به گزارش صلح خبر به نقل از روابط عمومی معاونت برون مرزی صداوسیما، این کتاب اطلاعات دقیق و جامعی از رسانههای برون مرزی در کشورهای امریکا، آلمان، فرانسه، ژاپن، ترکیه، قطر و عربستان سعودی را دربردارد.
«رسانههای برون مرزی در جهان»، حاصل بررسی، رصد و تدوین اطلاعات رسانههای فرامرزی این کشورها از منظر «شیوه های فعالیت و انتقال پیام»، «حمایت های مالی، فنی و سیاسی ـ حقوقی دولتها و مجالس قانونگذاری»، «اختصاص بودجه و اعتبارات ویژه» و «ساختار سازمانی» است که با تلاش و تحقیق و نگارش حکیمه سقای بیریا، مرتضی خوانساری، ولیالله قرقانی، زرین شجری، احمدکاظمی، سیدعلی قائممقامی و محمدعلی دستمالی جمع آمده است.
کتاب «رسانههای برونمرزی در جهان (۱)» با بررسی فعالیتهای رسانهای برونمرزی کشورهای مطرح در جهان، امکان استفاده از تجربیات موفق دیگر کشورها را فراهم میآورد.
همچنین کمک میکند تا اهدافی که دولتهای خارجی در قبال سایر کشورها از جمله ایران از طریق رسانههای برونمرزیشان دنبال میکنند، بهتر شناخته شوند.
واکاوی فعالیتهای رسانههای برونمرزی در کشورهای جهان که در این کتاب به آنها پرداخته شده است، نشان میدهد که رسانههای برونمرزی در عین حالی که زبان گویای دیپلماسی عمومی کشورشان هستند، ولی در اغلب موارد مواضعی قاطعتر از دیپلماسی رسمی دارند.
همچنین این رسانهها توجه ویژهای نیز به جذب مخاطب از طریق ساخت سریالهای فاخر، مستندهای الف، بهرهگیری از همه روشهای نوین پخش، ترویج زبان کشور مبدأ، تبلیغ جاذبههای گردشگری و معرفی ایدئولوژی، فرهنگ و تمدن کشورهای متبوع خود دارند.
یکی از مهمترین ویژگیهای فعالیت رسانه های برونمرزی کشورهایی که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است، داشتن ساختار مستقل یا شبه مستقل و حمایت مالی گسترده و جدی دولتها و مجالس قانونگذاری از فعالیت این رسانه ها و اختصاص بودجه و اعتبارات ویژه به این بخش است.
کتاب «رسانههای برون مرزی در جهان (۱)» با پیش گفتار دکتر پیمان جبلّی، معاون برون مرزی صداوسیما، نظارت علمی حسن بهشتیپور و ویرایش ادبی محمد روحی، در ۱۹۷ صفحه، در دی ماه ۱۳۹۸ در واحد پژوهش های کاربردی معاونت برون مرزی صداوسیما تهیه و به چاپ رسیده است.
انتهای پیام