به گزارش صلح خبر، علیرضا مزینانی درباره مصوبات سومین کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوا گفت: مجوزهای روزانه طرح ترافیک توسط شهرداری تهران از فردا تا چهارشنبه (۱۲تا ۱۵ آذرماه) صادر نمیشود.
وی افزود: اعمال تردد نوبتی ( طرح زوج و فرد ) کلیه خودرو ها از محدوده طرح کاهش آلودگی هوا انجام پذیرفته و پلیس راهور تهران بزرگ نسبت به نظارت و اعلام نتیجه به استانداری اقدامات لازم را به عمل آورد.
مدیر کل محیط زیست استان تهران ادامه داد: کلیه فعالیتهای آموزشی مدارس در مقاطع کودکستان ، دبستان و متوسطه اول فردا (۱۲ آذرماه) به صورت غیر حضوری و مجازی برگزار میشود. کلیه مهد های کودک از امروز تا فردا تعطیل اعلام میشود.
مزینانی درباره سایر مصوبات این کارگروه گفت: کارکنان دستگاه های دولتی دارای بیماریهای قلبی و عروقی ، بیماریهای زمینهای ، تنفسی و خود ایمنی و زنان باردار در صورت موافقت دستگاه مربوطه می توانند فردا از ظرفیت دورکاری استفاده کنند.
وی با بیان اینکه از هرگونه فعالیت ورزشی اعم از انفرادی، همگانی و باشگاهی در محیط باز خودداری شود، اظهارکرد: بر اساس تصمیم کارگروه تردد شبانه خودروهای گازوئیلی سنگین مانند کامیون، تریلی ، جرثقیل و.. درمحدوده کامیون ممنوع شهر تهران ممنوع است. پایگاههای سیار فوریتهای پزشکی اعم از اورژانس و هلال احمر در مناطق پرتردد شهر جانمایی شوند.
دبیر کارگروه مواقع اضطرار آلودگی هوا اضافه کرد: شهرداریها و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان نسبت به جلوگیری از روشن ماندن اتوبوسها و مینی بوسها در پایانههای مسافربری اقدام کنند. سازمان صدا و سیما، رسانهها و روابط عمومی کلیه دستگاههای اجرایی نسبت به اطلاعرسانی لازم، توصیهها و جلب همکاری و مشارکت عمومی در خصوص پرهیز از اقدامات منجر به آلودگی هوا ، رعایت نکات بهداشتی ویژه شرایط اضطرار آلودگی هوا و کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی و پرهیز از سفرهای غیر ضروری و نظایر آن اقدام کنند.
مزینانی تاکید کرد: بر اساس اعلام این کارگروه استفاده از ماسکهای مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط آحاد مردم بهویژه گروه های حساس مانند کودکان، افراد سالمند، بیماران قلب و تنفسی، زنان باردار و …، شاغلان پلیس راهور و شهرداری ها و … که بیشترین مواجهه با آلودگی هوا و حضور در فضای باز دارند، ضرورت دارد.
وی ادامه داد: پلیس راهور تهران بزرگ نسبت به جلوگیری از تردد کلیه موتورسیکلتها ، خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی همچنین وسایل نقلیه دودزا دارای معاینه فنی اقدامات لازم را به عمل آورد. جلوگیری از تردد وسایل حمل و نقل عمومی که آلایندگی قابل رویت دارند مانند مینی بوس ، اتوبوس ، ون وتاکسی از محل توقفگاه اتوبوسهای شرکت واحد و پایانههای مسافربری توسط شهرداری و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای صورت پذیرد.
دبیر کارگروه مواقع اضطرار آلودگی هوا با بیان اینکه بر اساس تصمیم کارگروه ممنوعیت مصرف نفت کوره و مازوت در کلیه واحدهای نیروگاهی، صنعتی ، تولیدی ، معدنی و خدماتی استان، توسط شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران صورت پذیرد، تاکید کرد: شرکت گاز استان نسبت به تداوم تامین سوخت گاز مورد نیاز نیروگاهها و سایر واحدهای متصل به شبکه گاز رسانی که فعالیت آنها در این شرایط ضروری است، اقدام کند.
وی اضافه کرد: شهرداریها و بخشداریهای استان جهت جلوگیری از پسماند سوزی و سوزاندن شاخ و برگ درختان، نظارت ویژه اعمال کنند. اطلاعرسانی لازم در این خصوص از طریق فرمانداریها در حوزه استحفاظی شهرستان ها صورت پذیرد. کلیه فعالیتهای معادن شن و ماسه و کارخانجات تولید آسفالت ممنوع است.
دبیر کارگروه مواقع اضطرار آلودگی هوا با اشاره به سایر مصوبات کارگروه گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان ، نسبت به تشدید نظارت بر فعالیت واحدهای آلاینده همچنین سوخت مصرفی نیروگاه ها و واحدهای تولیدی و صنعتی، اقدام کند. کلیه دستگاهها مکلف هستند گزارش اقدامات را بهصورت مکتوب به همراه مستندات پس از پایان شرایط اضطرار به استانداری ودبیرخانه اعلام کنند همچنین مقررشد کلیه فرمانداران استان بر نحوه اجرای مصوبات در شهرستان مربوطه نظارت و گزارش اقدامات را به استانداری ودبیرخانه اعلام کنند.
مزینانی در پایان اظهارکرد: مقرر شدد در صورت هر گونه تغییر در شرایط آلودگی هوا و نیاز به تصمیمگیریهای جدید ، دبیرخانه با هماهنگی رئیس کارگروه تصمیم گیری های لازم را اتخاذ و اطلاع رسانی از طریق سازمان صدا و سیما صورت پذیرد.
انتهای پیام