسان کار خود با جدیت دنبال می کند.
انتهای پیام