به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری تاس، جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در زمان دولت دونالد ترامپ در مقالهای که در روزنامه واشنگتن پست منتشر کرد، خواستار آن شد که آمریکا ذخیره کلاهکهای هستهای خود را دست کم تا سطح برابری کردن با مجموع کلاهک های روسیه و چین تقویت کند.
بولتون که به اظهار نظر درباره تصمیم اخیر مسکو برای معلق کردن مشارکتش در معاهده کنترل تسلیحاتی موسوم به “استارت جدید” پرداخت این سناریوی ادعایی را مطرح کرد که آمریکا ممکن است “با یک تقابل هستهای با روسیه مواجه شود” و چنانچه از این تقابل “پیروز خارج شود” بلافاصله با “یک تقابل هستهای دوم با چین” مواجه خواهد شد.
بولتون که همچنین قبلا به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل کار کرده نوشت: “ما در یک بحران بالقوه دیگر ممکن است با محور چین-روسیه تقابل پیدا کنیم و آنها به تهدید همزمان ما و متحدان اروپایی و آسیایی ما بپردازند.”
از سوی دیگر جان بولتون گفت: “واشنگتن اکنون باید به جای وارد شدن به دیپلماسی بیشتر بر سر تسلیحات استراتژیک به تصمیمگیری در خصوص این مساله اساسی که اندازه زرادخانه هستهایش برای مواجهه با دو رقیبش چقدر باید بزرگ باشد بپردازد.”
این دیپلمات بازنشسته آمریکایی در واشنگتن پست نوشت: “این استدلال که آمریکا میتواند با یکسان شدن سطح کلاهکهای هر سه کشور به عنوان نتیجه معمول توافقات کنترل تسلیحات کنار بیاید یک خودکشی است. اما آمریکا برای دفاع از خود و ایجاد بازدارندگی چه تعداد کلاهک هستهای قابل پرتاب دیگر نیاز دارد؟ چه تعداد سلاح دیگر مناسب بوده یا حتی در سطح حداقلی کافی خواهند بود؟ به اندازه مجموع تسلیحات مسکو و پکن یا بیشتر از آن؟”
به نوشته اسپوتنیک، بولتون در مقاله خود در واشنگتن پست همچنین هشدار داد، آمریکا باید یک نظم هستهای سه قطبی را به رسمیت بشناسد و به جای آنکه به دنبال توافقات کنترل تسلیحاتی با روسیه یا چین برود، تسلیحات هستهای خود را تقویت کند.
بولتون در این مقاله عنوان کرد: ”باتوجه به روند فزاینده قدرت روابط حسنه بین چین و روسیه و روند مداوم و فزاینده برنامههای موشکهای بالستیک و تسلیحات هستهای در حال افزایش چین، توافقات به سبک جنگ سرد بین آمریکا و روسیه نه تنها توصیه کردنی نیستند بلکه خطرناکند.”
او نوشت، اقدام ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در معلق کردن مشارکت کشورش در معاهده استارت جدید یک هشدار برای آمریکا است که درک کند نمیتواند از طریق توافقات تسلیحاتی رقبای هستهای خود را مهار کند.
او گفت، این معاهده تنها تسلیحات هستهای استراتژیک و نه تسلیحات هستهای تاکتیکی را مورد رسیدگی قرار داده و تکنولوژی های جدیدی نظیر موشکهای مافوق صوت را کنار گذاشته است.
به ادعای بولتون، چین که از امضای توافقات مشابه امتناع کرده، احتمالا به دنبال گسترش دادن تسلیحات هستهای خود است تا به سطحی برسد که دیگر نتوان آن را به شکلی معنادار از طریق مذاکرات مهار کرد.
بولتون تقاضا کرد، آمریکا “فورا الزامات مربوط به کلاهکها و سامانههای پرتابی خود را تنظیم مجدد کند” و داراییهای هستهای خود را در راستای بازدارندگی و دفاع شخصی تقویت کند.
او استدلال کرد، آنچه که برای آمریکا قابل ترجیح است این است که تسلیحات هستهای کافی در دسترس داشته و آنها را محدود کند به جای اینکه تعداد کافی از آنها را نداشته و به چین و روسیه اجازه دهد دست بالا را پیدا کنند.
انتهای پیام