فرهنگ > ادبیات – همشهری آنلاین:کتاب نادیدههای شهداد برگرفته از کاوشهای “علی حاکمی” در شهداد کرمان شامل تصاویر کاوشهای باستانشناسی تاکنون منتشر نشده این باستانشناس توسط مرکز اسناد پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شد. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مجموعه اهدایی زندهیاد حاکمی باستانشناس پیشکسوت به مرکز اسناد و کتابخانه پژوهشگاه مشتمل […]
فرهنگ > ادبیات – همشهری آنلاین:
کتاب نادیدههای شهداد برگرفته از کاوشهای “علی حاکمی” در شهداد کرمان شامل تصاویر کاوشهای باستانشناسی تاکنون منتشر نشده این باستانشناس توسط مرکز اسناد پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مجموعه اهدایی زندهیاد حاکمی باستانشناس پیشکسوت به مرکز اسناد و کتابخانه پژوهشگاه مشتمل بر 18 هزار نگاتیو، عکس، اسلاید و گزارش است.
ملیحه مهدیآبادی مدیر مرکز اسناد کتابخانه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در یاداشتی نوشته است: معرفی آثار ارایه شده توسط فرهیختگان به مرکز اسناد از جمله آثار ارزشمند استاد حاکمی وظیفه سنگینی است که بر عهده این مرکز گذاشته شده است.
برای احترام فرهنگ هدیه، تعدادی از تصاویر اسناد اهدایی مرتبط با کاوشهای شهداد کرمان که تاکنون به چاپ نرسیده است در این کتاب ارایه میشود تا سپاسی از مرحوم حاکمی و تلاشی برای گسترش فرهنگ وقف باشد.
در دیباچه این کتاب نیز آمده است: فرهنگ ایرانی فرهنگی مانا و پایدار است و سبب این ماندگاری 3 ویژگی انعطافپذیری، تعامل فرهنگی و در نهایت هویت ملی است که به رغم تنوع و تکثر موجود در جامعه امروزی به انسجام ملی کمک کرده است.
پژوهش عامل و مبنای پیشرفت و توسعه مستمر و پایدار در جامعه امروزی و به بیان ساده اصل حاکم بر جوامع قرن بیست و یکم است، لذا برای ایجاد برآیند حاصل از نتایج و تحلیل یافتههای مرتبط به آن، تدوین و انتشار یافتهها و دانش مرتبط با آن و مستندات مربوط میتواند عامل موثری برای شناخت وضعیت حاضر و ابزاری برای بهینه ساختن برنامههای در دست انجام و نیز راهنمایی برای نسل آینده در راستای شناسایی، معرفی و هویتبخشی ایران باشد. شناخت فرهنگی گسترده این سرزمین کهنسال، تنها راه شناخت هویت ملی است و آن نیز عزت ملی را به همراه میآورد.
به علت گستردگی حوزه فرهنگ و تعدد عوامل تاثیرگذار بر آن حرکت برای معرفی و شناسایی فرهنگ ملی و میراث مرتبط با آن میتواند اولین گام باشد لذا پژوهشگاه برآن است با همکاری پژوهشگران و استادان این رسالت را انجام دهد.
بنا به این گزارش، این کتاب که به مناسبت هفته میراث فرهنگی منتشر شد شامل شرح حال و زندگی پربار زنده یاد “علی حاکمی” و 48 تصویر از کاوشهای این باستانشناس گرانقدر در شهداد کرمان است که تاکنون منتشر نشده است.
حاکمی علاوه بر عضویت در شوراها و فعالیتهای گوناگون فرهنگی، در فاصله سالهای 1346 تا 1349 نیز مدیریت موزه ملی ایران باستان را برعهده داشته و در طول زندگی پربار خود چندین سخنرانی و مقاله ارایه داده است.
او بیش از 20 کاوش باستانشناسی از جمله کاوش و تهیه نقشه تختجمشید و کاوش در پاسارگاد و مشهد مرغاب و تهیه نقشه بنا، گمانهزنی و تعمیر بنای تپه میل و همچنین گمانهزنی در باغ قدیمی چهلستون را انجام داده است.
Let’s block ads! (Why?)
RSS