سیاست > احزاب و شخصیتها – ایلنا نوشت: صادق زیباکلام و عبدالرضا داوری عملکرد دولت یازدهم را در حوزههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بینالمللی را در مناظرهای ۲ ساعته تحلیل کردند. اهم سخنان زيباکلام از اين قرار است: **دولتها در ایران مانند دیگر کشورها تمام قدرت را در اختیار ندارند و نهادهای دیگری نیز در قدرت شریکاند. […]
سیاست > احزاب و شخصیتها – ایلنا نوشت: صادق زیباکلام و عبدالرضا داوری عملکرد دولت یازدهم را در حوزههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بینالمللی را در مناظرهای ۲ ساعته تحلیل کردند.
اهم سخنان زيباکلام از اين قرار است:
**دولتها در ایران مانند دیگر کشورها تمام قدرت را در اختیار ندارند و نهادهای دیگری نیز در قدرت شریکاند.
** به قدرت رسیدن در بسیاری کشورها با انتخابات و حزبی انجام میشود و دولتها برای ۴ سال قدرت را دست میگیرند و در بعضی دیگر از کشورها حکومت استبدادی است و همه قدرت دست یک نفر است ولی در ایران نه حزبی و انتخاباتی است و نه استبدادی، بلکه دولت با روی کار آمدن، دولت تمام قدرت را ندارد.
** در دنیا هر کشوری که بتواند غنیسازی ۳ درصد اورانیوم را انجام دهد، بالقوه میتواند غنیسازی ۹۰ درصد هم انجام دهد. اما ایران در حالی به غنیسازی اورانیوم پرداخت که ۲ ماه پیش هم ۲ موشک که روی آن به خط عبری نوشته شده بود اسرائیل باید از بین برود را آزمایش کرد. بسیاری از کشورهای دیگر هم انرژی هسته ای را دنبال کردهاند؛ مانند پاکستان، هند، یا آفریقای جنوبی ولی دچار هیچ مشکلی نشدهاند.
** انرژی هستهای مانند حوزه صنعت، نفت، و دیگر انرژیهاست و باید بررسی شود سرمایهگذاری در این حوزه اقتصادی بوده یا نه؟ باید دید برق تولیدی در بوشهر با چه هزینهای تولید میشود. کشورهایی بودهاند که تا آخر راه هستهای را رفتهاند؛ مانند کرهشمالی که اگر کمکهای غذایی کرهجنوبی و غرب نباشد، نیمی از مردمانش از گرسنگی میمیرند یا پاکستان که وضعیتش معلوم است. حال باید پرسید در ایران با این همه مشکلات در آموزش و پرورش و بسیاری از حوزههای دیگر این همه سرمایهگذاری درست بوده است؟
** تکنولوژی هستهای ما قدیمی است. سانتریفیوژهایی که در ایران استفاده شده تکنولوژی قدیمی دارند و اکنون با عملیاتیشدن بحث برجام در انبارها باید دستکم برای ۱۰ تا ۱۵ سال بماند.
1727
Let’s block ads! (Why?)
RSS