امروز: سه شنبه, ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 2 ذو القعدة 1446 | 2025-04-29
کد خبر: 255895 |
تاریخ انتشار : 20 بهمن 1397 - 10:52 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر یک منتقد سینما و تلویزیون معتقد است که مدیران و برنامه‌سازان با توجه به نوع ارتباط خود، از افرادی برای تولید برنامه‌های سینمایی استفاده می‌کنند که بیش از اینکه فرهنگی، اهل سینما و دارای شناخت کافی از سینما باشند، در چارچوب رفاقت و هم گروهی با آن‌ها قرار دارند. […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

یک منتقد سینما و تلویزیون معتقد است که مدیران و برنامه‌سازان با توجه به نوع ارتباط خود، از افرادی برای تولید برنامه‌های سینمایی استفاده می‌کنند که بیش از اینکه فرهنگی، اهل سینما و دارای شناخت کافی از سینما باشند، در چارچوب رفاقت و هم گروهی با آن‌ها قرار دارند.

جبار آذین در گفت‌وگو با صلح خبر ضمن بیان مطالب بالا درباره برنامه‌های سینمایی تلویزیون که در ایام جشنواره فیلم فجر به روی آنتن می‌روند، گفت: به دلیل آنچه عنوان کردم، اغلب برنامه‌های سینمایی تلویزیون به جای اینکه سازنده باشند، ارتقای فرهنگی را ایجاد کنند، سطح دانش مخاطب را بالا ببرند و میان هنرور، تماشاگر، مدیران و منتقدان ارتباط تعاملی برقرار کنند، به دلیل تک‌سویه بودن و یک‌جانبه‌نگری و گاه با اعمال نظرها و سلیقه‌های شخصی به جای خدمت به سینما باعث تخریب آثار سینمایی کشور و فرهنگ جامعه می‌شوند.

او ادامه داد: یکی از راه‌های اصلی، سازنده و تأثیرگذار، تعامل فرهنگی میان تلویزیون و سینما و تولید و پخش برنامه‌های مناسب فرهنگی، تخصصی و صادقانه سینمایی در تلویزیون است؛ البته سال‌هاست که تلویزیون در زمینه سینما خود را فعال نشان می‌دهد اما به‌رغم تولید چندین برنامه سینمایی در شبکه‌های مختلف تلویزیون به دلیل نحوه اداره و مدیریت شبکه‌های مختلف به شیوه سلیقه‌ای، اعمال نظر در ساخت و محتوای این برنامه‌ها متفاوت است.

این منتقد سینما و تلویزیون اظهار کرد: در یک برنامه سینمایی تلویزیونی با مخاطب گسترده ضرورت حکم می‌کند که در درجه نخست برای بخش‌های نقد آثار سینمایی از منتقد و هنرور و مدیری که در تولید این اثر نقش داشته‌اند، دعوت کنند. در واقع این افراد باید در یک نشست رو در رو با حفظ احترام و رعایت مسائل فرهنگی به دور از هرگونه بی‌احترامی به بررسی آثار سینمایی بپردازند. این مساله درست همان چیزی است که پاشنه آشیل یا چشم اسفندیار اغلب برنامه‌های سینمایی تلویزیون است.

آذین با انتقاد از شیوه نقادی در برنامه‌های سینمایی تلویزیون خاطرنشان کرد: گردانندگان و مجریان بخش‌های نقد در تلویزیون به جای آنکه با صداقت و تخصص به آثار سینمایی، به ویژه آثاری که در این روزها در جشنواره به نمایش در می‌آید، بپردازند، با سلیقه خود و بدون اینکه اجازه دهند از عوامل آن فیلم در جلسه نقد حضور داشته باشند یک جانبه به قاضی می‌روند و راضی هم برمی‌گردند و این نقص این برنامه‌هاست.

این منتقد سینما و تلویزیون ادامه داد: این برنامه‌ها برای اینکه تأثیرگذار باشند و صمیمیت و دوستی برای ارتقای سینمای کشور را در میان منتقدان، سینماگران و جامعه ایجاد کنند، باید نشست‌هایی صمیمانه با حضور عوامل تشکیل دهند تا برخی از فرصت طلبان اجازه سو استفاده در تولید آثار هنری و اهانت به هنر و هنرور و حتی منتقد را پیدا نکنند. در هر حال این نقص در اغلب این برنامه‌ها وجود دارد؛ به ویژه برنامه‌هایی که متأسفانه بعضی از منتقدان و حتی مجریان آن، نقد را با هتاکی اشتباه گرفته‌اند و به جای نقد سازنده به تخریب هنر، هنرور و سینمای کشور می‌پردازند و حتی به آبروی تلویزیون لطمه می‌زنند.

او با اشاره به وضعیت سه برنامه سینمایی تلویزیون گفت: برنامه «هفت» در یک قسمت به فیلم «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار پرداخت که در آن قسمت، سه منتقد شناخته شده حضور داشتند و برخلاف شب‌های دیگر نقد منصفانه شکل گرفت؛ چون هر سه منتقد با اصول و دانش کافی به این مقوله پرداختند اما قسمت‌های دیگر این برنامه، نقاد به جای نقد، به اهانت، تمسخر و بی‌ادبی درباره سینما و سینماگران می‌پرداخت. به نظرم این برنامه با شکل‌های ثابتی که دارد نه تنها الگوی خوبی برای این نوع برنامه سازی نیست بلکه برنامه سازان با دیدن ایرادهای آن باید درس عبرت بگیرند و از ساخت اینگونه برنامه‌ها پرهیز کنند.

آذین در پایان خاطرنشان کرد: عوامل دو برنامه «نقد سینما» و «سینماگرام» هم سعی می‌کنند با دید کارشناسانه به مسائل سینما نگاه کنند اما شاخص اصلی تولید آن‌ها این است که هیچگونه بی ادبی و بی احترامی به فرهنگ مخاطب، شعور مردم و حرمت شکنی بر هنر و هنروران صورت نگیرد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید