امروز: پنجشنبه, ۸ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 2 ذو الحجة 1446 | 2025-05-29
کد خبر: 380023 |
تاریخ انتشار : 23 مرداد 1399 - 3:36 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر عباس بهارلو می‌گوید: آن‌چه «ترکش‌های جنگ» با سالن‌های سینما نکردند، ویروس به‌چشم‌نیامدنی «کوویدـ 19» با سینما کرد و اقتصاد سینما را با چنان بحرانی روبه‌رو کرد که تاریخ سینمای جهان به ‌یاد ندارد. این محقق، نویسنده و پژوهشگر سینمای ایران اخیرا عکسی را منتشر کرده که در توضیح آن و […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

عباس بهارلو می‌گوید: آن‌چه «ترکش‌های جنگ» با سالن‌های سینما نکردند، ویروس به‌چشم‌نیامدنی «کوویدـ 19» با سینما کرد و اقتصاد سینما را با چنان بحرانی روبه‌رو کرد که تاریخ سینمای جهان به ‌یاد ندارد.

این محقق، نویسنده و پژوهشگر سینمای ایران اخیرا عکسی را منتشر کرده که در توضیح آن و در یادداشتی برای صلح خبر نوشته است:  

«خیلی خوب به یاد دارم که از همان روزهای نخست جنگ تحمیلی سینماهای زادگاهم آبادان و هم‌چنین خرمشهر بلافاصله تعطیل شدند. رفتن به سینما در آن روزهای پر از آتش و خون و جنگ و گریز و مرگ و ویرانگری معنایی نداشت؛ اما بعدها که از شهرهای در محاصره و زیر بمباران فاصله گرفتیم و در استان‌های دورتر، که کیلومترها از صحنه‌های اصلی جنگ فاصله داشتند، ساکن شدیم، دریافتیم که به‌رغم آن‌چه «جنگ شهرها» نامیده می‌شد، سالن‌های سینما با تمهیدهای ساده‌ای رونق خود را بیش وکم حفظ کرده‌اند.

جلو سالن‌های سینما با گونی‌های انباشته از شن استتار و شیشه‌های درهای ورودی با نوار چسب‌های پهن و بلند محافظت می‌شدند تا در صورت حمله‌ی هوایی و موج انفجار آسیب کم‌تری به مردمی برسد که مشغول تماشای فیلم بودند. چند باری البته سینماها در این شهر و آن شهر بمباران شدند، اما اثر ویران‌گر بمب آن‌قدر دهشتناک نبود که مردم را از سینما رفتن بازدارد.

با دیدن چندباره‌ی این عکس از «سینما عصر جدید»، در یکی از روزهای نمایش فیلم «راه» (یلماز گونی، 1982)، به یک‌باره این فکر از ذهنم گذشت که آن‌چه «ترکش‌های جنگ» با سالن‌های سینما نکردند، ویروس به‌چشم‌نیامدنی «کوویدـ 19» (کرونا) با سینما کرد و اقتصاد سینما را نه فقط در ایران، بلکه در جهان با چنان بحران و اخلالی روبه‌رو کرد که تاریخ سینمای جهان با چنین کیفیتی به ‌یاد ندارد.»

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید