وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با هیچکس درباره خلیج فارس اختلاف نظر نداریم؛ چراکه خلیج فارس تا ابد خلیج فارس است و انشاالله به عنوان یک بخش جداناپذیر از تاریخ کشور ما خواهد درخشید. به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در مراسم رونمایی از پوستر خلیج فارس که به مناسبت […]
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با هیچکس درباره خلیج فارس اختلاف نظر نداریم؛ چراکه خلیج فارس تا ابد خلیج فارس است و انشاالله به عنوان یک بخش جداناپذیر از تاریخ کشور ما خواهد درخشید.
به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در مراسم رونمایی از پوستر خلیج فارس که به مناسبت روز ملی «خلیج فارس» در فضای باز میدان آزادی برگزار شد، گفت: این برج روزهای بزرگی به خود دیده از راهپیماییهای باشکوه تاسوعا و عاشورای ۱۳۵۷ تا ۲۲ بهمنهای باشکوه، ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و… همه و همه گذشته پر افتخار ما را در این جایگاه روایت میکند.
وی افزود: امروز، روز ملی خلیج فارس است؛ شاید عدهای تصور کنند در موضوع خلج فارس یک اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالیها را بعد از ۱۰۰ سال از اینجا اخراج کرد. روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربیهای استعمارگر از پهنه همیشه سرافراز خلیج فارس است.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما به خلیج فارس تنها به عنوان یک بخشی از سرزمین جغرافیایی نگاه نمیکنیم، بیان کرد: خلیج فارس بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ماست. در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم که یک آبراه عظیم بینالمللی در آن قرا دارد ولی از آن بالاتر این است که خلیج فارس از استوانههای هویتی جامعه ایرانی است.
وی تاکید کرد: در هیچ بخشی از خلیج فارس چیزی جز عظمت فرهنگی ایران نمیبینیم. مدتی قبل به یکی از کشورهای همسایه خلبج فارس رفتم و از چند موزه مهم آنجا، بازدید کردم هرچه توضیح میدادند، جز تاریخ پر افتخار ایران نبود. بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس متاثر از ایران فرهنگی بزرگ ماست.
وزیر فرهنگ اظهار کرد: ایران فرهنگی در مرزهای جغرافیایی محصور نیست؛ یک سمت این ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده و همه شبه قاره هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر میگیرد و ما وقتی از خلیج نام میبریم از یک تاریخ چندهزار ساله یاد میکنیم.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما به خلیج فارس میبالیم، اظهار کرد: خلیج همیشه فارس ما یکی از مهمترین حوزههای تمدنی است. در این نقطه افتخارات بزرگی در حمایت و صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن تجربه کردیم. در ۷ آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند، تمام تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند. فاجعه تاریخی سقوط هواپیمای مسافربری توسط آمریکا در این نقطه رخ داد و دهها اتفاق افتخار آمیز دیگر در این منطقه رخ داده است.
وی افزود: سال قبل با مدیریت امیر ایرانی افتخاری بزرگ آفریده شد و کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی دور زدند.
وزیر فرهنگ ادامه داد: نسل جوان باید با گذشته پر افتخار خود آشنا شوند. توصیه میکنم کتاب ایرج افشار سیستانی درباره خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشتههای تاریخی آشنا شوند. با هیچکس درباره خلیج فارس اختلاف نظر نداریم چراکه خلیج فارس تا ابد خلیج فارس است و انشاالله به عنوان یک بخش جداناپذیر از تاریخ کشور ما خواهد درخشید.
وی در پایان، گفت: قصد داشتیم روز قبل با کاری ابتکاری به جزیره ابوموسی برویم که میسر نشد، اما انشاالله با حضور اصحاب فرهنگ و هنر مراسمی در این منطقه برگزار خواهیم کرد. این جزیره در خلیج فارس به عنوان یکی از نقاط مهم ایران شناخته میشود.
در پایان این برنامه با حضور امیر ایرانی (فرمانده نیروی دریایی)، محمود سالاری (معاون هنری وزارت ارشاد)، محمد خراسانیزاده (مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی)، سید مجید پوراحمدی (رئیس صندوق اعتباری هنر)، سیدمجید امامی (دبیر شورای فرهنگ عمومی) و هنرمندانی همچون داریوش ارجمند، رضا ناجی، انسیه شاهحسینی، رضا بنفشهخواه، جلیل فرجاد، محمد فیلی و… از پوستر خلیج فارس رونمایی شد.
انتهای پیام