امروز: یکشنبه, ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 8 شوال 1446 | 2025-04-06
کد خبر: 364945 |
تاریخ انتشار : 29 خرداد 1399 - 5:27 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر لنفوم هوچکین، سرطانی است که در سلول‌های سیستم ایمنی آغاز می‌شود. سیستم ایمنی وظیفه مبارزه با عفونت‌ها و دیگر بیماری‌ها را دارد. به گزارش صلح خبر، دستگاه لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی است و شامل اجزای زیر است: _ عروق لنفاوی: این عروق حامل مایع شفافی به نام لنف […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

لنفوم هوچکین، سرطانی است که در سلول‌های سیستم ایمنی آغاز می‌شود. سیستم ایمنی وظیفه مبارزه با عفونت‌ها و دیگر بیماری‌ها را دارد.

به گزارش صلح خبر، دستگاه لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی است و شامل اجزای زیر است:

_ عروق لنفاوی: این عروق حامل مایع شفافی به نام لنف هستند، لنف حاوی گلبول‌های سفید است.

_ غدد لنفاوی: عروق لنفاوی به توده‌های بافتی کوچک و گردی به نام غدد لنفاوی متصل هستند.

گروه‌هایی از غدد لنفاوی را می‌توان در گردن، زیربغل‌ها، قفسه سینه، شکم و کشاله ران پیدا کرد. غدد لنفاوی گلبول‌های سفید را ذخیره می‌کنند. آنها باکتری‌ها یا دیگر مواد مضری را که ممکن است وارد لنف شده باشند گرفتار کرده و از بین می‌برند. 

بخش‌های دیگری از دستگاه لنفاوی نیز شامل لوزه‌ها،‌ غده تیموس و طحال است؛ همچنین می‌توان بافت‌های لنفاوی را در بخش‌های دیگر بدن از جمله معده، پوست و … نیز یافت. از آنجاکه بافت‌های لنفاوی در بسیاری از قسمت‌های بدن وجود دارند، لنفوم هوچکین می‌تواند تقریبا در هر قسمتی از بدن آغاز شود. معمولا این سرطان اول در غدد لنفاوی بالای دیافگرام دیده می‌شود اما، ممکن است لنفوم هوچکین در یک گروه از غدد لنفاوی دیده شود. گاهی این سرطان در دیگر بخش‌های دستگاه لنفاوی آغاز می‌شود.

عوامل خطرزای بیماری

ابتلا به برخی ویروس‌ها مانند ویروس اختلال در سیستم ایمنی انسانی می‌تواند خطر ابتلا به هوچکین را افزایش دهد. همچنین اگر فرد سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد (مثلا در  صورت ابتلا به یک بیماری وراثتی یا استفاده از داروهای خاص پس از پیوند عضو) خطر ابتلا به لنفوم هوچکین در فرد افزایش می‌یابد. از سوی دیگر سن و سابقه خانواگی نیز می‌توانند عوامل خطرزای بیماری باشند. لنفوم هوچکین در میان نوجوانان و بزرگسالان ۱۵ تا ۳۵ ساله و بزرگسالانی که بالای ۵۰ سال هستند، بیشتر شایع است. همچنین احتمال ابتلای اعضای خانواده بویژه برادران و خواهران فرد مبتلا به لنفوم هوچکین یا دیگر انواع لنفوم، به این سرطان بیشتر از دیگران است. داشتن یک یا چند عامل خطرزای بیماری به معنای ابتلای قطعی فرد به لنفوم هوچکین نیست؛ بیشتر آنهایی که دارای عوامل خطرزا هستند، هرگز به سرطان مبتلا نمی‌شوند. 

علائم هشدار دهنده سرطان غدد لنفاوی

_ تورم بدون درد غدد لنفاوی موجود در گردن، زیربغل‌ها یا کشاله ران

_ کاهش بی دلیل وزن

_ تب دائم

_ خارش پوست

_ تعریق شبانه

_ سرفه، مشکلات تنفسی یا درد قفسه سینه

_ ضعف یا خستگی دائم

در بیشتر موارد، این علائم ناشی از سرطان نیستند. عفونت‌ها یا دیگر بیماری‌ها هم می‌توانند موجب بروز این علائم شوند؛ کسی که این علائم را بیش از دو هفته داشته باشد باید به پزشک مراجعه کند تامشکلاتش تشخیص داده شده و درمان شود.

تشخیص و درمان 

بنابر اعلام بخش آنکولوژی بیمارستان شهدای تجریش، معاینه پزشکی، آزمایش‌های خون،‌ عکسبرداری از قفسه سینه با اشعه ایکس، ام آر آی و نمونه‌برداری از روش‌های تشخیص سرطان غدد لنفاوی است. برای درمان نیز شیمی درمانی، پرتودرمانی و پیوند سلول‌های بنیادی از روش‌های درمانی است که بنابر نوع لنفوم هوچکین، مرحله سرطان، سن و سایر سوابق بیمار انجام می‌شود. 

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید