این خبر حوالی ساعت ۱۴، پانزدهم آذر ماه سال ۸۴ مخابره شد؛ خبری که انتشار آن برای اهالی رسانه دردی مضاعف به همراه داشت؛ چراکه علاوه بر تلخی ذاتی چنین اخباری، این بار از دست دادن عدهای از دوستان نزدیک، سوژه اصلی قرار گرفته بود.
قرعه به نام اسماعیل عمرانی و حسن قریب افتاده بود. آنها دو جوانی بودند که در جریان این فاجعه، خلیلی ناگهانی از بین صلح خبرییها پر کشیدند و شهید شدند.
محمدحسن قریب طرزه ـ عکاس صلح خبر ـ در سال ۱۳۵۷ در شهرستان «نکا» مازندران متولد شد و دوران تحصیل خود را در این شهر گذراند. او در سال ۱۳۸۱ و پس از چندسال وقفه در تحصیل، در رشته عکاسی دانشگاه هنر (تهران) با رتبه ۳۰ به عنوان دانشجو پذیرفته شد.
قریب فعالیت خود را در صلح خبر از تیرماه سال ۱۳۸۲ آغاز کرد. وی با ثبت تصاویر دیدارهای مقام معظم رهبری با مردم و مسوولان، ثبت محرومیتهای جامعه (با محرومان) و حضور در بم و زرند برای گرفتن تصاویر فجایع زلزلهی این دو شهر فعالیت حرفهای خود را در حوزههای مختلف عکاسی خبری ارتقاء داد. قریب در دوازدهمین جشنواره مطبوعات با کسب رتبهی نخست در رشتهی «عکس خبری گروه نشریات» موفق به دریافت لوح افتخار و تندیس جشنواره شد.
اسماعیل عمرانی در آن سالها به تازگی به صلح خبر ملحق شده بود. او روز ۲۸ شهریور ماه ۱۳۵۹ در «عنبرآباد» جیرفت متولد شد. عمرانی در سال ۱۳۷۸ در رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت به تحصیل مشغول شد و پس از انصراف از آن، رشته مدیریت دولتی دانشگاه پیام نور بم را انتخاب کرد.
او که در واقعه زلزله بم تعداد زیادی از دوستان و همکلاسیهای خود را از دست داده بود، در سال ۸۲ با شرکت در طرح اسکان موقت زلزلهزدگان بم به مجموعه جهاد دانشگاهی استان کرمان پیوست و در سال ۸۳ فعالیت خود را در خبرگزاری دانشجویان ایران (صلح خبر) منطقه کویر آغاز کرد. از اهم فعالیتهای عمرانی به حضور به موقع وی در زلزلهی زرند میتوان اشاره کرد که ثبت تصاویر این زلزله و ارسال آن روی سایت صلح خبر از جمله نخستین تصاویر ثبت شده محسوب میشود.
عمرانی برای گسترش فعالیت حرفهای خود به دفتر مرکزی خبرگزاری دانشجویان ایران (صلح خبر) در تهران عزیمت کرد و در اعزام به مأموریت برای پوشش خبری مانور نیروی دریایی عاشقان ولایت (چابهار) در پانزدهم آذرماه ۱۳۸۴ در سانحهی سقوط هواپیمای c-۱۳۰ در آسمان خاطرهها آرام گرفت.
اما نکته دردناکتر اینکه حادثه یک روز قبل از ششمین سالگرد تاسیس صلح خبر اتفاق افتاد؛ روزی که صلح خبرییها درست در تدارک جشنی برای یک سال بزرگتر شدنشان بودند اما از دست دادن حسن قریب و اسماعیل عمرانی، برای اهالی این خبرگزاری، تنها از دست دادن دو عزیز نبود؛ در آن روز فقدان انسانهایی رقم خورد که نجابتشان، نگاه و بینش و مهارت و تواناییشان برای جامعه، سرمایه محسوب میشد.
و حالا بعد از این همه سال، صلح خبر فردا بیست ساله میشود و صلح خبرییها درست چهارده سال است که درد دوری شهید عمرانی و شهید قریب را با روح و جانشان تحمل میکنند. برای صلح خبرییها این درد تمامی ندارد، آنها فقط با آن خو گرفتهاند و نسل به نسل هم آن را به جوانترها منتقل میکنند.
درد دوری شهید عمرانی و شهید قریب و البته دیگر جوانهای درگذشته صلح خبر (علیرضا تلیانی، کمال حاجیپور، میلاد اسلامی و وحید سهرابی) به صلح خبرییها یاد داد که چگونه با غم فقدان عزیزانشان کنار بیایند و با تکیه بر حمایتهای معنوی آنها، فردایی بهتر را برای خود و رسانهشان رقم بزنند.
انتهای پیام