به گزارش صلح خبر به نقل از روابط عمومی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس،دراین بیانیه آمده است: با بازخوانی پرونده نقش سازمان ملل متحد در ۸ سال دفاع مقدس و قطعنامه های صادره در آن دوران، بی طرفی و صلح خبر جویی این نهاد به شدت زیر سوال می رود. سازمان ملل متحد برای سال ها چشم خود را بر روی خواسته های مشروع کشورمان به عنوان قربانی این تجاوز بسته بود؛ اما پایمردی رزمندگان و ایستادگی مقامات کشور در برابر فشارها و صف بندی های جهانی و منطقه ای سرانجام شورای امنیت را به این نتیجه رساند که قطعنامه های نا عادلانه و تکراری هرگز از جانب ایران پذیرفتنی نیست.
پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی حضرت امام خمینی (ره) در آن مقطع حساس یک تصمیم استراتژیک و تاریخ ساز بود. این قطعنامه اگرچه انتظارات کشورمان را به طور کامل محقق نمی ساخت، اما مفاد آن دارای نکات مثبتی بود که آن را از قطعنامه های پیشین متمایز می ساخت. در این قطعنامه برای نخستین بار از “تعیین متجاوز” سخن به میان آمده بود؛ بندی که همواره مورد تاکید مسئولان کشور بود. همچنین مواردی مانند به رسمیت شناختن مرزهای بین المللی قبل از جنگ، سرنوشت اسرا و پرداخت غرامت توسط متجاوز نیز مورد اشاره قرار گرفته بود.
پذیرش این قطعنامه که توسط امام راحل به “نوشیدن جام زهر” تعبیر شد خط بطلانی بود بر ادعای واهی دشمن مبنی بر جنگ طلبی جمهوری اسلامی ایران. این واقعه نشان داد که ملت بزرگ ایران در مقابل جنگ سالاران مدافعی خستگی ناپذیر و سرسخت است. مقاومت، راهبرد دائمی و تغییر ناپذیر جمهوری اسلامی است که حتی امروز نیز در جبهه جنگ اقتصادی از آن تبعیت می کند. اگر دشمنان این ملت قدری به حافظه تاریخی خود رجوع کنند، به خوبی در می یابند که تحریم ها و فشارهای اقتصادی نیز همچون ادوات نظامی صدام راه به جایی نخواهد برد.
موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در سالگرد پذیرش قطعنامه ۵۹۸ یاد و خاطره شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی را گرامی می دارد و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت که میراثی ارزشمند از آن دوران است را سرلوحه کار خویش قرار داده است.
انتهای پیام