امروز: جمعه, ۲۱ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 11 رجب 1446 | 2025-01-10
کد خبر: 522748 |
تاریخ انتشار : 27 مهر 1402 - 14:19 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر/قم یک کارشناس ارشد فیزیولوژی کاربردی، با بیان اینکه توان جسمانی همه افراد با هم متفاوت است، ادامه داد: حرکات ورزشی که در پیچ‌ها و کانال‌ها آموزش داده می‌شود شاید به لحاظ اجرای حرکات اصولی باشند اما با توجه به اینکه توانایی جسمانی همه افراد متفاوت است نمی‌توان گفت همه افرادی که مخاطب آن […]

صلح خبر/قم یک کارشناس ارشد فیزیولوژی کاربردی، با بیان اینکه توان جسمانی همه افراد با هم متفاوت است، ادامه داد: حرکات ورزشی که در پیچ‌ها و کانال‌ها آموزش داده می‌شود شاید به لحاظ اجرای حرکات اصولی باشند اما با توجه به اینکه توانایی جسمانی همه افراد متفاوت است نمی‌توان گفت همه افرادی که مخاطب آن پیج ورزشی هستند می‌توانند از حرکات ورزشی استفاده کنند.

اهمیت ورزش بر هیچ کسی پوشیده نیست و اثرات آن در جسم و روح انسان کاملا محسوس و ملموس است. تقویت قوای عمومی، ایجاد هماهنگی بین اعصاب و عضلات و افزایش قدرت تصمیم گیری، ایجاد استقامت در برابر کارهای طولانی و درازمدت، تامین سلامت و بهداشت بدن در برابر عوارض و بیماری‌ها، تربیت شخصیت و پرورش روحیه تعاون و همیاری، برقراری تعادل روانی و تعدیل عواطف و حالات روانی همچون خشم و ناسازگاری، تقویت و پرورش هوش، احساس نشاط و شادابی و تعلیم آن به اجتماع از جمله مزایای ورزش در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی است.

متأسفانه در زندگی امروزی به دلیل ماشینی شدن، تعادل جسمانی در بین مردم به هم خورده است و کم تحرکی موجود در بین مردم موجب کثرت بیماری‌های قلبی و عروقی شده که با ورزش می‌توان با آن‌ها مقابله کرد.

با توجه به اهمیت ورزش در ارتقا سلامت جسمانی و روانی جامعه، از سال ۱۳۸۳، در تقویم کشور ۲۶ مهرماه به عنوان روز تربیت بدنی و ورزش تعیین شده است؛ و از ۲۶ مهرماه تا ۲ آبان نیز به نام هفته تربیت بدنی نامگذاری شده است و هر ساله با برنامه‌ها و رویدادهای مهم ورزشی اهمیت این روز را یادآور می‌شوند.

از اهداف اصلی نامگذاری روز تربیت بدنی و ورزش، آشنایی اقشار مختلف جامعه با اهمیت، فواید و اثرات ورزش در زندگی فردی و اجتماعی است؛ همچنین توجه و ضرورت اشاعه، توسعه و ترویج ورزش در خانواده و ایجاد روحیه و نشاط اجتماعی در جامعه و گسترش ورزش‌های همگانی یکی دیگر از دلایل برگزاری این هفته به شمار می‌آید.

اما در مورد فلسفه انتخاب ۲۶ مهر به عنوان روز تربیت بدنی باید گفت که پشتوانه تاریخی ندارد و به دنبال رویداد مهم ورزشی و یا به مناسبت بزرگداشت و یا سالروز تولد یکی از ورزشکاران به نام این نامگذاری انجام نشده است، بنابراین انتخاب چنین تاریخی به عنوان روز ورزش و تربیت بدنی به اتفاق خاصی در این تاریخ وابسته نیست.

به مناسبت هفته تربیت بدنی در خصوص اصولی بودن آموزش حرکات ورزشی در پیج‌ها و کانال‌های ورزشی، تاثیر ورزش در کاهش وزن به گفت‌وگو با یک کارشناس ارشد فیزیولوژی کاربردی پرداختیم.

محدثه افراز در گفت‌وگو با صلح خبر، اظهار کرد: با توجه به اینکه اغلب افرادی که در پیج‌های اینستاگرام و کانال‌ها به آموزش حرکات ورزشی می‌پردازند، سابقه فعالیت حرفه‌ای در عرصه‌های مختلف ورزشی دارند و یا در رشته تربیت بدنی تحصیل کردند به لحاظ اجرای حرکات ورزشی اصولی عمل می‌کنند.

