زهرا منوچهرآبادی در گفتوگو با صلح خبر، اظهار کرد: علیرغم وجود خبرنگاران توانمند در حوزههای مختلف و نیز تعداد قابل ملاحظهای از فارغالتحصیلان رشته روزنامهنگاری، متاسفانه این قشر از جامعه جایگاه مطلوب و واقعی ندارند و باید مورد حمایت بیشتری قرار گیرند.
او افزود: با توجه به اینکه دانشگاه پیام نور مشهد بعد از تهران بیشترین دانشجوی رشته علوم ارتباطات و روزنامهنگاری را دارد و وسعت جغرافیایی، اهمیت سیاسی و اقتصادی استان خراسان رضوی، و وجود دومین پایتخت معنوی جهان اسلام در شهر مشهد، استان را به یکی از خبرسازترین استانهای کشور تبدیل کرده است. با وجود این مسائل، انتظار میرود اشتغال و فعالیت حرفهای فعالان این حوزه وضعیت بهتری داشته باشد، اما در واقعیت اینگونه نیست.
این استاد علوم ارتباطات با بیان اینکه «روزنامهنگاری یکی از رشتههای مهم در دنیا است»، تصریح کرد: در ایران استادانی که علاوه بر داشتن سواد دانشگاهی به صورت حرفهای در این رشته فعالیت کنند، بسیار کم هستند.
او اعلام نمود: رشته روزنامهنگاری یک رشته کاملا عملی است که در کنار مباحث تئوری، دانشجو باید در رسانههای خبری نیز آموزش ببیند، اما متاسفانه به دلیل نبود استقبال سازمانهای خبری، مطبوعات، خبرگزاریها و حتی روابط عمومیها از آموزش دانشجویان، فارغالتحصیلان این رشته سرخورده میشوند.
منوچهرآبادی اظهار کرد: روابط عمومیها و رسانههای استانی باید از خبرنگاران دانشآموخته این رشته کمک بگیرند و به آنها آموزشهای لازم را بدهند تا بتوانند به عنوان عاملان توسعه اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و… فعالیت کنند.
این استاد علوم ارتباطات درباره استقبال نکردن آقایان از این رشته دانشگاهی، اعلام نمود: آقایان در این رشته آینده و چشماندازی برای اشتغال خود نمیبینند. درآمد پایین، فراهم نبودن زمینه فعالیت حرفهای امن، تعطیلی و نیمهفعال بودن مطبوعات و خبرگزاریها، ورشکستگی بسیاری از رسانهها و سازمانهای خبری خصوصی از جمله علل استقبال محدود دانشجویان مرد از این رشته است.
انتهای پیام