امروز: پنجشنبه, ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 8 شعبان 1446 | 2025-02-06
کد خبر: 52710 |
تاریخ انتشار : 30 بهمن 1394 - 18:04 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

جامعه > شهری – احمد مسجدجامعی این بار در ادامه برنامه تهرانگردی خود میهمان میدان بهارستان شد. احمد مسجدجامعی در آخرین تهرانگردی بهمن‌ماهی خود با حضور در میدان بهارستان از مرمت‌های تاریخی این میدان بازدید کرد. به گزارش ایسنا وی در ابتدای بازدید خود، میهمان موزه هنرهای ملی در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و […]

جامعه > شهری – احمد مسجدجامعی این بار در ادامه برنامه تهرانگردی خود میهمان میدان بهارستان شد.

احمد مسجدجامعی در آخرین تهرانگردی بهمن‌ماهی خود با حضور در میدان بهارستان از مرمت‌های تاریخی این میدان بازدید کرد.

به گزارش ایسنا وی در ابتدای بازدید خود، میهمان موزه هنرهای ملی در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و از قسمت‌های مختلف این موزه بازدید کرد.

دارابی، مسوول موزه هنرهای ملی ضمن ارائه جزییاتی از وسایل موجود در موزه با بیان اینکه وسایل سنتی موجود در این موزه متعلق به کارگاه‌های مدرسه صنایع قدیم است که در حال حاضر تخریب شده، گفت: وسایلی که در این موزه نگهداری می‌شود، اعم از خاتم، معرق، مینیاتور و… است که به عنوان هدیه به رییس جمهور و یا میهمانان خارجی اهداء شده که در حال حاضر در موزه‌هایی همچون لوور، واشنگتن و… به نمایش در آمده است.

وی با بیان اینکه تمام آثار موجود در این موزه برای نمایش توسط کارگاه‌های مدرسه صنایع قدیم ساخته شده است افزود: در گذشته در میانه این موزه، حوض بزرگی وجود داشت که این حوض متاسفانه با شن و ماسه پر شده است؛ اگر بودجه‌ای تخصیص داده شود، حوض مجددا بازسازی خواهد شد.

مسوول موزه هنرهای ملی همچنین با اشاره به یک طراحی مینیاتوری گفت: قرار بود این نقاشی به عنوان آرم موزه مورد استفاده قرار گیرد اما بنا به دلایلی این اتفاق نیفتاد که احمد مسجدجامعی عنوان کرد که حتما از این طرح برای طراحی شهری و میدان بهارستان استفاده خواهیم کرد.

دارابی همچنین در مورد منبر معرق‌کاری دارای گنبد با بیان اینکه در سال 1340 بنا به درخواست شهیدبهشتی این منبر برای اهداء به مسجد هامون ساخته می‌شود، تصریح کرد: هشت سال ساخت این منبر طول می‌کشد و پس از آن شهید بهشتی درخواست می‌کند که این منبر در محل کارگاه باقی بماند تا برای بردن آن اقدام کند اما متاسفانه این اثر هنری هیچ وقت جابه‌جا نشده و در محل موزه هنرهای ملی باقی می‌ماند.

وی همچنین با اشاره به آثار استاد مهروان که از شاگردان قدیمی مدرسه صنایع قدیم بوده است اظهار کرد: این فرد 4500 تمبر ساخته و حتی طراحی تمبر وتو نیز از آثار وی بوده است.

مسوول موزه هنرهای ملی همچنین از مجسمه ابوالحسن صدیقی از شاگردان کمال‌الملک نیز رونمایی کرد و گفت: ابوالحسن‌خان به میکلانژ ایران شهرت دارد و بسیاری از توریست‌های خارجی با آثار وی کاملا آشنا هستند اما متاسفانه اگر یک ایرانی را به میدان فردوسی ببریم و از او در مورد ابوالحسن‌خان توضیح بخواهیم اصلا این فرد را نمی‌شناسد در حالی که صدیقی به میکلانژ ایران معروف است و حتی مجسمه‌ای از یک مرد بوشهری ساخته که در یک مراسم حاضران نتوانسته‌اند مجسمه را از انسان تشخیص دهند.

دارابی با بیان اینکه متاسفانه در یک جابه‌جایی مقداری از این مجسمه نفیس شکسته است گفت: این مجسمه اثر ارزشمندی است که ترجیح دادیم همچنان شکسته باقی بماند، چراکه متاسفانه دیده شده است بر اثر بازسازی آثار، آنها بیشتر لطمه می‌بینند.

مسوول موزه هنرهای ملی همچنین با بیان اینکه در ورودی موزه یک حوض بزرگ وجود داشت که عکس ساختمان درآن دیده می‌شد عنوان کرد: وزیر بهداشت قول داده است که حوض موزه را برگرداند که مسجدجامعی با اشاره به درختان کاشته شده در باغچه‌ای که قبلا استخر بوده است، گفت: شهرداری باید اجازه جابه‌جایی این درختان را بدهد.

همچنین مسجدجامعی با انتقاد از رنگ‌آمیزی دیواره بیرونی موزه گفت: باید این رنگ از روی بنا برداشته شود.

وی با بیان اینکه این موزه جزوی از میراث میدان بهارستان است ادامه داد: از آنجایی که این موزه جزو نما و منظر شهری محسوب می‌شود، شهرداری تهران می‌تواند در بهسازی آن کمک کند، چراکه این موزه جزوی از میدان بهارستان است.

مسجدجامعی با اشاره به اهمیت بازسازی سریع کاشی‌های شکسته و ریخته شده این موزه گفت: شیروانی این موزه نیز باید به سرعت ترمیم شود و شهرداری می‌تواند در بهسازی نمای بیرونی این موزه که جزو سیما و منظر شهری است، کمک کند.

به گزارش ایسنا، در ادامه دارابی از ساخت سونا و جکوزی ویژه کارکنان وزارت ارشاد در کنار دیوار موزه گلایه کرد و درخصوص سرسره مرمری ناصرالدین شاه نیز گفت: در گذشته در بدو ورود وزارت ارشاد سرسره مرمری ناصرالدین شاه وجود داشت که در زمان پهلوی به دلیل آنکه چندین کودک همکاران وزارت ارشاد در این حوض عمیق کشته شدند، این حوض تخریب شد و نمی‌دانیم سرسره مرمری ناصرالدین شاه را کجا برده‌اند.

مسوول موزه هنرهای ملی با بیان اینکه ورودی‌های ساختمان وزارت بهداشت از سال 1309 تغییر نکرده است افزود: در گذشته اتاق استاد کمال‌الملک در مکانی وجود داشت که حالا تبدیل به اتاقک نگهبانی و بانک شده است.

به گزارش ایسنا، همچنین احمد مسجدجامعی به همراه تهرانگردان با حضور در اتحادیه قهوه‌خانه‌داران از نزدیک با مشکلات و خواسته‌های آنان آشنا شد.

نظری، رییس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران نیز با بیان اینکه 1000 قهوه‌خانه دارای مجوز در تهران فعالیت می‌کنند گفت: 300 قهوه خانه دیگر نیز در دستور صدور مجوز قرار دارند و مابقی قهوه‌خانه‌ها به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه ارائه قلیان در قهوه‌خانه‌ها بنا به درخواست وزارت بهداشت و مصوبه مجلس ممنوع شده است، گفت: نیروی انتظامی گاها با قهوه‌خانه به دلیل سرو قلیان برخورد می‌کند و این رفتار کج‌دار و مریض مشکلاتی را ایجاد کرده است، چراکه قهوه‌خانه‌هایی که از قدیم مجوز داشته‌اند می‌توانند قلیان تا پایان اتمام اعتبار جواز فعالیت خود ارائه کنند اما قهوه‌خانه‌های جدید اجازه سرو قلیان ندارند، که احمد مسجدجامعی با بیان اینکه اینگونه رفتارهای دوگانه خوب نیست، افزود: در گذشته در قهوه‌خانه‌ها شاهنامه‌خوانی، نقالی و… انجام می‌شد و خرما، شکر، پنیر و آبنبات نیز در کنار چایی در اختیار مسافران قرار می‌گرفت.

مسجدجامعی با بیان اینکه قهوه‌خانه‌ها دارای سنتی تاریخی در تهران هستند گفت: گاها قهوه‌خانه‌ها محفل صنفی و… بودند به گونه‌ای که در ناصرخسرو قهوه‌خانه مختص صنف بناها و در حسن آباد نیز صنف گچ‌کارها وجود داشتند که علاوه بر اینکه محل اسکان و تجمع این صنف بود، به پایگاهی برای اتحادیه‌شان بدل شده بود و حتی برخی قهوه‌خانه‌ها قومی بودند و هرکسی از ولایت‌شان به تهران می‌آمد و غریب بود به قهوه‌خانه محلی‌شان مراجعه می‌کرد و باید بگویم که قهوه‌خانه‌ها در نظام اجتماعی قدیم مرکزیت داشتند و به نوعی خانه فرهنگ بودند چراکه پرده‌خوانی، شعرخوانی و شاهنامه‌خوانی در آنجا انجام می‌گرفت.

به گزارش ایسنا، همچنین روح‌الله خوبان از اعضای هیات مدیره اتحادیه قهوه‌خانه‌داران نیز با بیان اینکه ترکیه قلیان را به نفع خود ثبت جهانی کرده است، گفت: قهوه‌خانه یک فرهنگ است که باید توسط سازمان میراث فرهنگی پیگیری‌هایی بابت ثبت جهانی آن در یونسکو صورت بگیرد چراکه براساس اسناد موجود قهوه‌خانه دارای تاریخ 500 ساله و قلیان نیز دارای قدمت 450 سال است اما متاسفانه به دلیل کوتاهی‌های انجام گرفته قلیان به نام ترکیه ثبت شده است و حالا پیگیر ثبت قهوه‌خانه به نام ایران هستیم.

وی همچنین درخواست کرد که موضوع ممنوعیت سرو قلیان رفع و مشکلات عدم پخش موسیقی در قهوه‌خانه‌ها نیز رفع شود.

به گزارش ایسنا، احمد مسجدجامعی با بیان اینکه برای ثبت جهانی قهوه‌خانه به اتحادیه مربوطه کمک خواهد کرد گفت: با استفاده از نظر کارشناسان خبره می‌توانیم درخواست شما برای ثبت جهانی قهوه‌خانه را انجام دهیم و درخصوص طی مراحل اداری نیز به شما کمک خواهیم کرد و درخصوص سرو قلیان نیز قراری با معاون اجتماعی وزیر بهداشت (ایازی) خواهیم گذاشت تا مشکلات خود را مرتفع کنید.

همچنین مهرشاد کاظمی، مدیرکل ارشاد تهران نیز درخصوص ممنوعیت پخش موسیقی در قهوه‌خانه‌ها نیز گفت: پلیس اماکن پیگیر این موضوع است و ربطی به وزارت ارشاد ندارد.

مسجدجامعی در ادامه تهرانگردی خود از خانه‌ای ویرانه منتصب به کمال‌الملک بازدید کرد و ضمن ابراز تاسف از تخریب این خانه گفت: این خانه در اختیار بانک مرکزی قرار دارد.

 دکتر دارستانی، مدیرکل پشتیبانی بانک مرکزی نیز با بیان اینکه شهرداری تهران برای خرید این خانه اقدام کند، گفت: قالیباف برای خرید این ملک پول بدهد که مسجدجامعی به گونه طنز گفت: بانک مرکزی می‌گوید که قالیباف پول بدهد؟.

وی با بیان اینکه پیشنهاد می‌شود جلسه مشترکی برای رفع دغدغه‌های این ملک شود گفت: حل مشکلات این ملک از دغدغه‌های طرفین است که پیشنهاد می‌شود بانک مرکزی و شهرداری تهران جلسه‌ای درخصوص حل مشکلات مرمت این خانه و یا فروش برگزار کنند.

به گزارش ایسنا، این عمارت منتصب به کمال‌الملک پس از مدتی به مهدکودک تبدیل شد و پس از آن در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت.

احمد مسجدجامعی در ادامه از کافه رستوران لوقانته که در حال حاضر تبدیل به باشگاه ورزشی شده است، بازدید کرد و در ادامه میهمان مجلس قدیم شد و از موزه مجلس قدیم بازدید کرد.

وی با بیان اینکه در ابتدا مجسمه‌های شیرهای شمشیربه دست که در حال حاضر در جلوی موزه مجلس قدیم کاشته شده است، در گذشته بر روی ستون‌های اصلی مجلس قرار داشت، گفت: پس از مدتی شیرها برداشته و بر روی زمین قرار می‌گیرند.

مسجدجامعی با بیان اینکه تابلویی بزرگ که بر روی آن کلمه عدل مظفر نوشته شده بود، اوایل انقلاب دچار ریزش می‌شود، گفت: استاد حائری که از روسای کتابخانه ملی بوده، این کلمات را جمع‌آوری و در یک تشت مسی و در اتاق خود نگهداری می‌کند تا شرایط مرمت آن فراهم شود که می‌توان از این اقدام شایسته و ارزشمند حائری تشکر ویژه داشت.

وی با بیان اینکه شیر و شمشیر نماد اسدالله است و خورشید پشت سر آن نماد پیامبر است، گفت: در حال حاضر مجسمه شیر و شمشیر در مبادی ورودی مجلس قدیم نگهداری می‌شود.

مسجدجامعی ضمن بازدید از قسمت‌های مختلف موزه مجلس قدیم گفت: این مجلس سه بار در زمان پهلوی و قاجار طمعه حریق می‌شود و بازسازی‌های موجود پس از حریق‌های صورت گرفته است و این مجلس، محصول بازسازی پس از اطفای حریق است.

وی با بیان اینکه کتابخانه مجلس منبع غنی از نسخ خطی و کتاب‌های منتشر شده است، گفت: در حوزه مطبوعات دوره مشروعیت کتابخانه ملی، منابع خوب و قابل اتکایی دارد که در این سال‌ها توجه زیادی را می‌طلبید.

مسجدجامعی همچنین افزود: احمدشاه قاجار در زمان به سلطنت رسیدن خود، دوران طفولیت خود را طی می‌کرد و زمانی که به مجلس می‌آمد، صندلی کوچکی که به قد و قامت وی بخورد، داشت که بر روی آن می‌نشست اما جای این صندلی در موزه مجلس قدیم خالی است.

بازدید از مدرسه بنی‌صدر و صادق هدایت/ مدرسه 170 ساله بدون هویت

به گزارش ایسنا، احمد مسجدجامعی در ادامه تهرانگردی خود از دبیرستان علمیه واقع در میدان بهارستان بازدید کرد و با بیان اینکه این مدرسه 170 سال قدمت دارد اما هیچ گونه آثار هویتی قدیمی در آن دیده نمی‌شود، گفت: این مدرسه پس از مشروطه توسط خیرین مدرسه‌ساز ایجاد شده است چراکه در آن زمان مدرسه برای افراد ثروتمند بود و بر همین اساس خیرین بر آن شدند تا برای افراد طبقات معمولی مدرسه‌ای بسازند که این مدرسه ساخته شد و مورد استقبال زیادی نیز واقع شد.

وی با بیان اینکه این مدرسه در ابتدا شاهدخت نام داشته است، گفت: خیرین در ایجاد این مدرسه نقش زیادی داشتند، اما متاسفانه با اینکه 170 سال از قدمت این مدرسه می‌گذرد، نتوانسته هویت تاریخی خود را حفظ کند و روح تاریخی در این مدرسه نیست و باید شهرداری تهران برای این مدرسه فکری کند.

سیدولی‌الله سمیعی، مدیر مدرسه علمیه با بیان اینکه در این مدرسه افرادی چون صادق هدایت بنی صدر، هویدا، و… تحصیل می‌کردند گفت: اسناد و کارنامه‌های تمام دانش‌آموزان در بایگانی این مدرسه موجود است اما متاسفانه کمبود شدید نیروی انسانی اجازه بایگانی درست و آرشیو علمی آنها را نمی‌دهد.

در ادامه تهرانگردان با حضور در خانه موزه ابوالحسن صبا از نزدیک با موزه و آثار این موسیقیدان برجسته آشنا شدند و احمد مسجدجامعی با بیان اینکه منتخب اسفندیاری همسر صبا در خیاطی و دوزندگی بسیار صاحب سبک و نام بوده است اما متاسفانه اسمی از این فرد در تاریخ وجود ندارد، گفت: منتخب اسفندیاری اولین موزه مردم‌شناسی اقوام را با طراحی و دوزندگی لباس‌های محلی ایرانیان ایجاد کرده است به گونه‌ای اما متاسفانه هیچ‌گونه تصویر و اطلاعاتی در مورد وی وجود ندارد.

در ادامه احمدمسجدجامعی با تهرانگردان به منزل شهید جوادی که از دوستان دوران مدرسه‌اش بود رفت و ضمن دلجویی از خانواده این شهید بزرگوار با آنان دیدار کرد.

4242

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 2
    1. نویسنده :ali

      خبرهای اجتماعی خوبه

    1. نویسنده :روزگار

      روش همکاری با شما چطوره؟