این کارشناس ارشد فیزیولوژی کاربردی، با بیان اینکه توان جسمانی همه افراد با هم متفاوت است، ادامه داد: حرکات ورزشی که در پیچ‌ها و کانال‌ها آموزش داده می‌شود شاید به لحاظ اجرای حرکات اصولی باشند اما با توجه به اینکه توانایی جسمانی همه افراد متفاوت است نمی‌توان گفت همه افرادی که مخاطب آن پیج ورزشی هستند می‌توانند از حرکات ورزشی استفاده کنند.

این مدرس دانشگاه در ادامه یادآور شد: برنامه ورزشی متناسب برای هر فرد بسته به توانایی، نوع تارهای انقباضی بدن فرد و اینکه مبتدی باشد، متفاوت است؛ اگر قرار است فردی داخل منزل ورزش کند باید با نزدیک ترین مربی که در دسترس است ارتباط بگیرد و شرایط جسمانی خود را برای او توضیح دهد و مربی نیز طبق شرایط آن فرد برنامه نویسی کند و به این ترتیب لازم است که افراد زیر نظر مستقیم مربی در خانه فعالیت کنند و ترجیح بر مشاوره حضوری و دریافت برنامه ورزشی است.

به میزان دریافت کالری بعد از ورزش دقت کنید

این مدرس فدراسیون آمادگی جسمانی در پاسخ به این سوال که چرا کاهش وزن افراد با ورزش پایدار نیست، بیان کرد: زمانی که فرد شروع به فعالیت ورزشی می‌کند تعادل زندگی‌اش بر هم می‌خورد، به این معنا که کالری دریافتی فرد دچار نوسان می‌شود و به تبع این مسئله منجر به کاهش وزن فرد خواهد شد.

وی ادامه داد: زمانی که فعالیت ورزشی متوقف شود عضلات به حالت اولیه بر می‌گردد؛ از طرفی با توجه به اینکه نقصان کالری بعد از قطع ورزش وجود ندارد، اگر فرد به لحاظ تغذیه‌ای مراعات نکند دوباره وزن به حالت اول برمی‌گردد و حتی دچار اضافه وزن می‌شود؛ بنابراین فرد باید سعی کند بعد از قطع ورزش به هر دلیلی درصد مواد غذایی و انرژی دریافتی را کاهش دهد.

افراز با بیان اینکه در رابطه با کاهش وزن ۶۰ تا ۷۰ درصد روتین غذایی فرد موثر است، عنوان کرد: اگر فرد بعد از یک ساعت فعالیت ورزشی در هر رشته‌ای غذای پرکالری مثل فست‌فودها و شیرینی‌ها را دریافت این باعث اضافه وزن او می‌شود؛ هر چند که فرد به صورت روزانه ورزش می‌کند اما آنقدر دریافت کالری‌اش بالا است که نمی‌توانیم بگویم فرد کاهش وزن داشته است.

ارتباط بیشتر ورزش‌های هوازی با چربی سوزی

این کارشناس ارشد فیزیولوژی کاربردی، رعایت رژیم غذایی و ورزش متداوم را موثر در کاهش وزن دانست و افزود: به طور کلی نمی‌توان گفت که فرد با چه رشته‌ای بیشتر وزن کم می‌کند اما ورزش‌های هوازی بعد از ۵ دقیقه بیشتر با چربی سوزی در ارتباط هستند.

وی تصریح کرد: زمانی که فرد با وجود همه استرس‌های روزانه ورزش می‌کند، چه در ورزش‌های انفرادی و چه در ورزش‌های گروهی ذهن ناخودآگاه درگیر و متمرکز آن فعالیت است و دیگر به دغدغه‌های بیرون نمی‌پردازد.

افراز یادآور شد: در حین انجام تمرین‌های ورزشی ساختار عضلانی افراد حجیم‌تر می‌شود لذا زمانی که تمرین را کنار می‌گذاریم، حجم عضلات به حالت قبل برمی‌گردد؛ در حالی که افراد تصور می‌کنند اگر ورزش را کنار بگذارند چاق می‌شوند اما در اصل فقط حجم عضلات و فرم آن‌ها تغییر کرده است.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید