به گزارش صلح خبر، دکتر جلال الدین میرزای رزاز در ارتباطی ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران با بیان اینکه تغذیه سالم در شرایط عادی، لازمه زندگی سالم بر محور توسعه پایدار در هر جامعه است، گفت: زمانی که با بحرانی مانند بحران این روزها در کشور یعنی بحران کرونا مواجه میشویم به طبع رعایت اصول تغذیه سالم، می تواند یکی از ارکان مهم و بسیار اساسی و اثرگذار در تامین سلامت و کوتاهتر کردن دوران این بحران باشد.
رئیس انجمن تغذیه ایران اظهار کرد: با شروع کرونا با فارغ التحصیلان رشته تغذیه که حدود ۹ هزار نفر در کشور هستند، در کنار مدافعان سلامت در همه مراکز درمانی و بهداشتی ارائه خدمت کردیم و به عنوان کار گروهی در درمان بیماران شرکت کردیم؛ کاردرمان و کار پزشکی کار گروهی است که هر جزئی در جای خود باید کار خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: در بحران کرونا در بیماران بستری یک متخصص بیهوشی نمیتواند به تنهایی همه کارها را برای مریض انجام دهد و یک متخصص عفونی نیز نمیتواند صفر تا صد همه کارها را انجام دهد و هر کدام از ارکان نظام سلامت و تیم درمان در جایگاه خود، باید ایفای نقش و انجام وظیفه کنند تا نهایتاً خروجی خوبی داشته باشیم که بهترین خروجی کاهش مرگ و میر و کوتاهتر کردن مدت زمان اقامت بستری در بیمارانی که در مراکز درمانی ما بستری هستند، است.
وی گفت: تغذیه در کنار تمام ارکان سلامت و ارکان درمان نقش مهمی دارد و در کنار همه آنها به بهبودی زودتر بیماران مبتلا به کرونا کمک کند.
رزاز با بیان اینکه از شروع بحران تیمهای مختلفی را تشکیل دادیم و موفق شدیم که در زمینه پیشگیری از کرونا، از بعد تغذیهای با رعایت نکات تغذیهای از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن دستورالعملی را به مردم ارائه دهیم، اظهار کرد: با همکاری اعضای هیات علمی سراسر کشور، معاونت درمان وزارت بهداشت، دفتر بهبود تغذیه و دستاندرکاران غذا و تغذیه کمک کردند که این دستورالعمل انجام شد و بلافاصله به زبان انگلیسی ترجمه و در اختیار سازمان جهانی بهداشت نیز قرار گرفت. همچنین دستورالعمل دوران نقاهت بیماران کرونا برای بیمارانی که پس از بهبود از کرونا دوران نقاهت را میگذرانند نیز آماده شد که آن دستورالعمل نیز ابلاغ شده تا بتوانیم شرایط خاصی را برای مردم در بعد تغذیه فراهم کنیم که با حمایتهای تغذیه از این بحران راحتتر عبور کنیم.
سوء تغذیه در حدود 28 درصد بیماران بستری در بیمارستان ها
وی ادامه داد: در شرایط عادی بیمارانی که در بیمارستان های ما و حتی در بیمارستانهای دنیا بستری میشوند؛ درصدی از آنها دچار سوء تغذیه هستند. در ایران حدود ۲۴ تا ۲۸ درصد بیماران بستری در بیمارستانها دچار سوء تغذیه هستند که در این شرایط بحرانی که به وجود میآید باید به صورت ویژهتر و خاصتری به این مسئله توجه کنیم.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه درباره تعداد کارشناسان و متخصصان تغذیه گفت: از لحاظ تعداد کارشناسان و متخصصان تغذیه، کشور در شرایط خوب و مطلوبی قرار دارد. تعداد فارغ التحصیلان تغذیه در کشورهای در حال توسعه حدود پنج دهم یا نیم به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است که در کشور ما حدود 11 نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است، پس به اندازه کافی فارغالتحصیل برای ارائه خدمت به هموطنان داریم و از این بابت نگرانی نداریم.
ادامه دارد