به گزارش صلح خبر، بعد از ظهر امروز اولین مجمع خیرین سلامت و اورژانس کشور برگزار شد و طی این مراسم از برخی از خیرین سازمان اورژانس کشور تقدیر شد.
دکتر پیمان صابریان -رئیس اورژانس تهران- با حضور در این مراسم با اشاره به اینکه اورژانس تنها ارگانی در کشور است که از ابتدا تا انتهای فعالیت امدادرسانی خود را به صورت رایگان انجام میدهد، گفت: ما در سطح کشور و سطح شهر تهران کمبودهایی داریم، اما پرسنل اورژانس با وجود تمام این کمبودها تلاش میکنند تا استانداردهای لازم را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر زمان رسیدن بر بالین بیمار را تقریباً استاندارد و حدود ۱۶ دقیقه است، گفت: از تجهیزات مورد استفاده ما کدهای ۲۴۷ و ۷۲۴ است که در حال حاضر روزانه حدود ۱۰ بیمار این خدمات را دریافت میکنند و جانشان نجات داده میشود.
وی با اشاره به استفاده از آتل های یکبار مصرف نیز گفت: آتل های یکبار مصرف نیز خدمت نسبتاً جدیدی است که برای اولین بار در اورژانس تهران در حال اجراست. پیش از این اگر فردی دچار حادثه میشد و در حین عملیات پیش بیمارستانی برایش آتل میبستند، زمان رسیدن به بیمارستان آتل را از وی جدا کرده و به اورژانس تحویل میدادند. اما در حال حاضر اورژانس بعد از استفاده آتل ها آنها را از بیماران پس نمیگیرد. همچنین استفاده از پتوهای یکبار مصرف برای اولین بار در اورژانس تهران از سال گذشته آغاز شده است.
همچنین قاسم جان بابایی -معاون درمان وزارت بهداشت- نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه تقریباً سابقه ندارد که وزارت بهداشت زمینی را برای ساخت و ساز خریداری کرده باشد و اکثر مرکز بهداشت و درمان و.. را خیرین ساخته اند، گفت: در حوزه سلامت بعد از استقرار نظام جمهوری اسلامی پیشرفتهای بسیاری اتفاق افتاد. در حال حاضر ما پیشرفتهترین پیوندهای اعضای بدن را انجام میدهیم و حتی از کشورهای اطراف برای انجام پیوند به کشور ما مراجعه میکنند.
وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب در کشور تنها ۵۰ عمل پیوند کلیه انجام شده بود، اما امروزه سالانه حدود٢٠٠٠ پیوند کلیه و ١٠٠٠ پیوند مغز و استخوان انجام میشود، گفت: بیمارستان شریعتی بیشترین آمار پیوند مغز استخوان و بیمارستان نمازی شیراز بیشترین عمل پیوند کبد را دارد. درواقع پیشرفتهترین عمل دنیا مربوط به پیوند است که در حال حاضر ما در انجام حداقل دو نوع پیوند در دنیا سرآمد هستیم.
وی افزود: همچنین در حال حاضر ما در زابل حدود ١٢٠ پزشک متخصص داریم در حالی که روزی قبل انقلاب داشتن این تعداد پزشک جزو آرزو ها بود، در شهرهای دیگر نیز همینطور است. همچنین در سال گذشته اعزام پزشکی به خارج از کشور کمتر ۵٠ مورد بوده است وهمین امر به این معنی است که توسعه پزشکی رو به پیشرفت است.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه اظهار کرد: گام بعدی ما شروع طرح تحول توسعه اورژانس بوده است. روزی جزئی از آرزو ها بود که در کشور هلیکوپتر آمبولانس داشته باشیم اما در حال حاضر در استانی مثل کهگلویه و بویر احمد ۲ پایگاه هوایی اورژانس داریم و بیماران بد حال به سرعت برای درمان منتقل میشوند. درحالی که در سالهای گذشته امکان انتقال بیماران وجود نداشت.
جان بابایی با اشاره دو اتفاق خوب در اورژانس تهران گفت: دو اتفاق خوبی در اورژانس تهران اتفاق افتاد که نمونه بارز آن در اورژانس تهران است، استفاده از خدمات کد ۲۴۷ و ٧٢۴ است، که توانستیم بیش از ۴۰ هزار سکته قلبی را با همکاری سازمان اورژانس به موقع به بیمارستان منتقل کنیم و ۵ هزار بیمار سکته مغزی نیز بوسیله اورژانس به بیمارستانها منتقل شدهاند، همچنین بیمارستانهای ما آمادگی کامل دارند تا با تزریق داروی بازکننده رگ، رگ بیمار را باز کنند تا بیماران سکته مغزی به زندگی عادی خود برگردند، اما کمی هم باید فرهنگ سازی شود تا مردم سکتههای مغزی و قلبی را به تعویق نیندازند.
انتهای پیام