به گزارش مجله آشپزی صلح خبر افطاری شب دوم ماه رمضان؛ سوپ جو هم با مرغ هم با گوشت برترینها – زهرا موسوی: سوپها جزو غذاهای بسیار سالم و مغذی هستند و به همین دلیل اغلب اوقات برای افراد بیمار یا کسانی که در حال کاهش وزن هستند، توصیه میشود. سوپ جو یکی از نمونههای […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
افطاری شب دوم ماه رمضان؛ سوپ جو هم با مرغ هم با گوشت
برترینها – زهرا موسوی: سوپها جزو غذاهای بسیار سالم و مغذی هستند و به همین دلیل اغلب اوقات برای افراد بیمار یا کسانی که در حال کاهش وزن هستند، توصیه میشود. سوپ جو یکی از نمونههای خوب این غذای رقیق و در عین حال بهداشتی است.
غلات کامل منبع خوب فیبرهای غذایی، ویتامین و مواد معدنی هستند. جو به دلیل داشتن منیزیم، کلسیم و پتاسیم بالا برای کاهش فشار خون بصورت طبیعی، غذایی مفید و موثر است. آهن، فسفر، روی و سایر مواد مغذی که قبلا ذکر آن رفت همگی در تقویت استخوان و حفظ استحکام آن دخالت دارند و خوشبختانه جو واجد همه این عناصر است. جالب است که بدانید این ماده باعث کاهش کلسترول نیز میشود که این به دلیل فیبر بتاگلوکان موجود در جو است. جذب ۳ گرم بتاگلوکان در هر روز میتواند ۵ درصد کلسترول را کاهش دهد.
علاوه بر اینها سلنیوم موجود در این ماده به پیشگیری از التهاب کمک میکند. این امر به کاهش سرعت رشد تومور کمک میکند و به سیستم ایمنی برای کشتن سلولهای سرطانزا یاری میرساند. کولین هم یک ماده مغذی مهم در جو است که به خواب، حرکت عضلات، یادگیری و حافظه کمک میکند. این ماده در جذب چربی و کاهش التهاب مزمن هم نقش دارد. فیبر هم که پیشتر به آن اشاره شد یک ماده با چندین کارکرد است این ماده علاوه بر تسهیل حرکات روده و کمک به گوارش به حفظ سلامت وزن و حتی کاهش آن نیز کمک میکند. اغلب افرادی که قصد کاهش وزن دارند با مصرف غذاهای پرفیبر میتوانند ساعات طولانیتری خود را سیر نگه دارند.
حالا با وجود این همه خوبی که گفته شد باز هم بهانهای برای درست نکردن این سوپ باقی میماند؟
سوپ جو هم مانند بسیاری از سوپهای دیگر به چندین و چند روش درست میشود بطوری که حتی مدتی محلی برای رقابت رستورانها شده بود، چون هر رستورانی دستورالعمل خاص خودش را داشت. من در اینجا اشارهای به سوپ جوی سفید نخواهم کرد، چون بعدها یک مبحث جداگانه برای آن باز خواهم کرد تا همه چیز را راجع به آن بدانید. سوپ جوی مورد اشاره در این مطلب سوپی ست که به همراه سبزیجات پخته میشود و بخاطر آن رنگ قرمز جذابش یک سوپ به معنای واقعی است.
شما میتوانید سوپ جو را هم با مرغ، هم گوشت قرمز و یا حتی کلا بدون گوشت و وگان درست کنید و کسی هم به شما ایراد نخواهد گرفت. سوپ جو با مرغ خیلی خوشمزه و سبکتر از نمونه دارای گوشت قرمز است در حالی که نمونه واجد گوشت گوساله یا بره هم طعم خوشمزه و خاص خودش را دارد. من ابتدا نمونه درست شده با مرغ را توضیح میدهم.
