به گزارش صلح خبر، «اسوِن کوپمانز»، فرستاده ویژه اتحادیه اروپا برای فرآیند صلح خاورمیانه در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت این اتحادیه عزم این را دارد که «تلاشها برای دستیابی به یک راهحل ۲ دولتی» را به رغم مخالفتهای اسرائیل به پیش ببرد.
کوپمانز در این مصاحبه اظهار کرد: «اولویت کنونی ما این است که به درد و رنجها در نوار غزه پایان داده و در عین حال تلاش کنیم تا جلوی بروز یک جنگ منطقهای که مشخصا لبنان را درگیر میسازد، گرفته و فرآیند صلح را از سر بگیریم.»
این دیپلمات اروپایی بیان داشت: «اعلامیه ۱۹۸۰ اتحادیه اروپا با موضوع به رسمیت شناختن حق امنیت و موجودیت اسرائیل و حقوق مشروع مردم فلسطین از جمله حق تعیین سرنوشت هدایتگر تلاشهای ما است.»
کوپمانز اذعان کرد در بین ۲۷ عضو موجود اتحادیه اروپا بر سر موضعشان در قبال وضعیت غرب آسیا اختلاف نظرهایی وجود دارد.
او اضافه کرد: «لازم است دولتهایی که دارای نگرشها و منافع متفاوت در روابط بینالمللی هستند به یک اتفاق نظر در این زمینه برسند.»
به نوشته خبرگزاری فرانسه، شکاف بزرگی بین مواضع «جوزپ بورل»، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با مواضع کشورهایی نظیر مجارستان یا جمهوری چک که به دنبال جلوگیری از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه شهرکنشینهای اسرائیلی ساکن کرانه باختری اشغالی بودهاند، وجود دارد.
کوپمانز که در سال ۲۰۲۱ نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای فرآیند صلح خاورمیانه معرفی شد، بیان کرد: «اتحادیه اروپا یکی از فعالترین نهادهایی است که به دنبال پیشبرد راهحل ۲ دولتی است.» او گفت: «بروکسل یکی از پایتختهایی است که هماکنون شاهد فعالیتهایی در پشت صحنه با هدف خروج از بحران در غزه بوده و همه اعضای اتحادیه اروپا بر لزوم تشکیل کشور فلسطین توافق دارند.»
این مقام اروپایی همچنین اشاره کرد ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا همزمان هم بزرگترین شریک تجاری اسرائیل و هم بزرگترین اهداکننده کمک به فلسطینیها هستند.
او که اصالتا هلندی است، بیان کرد: «ما بزرگترین همسایه سیاسی برای هر دوی آنها هستیم. البته ما بزرگترین تامینکننده امنیت نیستیم. اما یک بازگیر بزرگ و برجسته هستیم.»
کوپمانز با تمجید از اینکه اسپانیا، اسلوونی و ایرلند با نروژ که عضو اتحادیه اروپا نیست موضعی مشترک را برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین در سال جاری اتخاذ کردند، گفت که این اقدام میتواند به یافتن راهحل جنگ کمک کند.
یک رسانه آمریکایی روز شنبه گزارش داد مسؤولان صهیونیست در حال بررسی تحویل گذرگاه مرزی رفح به اتحادیه اروپا و فلسطینیها هستند.
شبکه بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد بهرغم مخالفت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ایده عقبنشینی از گذرگاه رفح، مسؤولان صهیونیست مذاکراتی را با اتحادیه اروپا و آمریکا درباره پیشنهاد تحویل این گذرگاه به این اتحادیه و فلسطینیها برگزار میکنند.
این مذاکرات در سایه تلاشهای دیپلماتیک اتحادیه اروپا برای کاهش فشار بر غیرنظامیان فلسطینی و کمک به توقف جنگ غزه است. اتحادیه اروپا در طول ماههای گذشته خواهان آتشبس شده است اما تأثیر چندانی بر مقامات رژیم صهیونیستی نداشته است.
انتهای پیام