هیأت نوپای قایقرانی که از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را در استان قم آغاز کرده، توانسته اقدامات قابل قبولی در جهت معرفی و ارتقای این ورزش در استان انجام دهد. در ابتدای فعالیت این هیأت، به دلیل شیوع بیماری کرونا و بسته شدن استخرها و نبود فضای آبی روباز در سطح استان عملا امکان فعالیت در رشته قایقرانی مهیا نبود، اما در این مدت مسئولین اقداماتی در خصوص تعیین ساختار هیأت، تامین تجهیزات ورزشی لازم، شناسایی مربیان دارای مدرک رسمی از فدراسیون و… انجام داده اند.
دکتر مجید ولی، رئیس هیأت قایقرانی استان قم، در گفتوگو با صلح خبر، در خصوص فعالیتهای این هیأت در سالهای گذشته، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ تجهیزات لازم برای فعالیت در دو رشته آبهای آرام و کانوپولو را تکمیل کردیم و اکنون هیأت ۴ قایق کایاک تورینگ، یک قایق کیندربوت، یک قایق کایاک حرفهای و یک پارو کربنی در بخش آبهای آرام، ۱۶ قایق کانوپولو، ۱۶ پارو پلاستیکی، ۱۰ جلیقه مخصوص این رشته، ۱۰ کلاه و ۵ توپ رشته کانوپولو را در اختیار دارد، این تعداد از تجهیزات که با تلاش اعضای هیأت و کمک حامیان مالی، در این مدت کم تامین شده، اقدام بزرگی در توسعه این رشته بوده است.
ولی به اعزام تیم بانوان و آقایان استان برای اولین بار در رشتههای اسلالوم و کانوپولو به مسابقات قهرمانی کشور در رده جوانان اشاره کرد و افزود: سه ورزشکار استان در مسابقات اسلالوم در بخش بانوان و یک ورزشکار در بخش آقایان در دریاچه آزادی برای نخستین بار از استان قم در این مسابقات شرکت کردند. در رشته کانوپولو نیز تیم استان با هشت ورزشکار به مسابقات قهرمانی جوانان کشور در بخش بانوان به استان مرکزی اعزام شد.
وی ادامه داد: در این اعزامها، نکته قابل توجه اظهار تعجب مسئولین فدراسیون و تیمهای شرکت کننده در مسابقات، از حضور تیمی از استان قم در مسابقات قایقرانی، با توجه به کم آبی موجود در این استان بود.
ولی خاطرنشان کرد: با برگزاری کارگاههای آموزشی در مراکز آموزش عالی و همچنین اطلاع رسانی وسیع در سطح استان، یک مربی در بخش بانوان و یک مربی در بخش آقایان دارای مدرک رسمی از فدراسیون قایقرانی شناسایی و مشغول به فعالیت شدند.
وی افزود: همچنین به منظور افزایش تعداد مربیان، یک نفر در بخش آقایان و یک نفر در بخش بانوان جهت شرکت در کلاس مربیگری به گیلان اعزام شدند، کلاس درجه سه مربیگری کانوپولو نیز در ابتدای سال جاری در استان برگزار و در پایان دو نفر در بخش بانوان و دو نفر در بخش آقایان به جمع مربیان استان اضافه شدند، با این حساب در حال حاضر هشت مربی در رشته قایقرانی در استان دارای مدرک از فدراسیون قایقرانی بوده و مشغول به فعالیت هستند.
رئیس هیأت قایقرانی قم گفت: در حال حاضر در استان ۳۵ قایقران در دو بخش بانوان و آقایان در این رشته فعال هستند و تمرینات آنان در استخر تختی برگزار میشود.
وی با بیان این مطلب که امسال با هدف معرفی این رشته به شهروندان، طرح آشنایی با رشته قایقرانی را اجرایی کردیم، خاطرنشان کرد: در راستای این هدف به مدت سه روز در استخر شهید دخانچی به صورت رایگان میزبان علاقمندان بودیم و این طرح مورد استقبال مردم قرار گرفت، ما در طول این برنامه افتخار میزبانی تعدادی از فرزندان شهدای مدافع حرم را نیز داشتیم.
ولی اظهارکرد: در راستای جذب استعدادها در سطح استان، در دو مقطع زمانی، استعدادیابی در بخش بانوان و آقایان را در سطح استان برگزار کردیم. در طرح اول، آمادگی جسمانی شرکت کنندگان بر اساس تستهای فدراسیون قایقرانی مورد ارزیابی قرار گرفت و در مرحله دوم مهارت افراد در استخر، نحوه تعادل در قایق، پاروزنی و … مورد سنجش قرار گرفت.
وی در خصوص همکاری با ارگانهای دولتی، عنوان کرد: جلساتی با مسئول بسیج مهندسین برگزار کردیم و بر اساس توافقات انجام شده یک روز آشنایی با رشته قایقرانی برای زیر مجموعه و خانواده آنان برگزار شد.
ولی اذعان کرد: در استان قم به خاطر کم آبی، توسعه رشته قایقرانی بسیار دشوار بوده و ارتقای این ورزش نیازمند حمایت فدراسیون و اداره کل ورزش و جوانان استان میباشد.
ریئس هیأت قایقرانی قم، افزود: البته دکتر سهرابیان، رئیس فدراسیون قایقرانی، که پیشنهاد راه اندازی این هیأت از سوی وی بود، پیگیریهای لازم برای تامین تجهیزات، اعزام مربی و برگزاری دوره مربیگری برای استان قم را انجام داده و همیشه همکاری لازم را با ما داشته و دارد. اما اداره کل ورزش و جوانان استان، تاکنون غیر از راه اندازی هیأت، حمایت چندانی از این رشته انجام نداده است.
ولی تصریح کرد: ما، هم در دوره مدیریت قبلی اداره ورزش و جوانان و هم در زمان مدیریت فعلی، درخواست در اختیار داشتن مکانی ثابت برای انجام تمرینات را به اداره ابلاغ کردهایم، اما تاکنون این امر میسر نشده است و هیأت در سه سال فعالیت خود، در پنج استخر مختلف برنامههای خود را اجرایی نموده، که این موضوع باعث فرسودگی زودتر از موعد تجهیزات و وسایل رشته قایقرانی شده است.
وی افزود: بدین منظور، پس از تایید فدراسیون، درخواست واگذاری استخر هفتم تیر را به اداره کل اعلام کردیم و پس از پیگیریهای انجام شده در زمان مدیریت مدیرکل سابق ورزش و جوانان استان این اتفاق رخ نداد. اما در سفر رئیس جمهور به استان قم، مسئلهی تعمیر و تجهیز استخر قایقرانی هفتم تیر در مصوبات قرار گرفت و اعتبار مورد نیاز نیز تخصیص پیدا کرد، اما اداره کل ورزش و جوانان استان که میتوانست استخر قایقرانی را با توجه به استانداردهای اعلام شده از سوی فدراسیون با هزینه کم به بهره برداری برساند، طرح را به شکل استخر شنا تعریف کرد و به همین دلیل تاکنون این استخر به بهره برداری نرسیده است.
وی ادامه داد: مورد بعدی که با آن درگیر بوده و مکاتبات فراوانی با اداره کل در زمان مدیریت سابق و فعلی انجام دادیم، موضوع دفتر هیأت است. در ابتدا محلی به دفتر هیأت اختصاص داده نمیشد و در نهایت یک اطاق با فضای محدود، در انتهای ورزشگاه تختی به رشته قایقرانی دادند که اصلا مناسب مراجعه کنندگان نیست. اکنون با توجه به وجود فضای مناسب در ورزشگاه شهید حیدریان، درخواستی مبنی بر در اختیار گرفتن محلی در این ورزشگاه ارائه دادیم ولی متاسفانه تاکنون این موضوع نیز انجام نپذیرفته است.
ولی خاطرنشان کرد: تخصیص اعتبار از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان به هیأت مبلغ بسیار کمی در این سه سال بوده و این میزان تجهیزات با تلاش اعضای هیئت و از حامیان مالی تامین شده است.
وی افزود: با توجه به نوپا بودن رشته قایقرانی در استان قم و به منظور ترغیب شهروندان جهت فعالیت در این رشته، هزینه دریافتی از شرکت کنندگان در دورههای آموزشی، کمتر از هفتاد درصد قیمت تمام شده بوده و به جهت فعال نگه داشتن رشته قایقرانی در استان، مابقی هزینهها را خود هیأت تامین میکند.
ولی در خصوص برنامههای سال آینده برای این ورزش، عنوان کرد: پیگیری جهت تکمیل استخر هفتم تیر و واگذاری آن به این هیأت مهمترین هدف ما در سال آینده میباشد. فعلا و تا آماده شدن این استخر، با توجه به جذب ورزشکاران در دو بخش آقایان و بانوان، در سال آینده مسابقات قایقرانی در دریاچههای مصنوعی موجود در استان انجام خواهد شد.
وی ابراز کرد: برگزاری دورههای آموزشی در مقاطع سنی مختلف پس از ماه مبارک رمضان در دستور کار قرار دارد، برگزاری دوره داوری در رشته کانوپولو نیز برنامه بعدی ما برای توسعه رشته قایقرانی در استان خواهد بود.
ولی افزود: اعزام تیمهای استان به المپیاد استعدادیابی و مسابقات قهرمانی کشور، از دیگر اقدامات ما برای سال ۱۴۰۲ میباشد. همچنین به منظور آشنایی کارکنان دستگاههای اجرایی، مراکز آموزش عالی و خانواده آنان با رشته قایقرانی، برگزاری طرحهایی با مشارکت این ارگانها در برنامه هیأت قرار دارد.
انتهای پیام