مواد لازم
- روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- سیر: ۱ حبه رنده شده
- آب مرغ: ۸ پیمانه
- هویج: ۱ و ۱/۲ پیمانه
- کرفس: ۳ شاخه
- گوجه: ۴۰۰ گرم پخته و پوست گرفته
- جوی پوست کنده: ۳/۴ پیمانه
- مرغ پخته: ۲ و ۱/۲ پیمانه
- برگ بو: ۲ عدد
- ادویه: ۱ قاشق چایخوری
- آویشن خشک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- شوید تازه: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- جعفری تازه: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- زنجبیل تازه: ۱ سانتی متر (اختیاری)
طرز تهیه:
۱. روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ سوپ ریخته، روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز و سیر را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شوند. باقیمانده مواد به جز سبزیجات تازه را اضافه کنید.
۲. حرارت را زیاد کرده تا آب آن به جوش آید سپس حرارت را روی حالت ملایم گذاشته به مدت ۱ ساعت بدون اینکه درب قابلمه را بگذارید، اجازه دهید تا جوها پخته و نرم شوند.
۳. برگ بوهایی را که در سوپ انداخته بودید، دربیاورید و دور بیندازید. حالا سبزیجات تازه را اضافه کنید و بگذارید کمی نرم شوند. سوپ جوی شما حالا آماده است.
نکات لازم
- میتوانید مرغ نپخته را به صورت قطعات کوچک درآورده و همراه با پیاز و زنجبیل تفت دهید. از زنجبیل تنها به همین منظور استفاده کنید.
- روغن زیتون باعث ایجاد طعمی فوق العاده در سوپ خواهد شد. من خودم همیشه از روغن زیتون بکر بخصوص برای سوپهای حبوبات استفاده میکنم، اما اگر روغن زیتون ندارید میتوانید از هر روغن گیاهی بدون بوی دیگری که دارید استفاده کنید.
- برای اینکه گوجه را از قبل پخته و آماده کنید، یک ماهیتابه گود یا یک قابلمه کوچک را تا نیمه از آب پر کنید. آب را به جوش آورید سپس در زیر گوجهها دو خط متقاطع ایجاد کرده و آنها را در آب بیندازید پس از یک دقیقه گوجهها را درآورده و در آب یخ بیندازید تا پوست آنها به راحتی کنده شود. برای درست کردن سوپ بهتر است بخشی از گوجه را نگینی و بخشی را هم له کنید تا هم رنگ جالبی به سوپ بدهند و هم شکل زیبایشان در سوپ مشخص باشد.
- اگر آب مرغ ندارید میتوانید خیلی راحت از آب آشامیدنی استفاده کنید.
- یک نکته عجیبی که من از بعضی افراد میشنوم این است که باید جو را چندین ساعت بخیسانیم و یا به مدت چند ساعت جداگانه بپزیم نه واقعا نیازی به خیساندن نیست.
- بخاطر داشته باشید که نباید سبزیهای معطر تازه را از ابتدا به سوپ اضافه کنید، چون پخت زیاد باعث از بین رفتن مزه آنها میشود.
- برای فریز کردن سوپ میتوان پس از خنک کردن در ظرفی دردار ریخته و فریز کنید و یا حتی میتوانید برای مدیریت فضا از کیسه زیپ لاک استفاده کنید. خوبی سوپها این است که میتوان آنها را بدون یخ زدایی کردن مستقیما از فریزر توی قابلمه انداخت!
- در صورتی که آب سوپ کم شد، میتوانید به آن آب اضافه کنید.
- سوپ جو با گوشت هم همانند دستور بالاست با این تفاوت که از گوشت پخته استفاده میشود و به جای آب مرغ باید از آب گوشت استفاده کنید. برای درست کردن این سوپ نیازی به زنجبیل نیست کما اینکه در مورد قبلی هم تنها برای موقعی به کار میرود که مرغ را نپخته باشیم.
- میتوانید این سوپ را بدون مرغ یا گوشت هم درست کنید همانقدر خوشمزه و دوست داشتنی است.
منابع: spendwithpennies، watchwhatueat و medicalnewstoday
منبع : Bartarinha