امروز: پنجشنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 4 ذو القعدة 1446 | 2025-05-01
کد خبر: 353056 |
تاریخ انتشار : 26 فروردین 1399 - 10:43 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر مدیر کل دفتر تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاوت گفت: با ابلاغ آیین‌نامه اجرای قانون نظارت بر شرکت‌های تعاونی سهامی عام هیچ محدودیتی در فعالیت یا نظارت بر تعاونی‌های سهامی عام ایجاد نشده و کلیه کارهای نظارتی این تعاونی‌ها بر مبنای قانون تجارت صورت می‌پذیرد. علی رضا ناطقی در گفت و […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

مدیر کل دفتر تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاوت گفت: با ابلاغ آیین‌نامه اجرای قانون نظارت بر شرکت‌های تعاونی سهامی عام هیچ محدودیتی در فعالیت یا نظارت بر تعاونی‌های سهامی عام ایجاد نشده و کلیه کارهای نظارتی این تعاونی‌ها بر مبنای قانون تجارت صورت می‌پذیرد.

علی رضا ناطقی در گفت و گو با صلح خبر، درباره ابلاغ اصلاحیه آیین‌نامه اجرای قانون نظارت بر شرکت‌های تعاونی سهامی عام  اظهار کرد: این آیین‌نامه باید بر مبنای قانون تجارت تنظیم می‌شد  و ابلاغیه صورت گرفته در واقع اصلاحیه‌ای است که به این آیین‌نامه خورده است. و چیزی نیست که محدودیت ایجاد کند؛ اتفاقا محدودیتشان برداشته شده و کلیه کارهای نظارتی آنها بر مبنای قانون تجارت انجام می‌شود.

وی افزود: نظارت تعاونی‌های سهامی عام بر مبنای قانون تجارت انجام می‌شود. چون اساسا این  دسته تعاونی‌ها بر مبنای قانون تجارت شکل گرفته‌اند و محدودیت تملک سهام دارند که وزارت تعاون آن محدودیت تملک را نظارت می‌کند و مابقی امورات آنها بر مبنای قانون تجارت است.

مدیر کل دفتر تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون،   کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد:  نظارت وزارت تعاون بر شرکت‌های سهامی عام قبلا هم با هماهنگی سازمان بورس انجام می‌شده و در این اصلاحیه بر ادامه نظارت با هماهنگی بورس تاکید شده است.

ناطقی با بیان این که مجوز تعاونی‌های سهامی عام از سازمان بورس صادر می‌شود گفت: در این اصلاحیه تاکید شده شرکت‌های سهامی عامی که می‌خواهند با بورس کار کنند کل هماهنگی‌هایشان با سازمان بورس باشد. لذا با ابلاغ این اصلاحیه در نحوه نظارت شفافیت ایجاد شده و محدودیتی از حیث نظارت بر تعاونی‌های سهامی عام به وجود نیامده است.

به گفته وی هر گونه تایید اساس نامه یا انحلال شرکت‌های تعاونی سهامی عام با تایید وزارت تعاون و سازمان بورس در چارچوب قانون تجارت صورت می‌گیرد.

تعاونی‌های سهامی عام جزو تعاونی‌های بزرگ مقیاس هستند که منابع خرد جامعه را تجمیع کرده و می‌توانند بالقوه وارد بورس و فرابورس شوند.

براساس اساس‌نامه شرکت‌های تعاونی سهامی عام هر شخص حقیقی حداکثر ۵ درصد و هر شخص حقوقی تا ۱۰ درصد می‌تواند سهام داشته باشد.

به گزارش صلح خبر، مصوبه هیات وزیران مبنی بر اصلاح آیین‌نامه اجرای نحوه تشکیل و نظارت بر شرکت‌های تعاونی سهامی عام از سوی معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شده است.

براساس تصمیم هیات دولت در جلسه ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شرکت‌های ثبت شده در سازمان بورس و اوراق بهادار با هماهنگی سازمان بورس صورت می‌گیرد به موجب این اصلاحیه تعاونی‌های سهام عام در صورت فعالیت در بازار پول و اعبتار شامل بانک، موسسه اعتباری غیر بانکی یا هر یک از مصادیق تحت نظارت بانک مرکزی باید مجوزهای لازم را در زمینه تاسیس و فعالیت از بانک مرکزی دریافت کنند. همچنین فعالیت این شرکت‌ها تحت نظارت بانک مرکزی بوده و هر گونه نظارت وزارت تعاون با هماهنگی بانک انجام می‌شود.

تغییر مواد اساس نامه شرکت‌های تعاونی سهامی عام با تصویب مجمع عمومی مطابق  قانون تجارت و پس از تایید وزارت تعاون با هماهنگی یا تایید بورس برای انطباق با ماده ۱۲ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ صورت می‌گیرد و انحلال شرکت‌های مذکور با تایید مراجع ذی‌صلاح امکان پذیر است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید