امروز: دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 جماد ثاني 1446 | 2024-12-23
کد خبر: 551169 |
تاریخ انتشار : 26 تیر 1403 - 17:34 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی ۲۰سال قبل پیشنهاد کرد که تمام سینماها در روز عاشورا فیلم «روز واقعه» را به نمایش بگذارند. به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، این هنرمند سرشناس گفته بود:«با وجود این که «روز واقعه» اغلب در روزهای خاص توسط تلویزیون پخش شده و می‌شود اما همین که در سینما و روی […]

زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی ۲۰سال قبل پیشنهاد کرد که تمام سینماها در روز عاشورا فیلم «روز واقعه» را به نمایش بگذارند.
به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، این هنرمند سرشناس گفته بود:«با وجود این که «روز واقعه» اغلب در روزهای خاص توسط تلویزیون پخش شده و می‌شود اما همین که در سینما و روی پرده به نمایش درآید، تماشاگر روی آن تمرکز پیدا می‌کند و دیدن این واقعه می‌تواند خیلی تاثیرگذار باشد.»

فیلم صحبت‌های زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی درباره «روز واقعه» را ببینید:

حالا بیست سال از زمانی که عزت‌الله انتظامی این پیشنهاد را مطرح کرده است، می‌گذرد اما نه تنها این فیلم بلکه این روزها که برخلاف سال‌های قبل یک فیلم مناسبتی تازه تولید شده به نام «شور عاشقی» به کارگردانی داریوش یاری بر پرده سینماهاست، این پیشنهاد محقق نشده است و فیلم «شور عاشقی» هم، طبق مرسوم تعطیلات عزاداری سینماها همانند بقیه فیلم ها به نمایش درنمی‌آید.

در حالیکه این فیلم مناسبتی می توانست حداقل در سانس‌های محدودی در روزهای عاشورا و تاسوعا در چند سینمای اصلی با همکاری سازمان سینمایی به نمایش درآید تا مخاطبان علاقه‌مند، روایتی از واقعه عاشورا را روی پرده عریض سینما ببینند.
در این زمینه بخوانید:
اکران افتتاحیه «شور عاشقی» در جوار مزار شهید ابراهیم هادی
در خلاصه داستان «شور عاشقی» آمده‌ است: سلما باید صدای کاروان اسرای کربلا شود تا جای راست و دروغ در تاریخ عوض نشود. او باید پیش از شمر و مامورانش وارد منازل پیش روی کاروان شود و با گفتن حقیقت اجازه فریب مردم را به ماموران ندهد. این در حالیست که تصمیم او برای همراهی این کاروان از کوفه تا شام، انتقام خون پدرش از قاتلین اوست.

شهره موسوی، پیام احمدی‌نیا، مهدی زمین‌پرداز، سیامک صفری، نادر فلاح و علیرضا استادی از جمله بازیگران این فیلم هستند. «شور عاشقی» به نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی داریوش یاری، محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
این فیلم در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم بین‌الادیانی را از آن خود کند.

حالا که تعطیلات مناسبتی عاشورا و تاسوعای حسینی سپری شد، ای کاش برای تعطیلات مناسبتی اربعین حسینی، شهادت حضرت رسول اکرم (ص)، امام حسن عسگری (ع) که در شهریور ماه پیش رو است، از همین اکنون تهمیدات لازم اندیشیده شود تا فیلم مناسبتی «شور عاشقی» در سانس‌های محدود و در چند سینمای خاص با همکاری سازمان‌های دولتی در روزهای سوگواری و تعطیلی سینماها به نمایش درآید تا برای یک بار هم که شده تجربه این نوع اکران را بر پرده سینما داشته باشیم. 

به بهانه عاشورای حسینی از اظهارات عزت‌الله انتظامی و فیلم «روز واقعه‌» یاد کردیم بنابراین در ادامه مروری داریم هر چند کوتاه بر این فیلم ماندگار سینمای ایران. 
شاخص‌ترین تجربه سینمای ایران در پرداختن به مفاهیم عاشورایی، فیلم «روز واقعه» است. فیلمی مذهبی که در زمره‌ی بهترین‌های سال ۱۳۷۴ قرار گرفت.
«روز واقعه» محصول سال ۱۳۷۳ ایران است که توسط شهرام اسدی به شیوه‌ی رنگی ساخته شده است.
«روز واقعه» تولید دشواری داشت، چنان که یک‌بار توسط شهرام اسدی در سال ۱۳۶۸ مقابل دوربین رفت و دچار توقف شد. چند سال بعد تولید «روز واقعه» به بخش خصوصی واگذار شد و بار دیگر شهرام اسدی آن را با حضور گروهی حرفه‌یی مقابل دوربین برد.
«روز واقعه» که براساس فیلمنامه‌ای از بهرام بیضایی ساخته شده، ماجرای عبدالله جوان نصرانی تازه مسلمان شده‌ای است که در روز عروسی خود با راحله، ندایی می‌شنود که کسی را به یاری می‌خواند. عبدالله پس از چند بار شنیدن آن صدا، منقلب شده و مجلس عروسی را ترک می‌کند. عبدالله به جستجوی صدا برمی‌آید. آن هم در حالی که برادران متعصب راحله ترک مجلس عروسی را توهینی به خود دانسته و در پی‌اش روان می‌شوند.عبدالله در طول مسیرش با اتفاقاتی روبه‌رو می‌شود و به نشانه‌هایی برمی‌خورد که نشان دهنده این است که امام حسین(ع) می‌دانسته او در جستجوی صدایی که به یاری‌اش می‌طلبد می‌رود. عبدالله به تاخت بیابان‌ها را طی می‌کند و خود را به صحرای کربلا می‌رساند. منتها وقتی به کربلا می‌رسد که عصر روز عاشوراست.
جمله‌های انتهایی عبدالله در «روز واقعه» جزو به یادماندنی‌ترین دیالوگ‌های تاریخ سینمای ایران‌اند. آن جا که عبدالله می‌گوید: «من خورشید را در خاک دیدم. من حقیقت را بر نیزه دیدم.»
فیلمنامه «روز واقعه» در اوایل دهه ۶۰، توسط بهرام بیضایی نوشته شد. با توجه به ارزش‌های این فیلمنامه و پرداخت جالب توجه‌اش به ماجرای عاشورا، از همان ابتدا بنا بر این بود که فیلمی به یاد ماندنی از آن ساخته شود.

این فیلم برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین موسیقی متن، بهترین فیلم دوم و بهترین صحنه‌آرایی از سیزدهمین جشنواره فیلم فجر بوده است. ساخته‌ی اسدی علاوه بر این کاندیدای دریافت ۶ سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۳ شده است. دریافت سیمرغ بلورین بهترین آنونس از چهاردهمین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۴ و کاندیدای بهترین عکس از چهاردهمین جشنواره فیلم فجر از دیگر افتخارات سینمایی « روز واقعه» است. با وجود تمامی این افتخارات، درجشنواره بیست ودوم فجر بار دیگر از شهرام اسدی به خاطر ساخت «روز واقعه» تقدیر شد.

در این زمینه بخوانید:
عزت‌الله انتظامی روز عاشورا چه می‌کرد؟
کارگردان “روز واقعه”: عزت‌الله انتظامی نقش را زندگی می‌کرد

انتهای پیام 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید