این نویسنده درباره کتاب جدیدش به صلح خبر گفت: این کتاب به هشت رمان که اغلب کوتاه هستند و از آنها به عنوان داستان بلند یاد میشود، میپردازد. این رمانها به عنوان مهمترین رمانهای مدرن ایرانی هستند که بر داستاننویسی و نویسندگان تأثیر گذاشته و اغلب هم محل چالش بودهاند. «بوف کور» صادق هدایت، «سنگی بر گوری» جلال آل احمد، «خروس» ابراهیم گلستان، «ملکوت» بهرام صادقی، «شازده احتجاب» و «کریستین و کید» هوشنگ گلشیری، «سنگ صبور» صادق چوبک و «آشغالدونی» غلامحسین ساعدی رمانهایی هستند که در این کتاب به آنها پرداخته شده است.
او با تأکید بر تأثیرگذاری این رمانها بر داستان ایرانی و سایر نویسندگان، افزود: درباره این کتابها بسیار گفته شده است و بعد از سالها هنوز مطرح هستند و خوانده می شوند. این کتابها سرآغاز کارهای مدرن در ایران هستند، گرچه برخی از آنها فاصله زمانی زیادی دارند؛ اما من آنها را به عنوان آغازکنندگان رمان مدرن بهحساب آوردهام و درباره هرکدامشان یک مقاله ۲۰-۳۰ صفحهای نوشتهام.
سناپور درباره تعریفش از رمان مدرن نیز گفت: ادبیات مدرن از اواخر قرن ۱۹ آغاز شده است و کسانی مانند جویس، پروست، کافکا و فاکنر از سردمداران این نوع داستان هستند. ادبیات مدرن نوعی از داستان است که بیشتر بر حسب جهان ذهنی و فکری شخصیتها نوشته میشود. این نوع از داستانها ادبیات پیچیدهتری نسبت به سایر داستانها دارند و نمایندههای این نوع داستان در ایران شناختهشدهاند. البته تعریف داستان مدرن بحث مفصلی میطلبد و چندین کتاب و مقاله از جمله کتاب حسین پاینده و ترجمه رضا رضایی در این زمینه منتشر شده است.
«آغازکنندگان رمان مدرن ایران» نوشته حسینسناپور در ۲۵۱ صفحه با قیمت ۳۲ هزار تومان در نشر چشمه منتشر شده است.
حسین سناپور متولد سال ۱۳۳۹ است. او پیشتر، کتابهای «آتش»، «سپیدتر از استخوان»، «دود»، «خاکستر» «با گارد باز»، «نیمه غایب»، «لب بر تیغ»، «ویران میآیی»، «تودرتویی شگردها»، «شمایل تاریک کاخها»، «ده جستار داستان نویسی»، «سمت تاریک کلمات»، «جادوی داستان»، «یک شیوه برای داستاننویسی» و مجموعه شعرهای «مهلکه»، «آداب خداحافظی» و «خانه این تابستان» را در نشر چشمه منتشر کرده است.
انتهای پیام