به گزارش مجله آشپزی صلح خبر افطاری شب ششم ماه رمضان؛ پاستا با سس راتاتوئی صلح خبر – زهرا موسوی: پاستا با سس راتاتوئی یک پاستای کتهای و بدون نیاز به آبکش کردن است که با سبزیجات متنوعی که برای درست کردن راتاتوئی استفاده میشوند، تهیه میشود. همچنین یک پاستای سالم، رژیمی و در عین […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
افطاری شب ششم ماه رمضان؛ پاستا با سس راتاتوئی
صلح خبر – زهرا موسوی: پاستا با سس راتاتوئی یک پاستای کتهای و بدون نیاز به آبکش کردن است که با سبزیجات متنوعی که برای درست کردن راتاتوئی استفاده میشوند، تهیه میشود. همچنین یک پاستای سالم، رژیمی و در عین حال مغذی است.
پاستا یک غذای مغذی و پر ویتامین است که با انواع سسها و شکلهای مختلف درست میشود. شیوه معمول درست کردن پاستا ریختن آن در قابلمهای پر از آب و آبکش کردن و سپس ریختن سس روی آن به شیوه غربی و دم کردن به شیوه ما ایرانیها انجام میشود. چند وقتی ست که شیوه نوینی برای پخت پاستا آمده به نام one pot pasta که همان پاستای دمپختی است. در این روش پاستا آبکشی نمیشود بلکه با مقداری آب و مواد همراه آن پخته میشود. در این شیوه مواد مغذی پاستا حفظ میشود و همانند روش آبکشی کردن، دور ریخته نمیشود. همچنین در این روش مزه همه مواد حفظ شده و همه سبزیجات و سایر موادی که به پاستا افزوده میشوند طعم خود را به پاستا میدهند.
پاستا با سس راتاتوئی یک نمونه از پاستاهای دمپختی یا بدون نیاز به آبکش کردن است. من این را از طریق یک شبکه اجتماعی و از یک خانم استرالیایی یاد گرفتم. او تمام پاستهایش را به همین شکل درست میکند و همگی خوشمزه هستند. شاید فکر کنید که پاستایی که آبکشی نشود خمیر میشود در حالی که اصلا اینطور نیست چیزی که ممکن است آن را خمیر کند فقط آب زیاد و زیاد بهم زدن است همین.
چرا پاستای راتاتوئی را توصیه میکنم؟
من تصمیم گرفتم دیگر هرگز پاستای آبکشی درست نکنم حداقل برای خودم که اینطور بهتر است. اما چرا پاستا با سس راتاتوئی را توصیه میکنم خب من چند دلیل برای این کار دارم:
- آب کمتری مصرف میشود
- کاملا گیاهی است
- با حداقل مواد درست میشود
- مواد مغذی پاستا حفظ میشود
- سرشار از فیبر و پروتئین است
- روغن بسیار کمی نیاز دارد
- مواد آن ارزان و قابل دسترسی برای همه است
- در کمتر از ۳۰ دقیقه آماده میشود
- و مهمتر از همه یک پاستای واقعی با مزه فوق العاده است
مواد لازم:
- پاستا: ۱۵۰ گرم
- کدو: ۱ عدد متوسط
- بادمجان: ۱/۲ متوسط یا ۱ عدد کوچک
- گوجه: ۴ عدد متوسط
- رب گوجه: ۱ قاشق بزرگ
- پیاز سفید: ۱ عدد (قرمز یا زرد هر کدام که خواستید)
- فلفل دلمهای: ۱ عدد
- قارچ: ۳ عدد خرد شده (اختیاری)
- روغن زیتون: ۲ قاشق (یا هر روغن گیاهی دیگر)
- سیر: ۴ حبه
- فلفل خرد شده: ۱ عدد
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری (نمک دریا)
طرز تهیه:
۱. ابتدا همه سبزیجات را خرد میکنیم. کدو را حلقه حلقه کرده و بادمجان را در صورت قطور بودن دو نیم کرده و سپس برش عرضی میزنیم. فلفل دلمهای را ریز خرد میکنیم. گوجهها را هم نگینی ریز خرد میکنیم. شما میتوانید حتی از گوجه استفاده نکنید و فقط رب گوجه را بیشتر کنید. یا اینکه برعکس گوجهها را بیشتر کرده و رب گوجه را کنار بگذارید که در اینصورت کمی رنگ آن روشنتر میشود. برای استفاده از قارچ هرگز آن را نشویید بلکه با چاقو کمی روی آن را بتراشید و خرد کنید. استفاده از قارچ کاملا اخیتاری است.
۲. سیر و پیاز را ریز خرد کرده و در ماهیتابه ریخته و همراه ۲ قاشق روغن مایع سرخ میکنیم. من از سیر فریز شده استفاده کردم برای همین ظاهر آن عجیب به نظر میرسد.
۳. سبزیجات را به پیاز اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا کمی نرم شوند. رب گوجه را بیفزایید و سرخ کنید. سپس دو پیمانه آب گرم به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. اگر آب سرد حرارت گاز را بیشتر کنید تا آب به جوش آید سپس ماکارونی را به آن اضافه کنید. ماکارونی را خرد نکنید ما میخواهیم شکل خودش را حفظ کنید.
۴. بگذارید ماکارونی همراه مواد بپزد. اولین نکته در این مرحله این است که گول نخورید که بیایید آب زیادی اضافه کنید. بگذارید ماکارونی بپزد اگر خیلی سفت بود آن وقت کمی آب اضافه کنید. نکته دوم این است که سعی کنید آن را بهم نزنید و از این جهت توصیه اکید به استفاده از یک ماهیتابه نچسب دارم. ماهیتابه من که در تصویر میبینید اتفاقا نچسب نیست و من دفعه دوم مجبور شدم زیاد آن را بهم بزنم و کمی نرمتر شد. کما اینکه این پاستا در اصل باید کمی نرمتر باشد که برای من نیست.
۵. وقتی ماکارونی از شکل خشک خودش خارج شد و مقداری نرم شد زیر گاز را کم کنید و شعله پخش کن بگذارید تا ماکارونی دم کند همانند دمپخت. سرانجام وقتی آب آن کشیده شد، پاستا راتاتوئی ما آماده است. به همین راحتی و به همین خوشمزگی!
نکات مهم
- برشهای سبزیجات نباید خیلی نازک و نه خیلی ضخیم باشد و البته نازک بودن اصلا خوب نیست، چون له میشود و شکل آن در پاستا مشخص نمیشود.
- اولین بار که آن را درست کردم با بدترین سبزیجاتی که فکر کنید درست شد یعنی با بادمجان پلاسیده و جالب است بدانید که عکسی که در بالا ملاحظه میکنید متعلق به دفعه اول است که خیلی هم مزه عالی داشت. هرگز فکر نکنید که ظاهر زیبای یک سبزی در مزه آن تاثیری دارد.
- استفاده از ادویه جات معمول اختیاری است، اما استفاده از نمک و فلفل به تنهایی مزه خوبی به آن میدهد.
- من از روغن زیتون سبک استفاده کردم شما میتوانید از همان روغن گیاهی آشپزخانه استفاده کنید.
- دستور اصلی حاوی یک قاشق سرکه بالزامیک بود که من آن را حذف کردم واقعا نیازی نیست.
- این پاستا نه آلدنته است نه خیلی نرم و نه خیلی سسی، ابتدا که در قابلمه است نرم به نظر میرسد، اما وقتی در بشقاب میرود کاملا ظاهر یک ماکارونی دم کرده آبکشی را دارد همانند آنچه که در تصویر میبینید.
- در مورد روغن میتوانید آن را در صورت دلخواه کمی بیشتر کنید، اما نه زیاد. یادتان باشد که در این روش نیازی به روغن زیاد نداریم و اصول کار ما بر پایه رژیمی و سالم بودن است.
- من خودم پاستای تند را ترجیح میدهم اگر شما اهل غذاهای تند نیستید میتوانید فلفل را کمتر کنید. مثلا ۱/۲ قاشق چایخوری که البته من از یک فلفل کامل خشک شده استفاده کردم.
منبع : Bartarinha