امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 223250 |
تاریخ انتشار : 04 اسفند 1396 - 11:36 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سلامت صلح خبر دبیر علمی کنگره استروک ایران گفت: تزریق بوتاکس به عنوان یک روش درمانی موثر می‌ تواند به بیماران سکته مغزی کمک قابل توجهی کند. به گزارش صلح خبر، دکتر شهرام اویس قرن، گفت: یکی از موارد مصرف بوتاکس رفع عوارض ناشی از سکته مغزی است که می تواند شامل فلج […]

به گزارش مجله سلامت صلح خبر

دبیر علمی کنگره استروک ایران گفت: تزریق بوتاکس به عنوان یک روش درمانی موثر می‌ تواند به بیماران سکته مغزی کمک قابل توجهی کند.

به گزارش صلح خبر، دکتر شهرام اویس قرن، گفت: یکی از موارد مصرف بوتاکس رفع عوارض ناشی از سکته مغزی است که می تواند شامل فلج یک طرفه بدن، اختلال در راه رفتن، ناتوانی در حرکت دست و یا اختلال در تکلم و بلع باشد. 

به گفته استادیار نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص نورولوژی، بوتاکس می‌ تواند در رفع اینگونه عوارض بیماران سکته مغزی بکار گرفته شود؛ البته این یک روش درمانی نیست و تنها می‌تواند در کاهش شدت این عوارض کمک کند.

وی اظهار کرد: بیمارانی که حدود ۲ تا ۳ ماه از بروز سکته مغزی در آنها گذاشته است و دچار اینگونه عوارض شده‌اند، می‌ توانند کاندید استفاده از تزریق بوتاکس باشند. 

اویس قرن افزود: البته استفاده از بوتولینوم توکسین به تنهایی اثری نخواهد داشت زیرا بعد از ۳ ماه دوباره وضعیت بیمار به حالت اول برمی گردد؛ بنابراین بیماران سکته مغزی در کنار استفاده از این روش باید به اقدامات توانبخشی مانند فیزیوتراپی و کاردرمانی به طور همزمان بپردازند.

وی توضیح داد: برخی اندام ها بعد از سکته مغزی دچار حالت انقباضی می‌شوند زیرا در اثر سکته برخی سلولهای مغزی آسیب بیشتر و برخی آسیب کمتری می بینند؛ عضلات مربوط به سلول هایی که آسیب بیشتری دیده اند، ضعیف می ماند و قسمتی که آسیب کمتری دیده عضله اش قوی می شود و وارد حالت انقباضی می‌شود.

وی افزود: با استفاده از بوتولینوم توکسین عضلاتی که قوی شده اند به طور موقت ضعیف شده و با انجام اقدامات توانبخشی مانند فیزیوتراپی تلاش می‌شود تا هر دو عضله با هم قوی شوند.

استادیار نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: اگر تزریق بوتاکس با اقدامات توانبخشی همراه باشد، در حدود ۳۰ درصد بیماران مغزی بهبودی حاصل می شود؛ به عنوان مثال بیماری که در اثر سکته نمی تواند راه برود با استفاده از این روش ها می تواند با واکر یا عصا راه برود و یا بیماری که نمی تواند دست خود را حرکت دهد، با این روش ها می تواند از دست خود در انجام بسیاری از امور استفاده کند. 

اویس قرن در خصوص اینکه آیا استفاده از بوتاکس در همه بیماران سکته مغزی و در هر سنی کاربرد دارد و موثر است ، توضیح داد: سکته مغزی محدودیت سنی زیادی ندارد و ممکن است افراد در سنین ۱۷ تا ۸۰ سالگی را دچار کند؛ بنابراین استفاده از بوتاکس در رفع عوارض سکته مغزی هیچگونه محدودیتی ندارد.

منبع : Mehrnews

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید