فرهنگ > ادبیات – همشهریآنلاین:فیروز حریرچی استاد زبان و ادبیات عرب در سال ۱۳۲۰ در تبریز متولد شد. او سال ۱۳۵۴ دکترای زبان و ادبیات عرب خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد. وی در دوران تحصیل، از دانش استادانی مانند بدیعالزمان فروزانفر، استاد محمدتقی مدرس رضوی، دکتر محمد معین، دکترصفا، دکتر خانلری و سید جعفر شهیدی […]
فرهنگ > ادبیات – همشهریآنلاین:
فیروز حریرچی استاد زبان و ادبیات عرب در سال ۱۳۲۰ در تبریز متولد شد.
او سال ۱۳۵۴ دکترای زبان و ادبیات عرب خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد. وی در دوران تحصیل، از دانش استادانی مانند بدیعالزمان فروزانفر، استاد محمدتقی مدرس رضوی، دکتر محمد معین، دکترصفا، دکتر خانلری و سید جعفر شهیدی بهرهمند شد.
در سال ۱۳۴۱ دکتر محمد معین، او را برای همکاری علمی دعوت کرد و از آن سال تا زمانی که آن مرحوم در بستر بیماری بود، وی مانند یک دانشجوی طالب علم، از محضر استاد معین روش تحقیق و تتبع و نیز سجایای اخلاقی را فراگرفت. حاصل این همکاری چند ساله، مشارکت دکتر حریرچی در تدوین فرهنگ معین بود و به همین سبب نام وی در جلد ششم فرهنگ مذکور ذکر شده است.
او در سال ۱۳۵۶ به عنوان استادیار، سال ۱۳۶۳ به عنوان دانشیار و از سال ۱۳۶۹ با پایه استاد تمام در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران شاگردان فراوانی را تربیت کرده است.
حریرچی از سال ۱۳۶۷ تا زمان مرگش عضو فرهنگستان بینالمللی زبان و ادبیات عربی سوریه بود.
همچنین او در چهارمین دوره همایش چهرههای ماندگار، در سال ۱۳۸۳ بهعنوان چهره ماندگارِ حوزه ادبیات عربی برگزیده شد.
«موشح در ادبیات عرب»، «دراسة وجیزة حول اشعار هاتف العربیة»، «پارسیان عربی نویس»، «اساس العربیة»، «امثار سائره از شعر متنبی»، «دفاع از اسلام»، «جوهره»، «قانون»، «امثال و حکم»، «ام سلمه» از جمله آثار تألیفی و ترجمهای حریرچی است.
او روز ۲۲ خرداد سال ۱۳۹۵ بر اثر بیماری درگذشت.
Let’s block ads! (Why?)
RSS