امروز: پنجشنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 4 ذو القعدة 1446 | 2025-05-01
کد خبر: 249695 |
تاریخ انتشار : 27 دی 1397 - 3:00 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این‌که امیدوارم اروپا به این عقلانیت برسد که مکانیسم مالی را ارائه دهد تا سنگ بنایی برای صیانت از اقتدار سیاسی اروپا در مقابل آمریکا در درازمدت باشد، گفت:‌ ساز و کار ویژه مالی آغازی برای ایجاد یک مکانیسم بلند مدت‌تر برای رهایی […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این‌که امیدوارم اروپا به این عقلانیت برسد که مکانیسم مالی را ارائه دهد تا سنگ بنایی برای صیانت از اقتدار سیاسی اروپا در مقابل آمریکا در درازمدت باشد، گفت:‌ ساز و کار ویژه مالی آغازی برای ایجاد یک مکانیسم بلند مدت‌تر برای رهایی از سلطه آمریکا بر اقتصاد بین‌الملل است.

سید صدرالدین موسوی در گفت‌وگو با صلح خبر با بیان این‌که  اتحادیه اروپا خصوصا سه قدرت بزرگ آن مصر هستند تا ساز و کار مالی ویژه در ارتباط با ایران اجرایی شود و موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز بارها این مساله را اعلام کرده است، ‌گفت: با بررسی اظهارات رسمی و آن‌چه اروپایی‌ها اعلام می‌کنند، بنا به دلایل خاص خودشان مایل هستند که برجام باقی بماند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: این مکانیسم مالی صرفا برای برجام نیست، زیرا شکاف اروپا و آمریکا آغاز شده و اروپایی‌ها در جریان خروج آمریکا از برجام متوجه شدند که اقتدار سیاسی آن‌ها خدشه دار شده و از زمانی که آمریکا از برجام خارج شد؛ توتال، فولکس واگن و سایر شرکت‌های اروپایی هم که با ایران کار می‌کردند، مجبور به قطع همکاری شدند. 

 این کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد:‌ امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نیز چندین بار اعلام کرد که اجازه نمی‌دهیم اقتدار اروپا خدشه دار شود، عملا اگر اروپایی‌ها اقدامی نکنند، نمی‌توانند از اقتدار سیاسی خود صیانت کنند. لذا به نظر می‌رسد ساز و کار ویژه مالی آغازی برای ایجاد یک مکانیسم بلند مدت‌تر برای رهایی از سلطه آمریکا بر اقتصاد بین‌الملل است.

موسوی تاکید کرد: این کار راه درازی در پیش دارد، روسیه و چین هم تمایل دارند تا تقویت شوند، چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است و تجارت خارجی آن چند تریلیون دلار است یعنی رقم‌های تریلیونی است و علی‌رغم این قدرت اقتصادی چین در برخی از شرایط ممکن است تسلیم آمریکا شود.
وی اظهار کرد: از یک طرف جنگ تجاری تعرقه‌ها میان چین و آمریکا وجود دارد، از سوی دیگر آمریکا به دنبال اعمال سلطه خود می‌باشد بنابراین همه این موارد دست به دست هم داده است، اما اروپایی‌ها باید به این جمع‌بندی برسند که اقدام عملی انجام دهند در غیر این صورت باید همیشه گوش به فرمان آمریکا باشند، شاید این کار سنگ بنایی باشد برای این‌که اروپا بتواند خودش را از سلطه دلار رهایی بخشد .

این کارشناس مسائل بین‌الملل  همچنین در پایان گفت:‌ برخی از تحلیل‌گران آمریکا نگران این قضیه هستند که اقدام اروپایی‌ها منجر به تضعیف دلار در صحنه بین‌الملل شود، پیش از این می‌گفتند اگر آمریکا عطسه کند، اروپا تب می‌کند، در جریان برجام دیدیم به محض این‌که ترامپ از برجام خارج شد کل مبادلات دچار آشفتگی شد، در نتیجه آمریکا تلاش می‌کند تا گسل در اتحادیه اروپا ایجاد کند تا آن‌ها نتوانند به نتیجه برسند، امیدوارم اروپا به این عقلانیت برسد که مکانیسم مالی را ارائه دهد تا سنگ بنایی برای صیانت از اقتدار سیاسی اروپا در مقابل آمریکا در دراز مدت باشد.

انتهای پیام
خبرنگار: فاطمه خوش‌نیت
دبیر: فاطمه ابوطالبی

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید