محمدحسن آصفری ۲۱ اردیبهشت در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان مرکزی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: آمارهای ارائه شده در خصوص اشتغال و تولید شغل با وضعیت موجود تفاوت دارد و باید گفت وضعیت بیکاری در کشور وخیم است و نباید به این آمار دل خوش کرد.
وی خطاب به وزیر کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: اجازه ندهید شما را گرفتار آمار بازی کنند، آمار ها باید واقعی باشد. در اراک مشکل بیکاری و نبود شغل وجود دارد و اجازه ندهید شما را مانند سنوات قبل پشت کارتابل های آماری نگه دارند.
آصفری تصریح کرد: اراک و خنداب و کمیجان مشکل جدی در حوزه اشتغال دارند و نیازمند توجه جدی هستند. اگر بانک ها تسهیلات در اختیار کارخانجات قرار دهند علاوه بر رشد تولید، به افزایش اشتغال کمک می کنند.
وی با اشاره به مشکلات معیشتی بازنشستگان گفت: بیش از ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور بازنشستگانی هستند که کمتر از ۳ میلیون تومان دریافتی دارند از طرفی مقرر بود که افزایش حقوق ۴۷ درصد باشد که اتفاق نیفتاد.
وی با بیان اینکه شخص رییس جمهوری به شدت و با سرعت در حال کار و پیگیری است و نیاز است مسئولین مربوطه نیز اقدامات لازم را انجام دهند، افزود: در بازدید سرزده از مجموعه فنی و حرفه ای مشخص شد کمبود تجهیزات و دستگاه در این مرکز وجود دارد که باید به این مهم نیز توجه ویژه صورت گیرد.
وی افزود: تفاهم نامه ای بین وزیر راه و شهرسازی و وزارت کار در خصوص تامین مسکن کارگران منعقد شد که تاکنون ۱۱ هزار نفر از کارگران برای مسکن ثبت نام کرده اند، اما متاسفانه تاکنون هیچ اتفاقی در این حوزه رخ نداده است.
وی با بیان اینکه چندین خانواده دارای دو معلول، فاقد مسکن هستند که نیاز است در راستای تفاهم نامه موجود در رابطه با خانه دار شدن آنها، گامی موثر برداشته شود، گفت:
آصفری با تاکید بر لزوم توجه واحدهای صنعتی به مسئولیت های اجتماعی شان، ادامه داد: معدن سولفات سدیم اراک، در خاورمیانه دارای رتبه و جایگاه است، اما کوچکترین اقدامی در حوزه مسئولیت های اجتماعی انجام نداده است که این مهم نیز باید مورد توجه باشد.
در فرمانداری ها ستاد جذب سرمایه گذار و حمایت از سرمایه گذار ایجاد شود
بیاتی نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: برخی بانک ها تسهیلات تکلیفی را نمی دهند و آمار ۱۰۳ درصدی که در این حوزه عنوان شده باید راستی آزمایی شود، پروسه کار طولانی است و تا زمان پرداخت تسهیلات ارزش پول کاهش یافته است.
وی افزود: رقم های تخصیصی به شهرستان ها کم است که این نکته باید مورد توجه باشد تا شهرهای ضعیف همچنان ضعیف باقی نمانند.
نماینده مردم تفرش و اشتیان در مجلس شورای اسلامی در خصوص جذب سرمایه گذار بیان کرد: تا زمانی که اراده جدی برای جذب سرمایه گذار نباشد، مشکلات باقی خواهند ماند، باید در فرمانداری ها ستاد جذب سرمایه گذار و حمایت از سرمایه گذار ایجاد شود.
بیاتی ادامه داد: فرماندار هر شهرستان باید بسته های سرمایه گذاری را آماده کند تا در صورت جذب سرمایه گذار بسته های پیشنهادی متناسب با نوع سرمایه گذار معرفی شود لذا نیاز است این مسئله مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
سند اشتغال در استان ها بروزرسانی شود
کریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: هپکو به نماد ناکارآمدی در خصوص سازی تبدیل شده بود که امیدواریم در ادامه حمایت ها از این شرکت، شاهد رونق و شکوفایی مجدد این شرکت باشیم.
وی افزود: اراک با بیش از ۷۰ درصد افراد تحت پوشش تامین اجتماعی، شهری کارگری محسوب می شود و نیاز است امکانات رفاهی کارگری قابل توجهی داشته باشد چراکه این شهر استحقاق برخورداری از این امکانات را دارد اما متاسفانه تنها یک سالن فرهنگی ورزشی در آخر سال گذشته تکمیل شده و به بهره برداری رسید.
کریمی با اشاره به تسهیلات موضوع بند الف تبصره ۱۸ در قانون بودجه ۱۴۰۱ افزود: در این خصوص تاکنون هنوز تعیین تکلیفی برای تخصیص و توزیع تسهیلات صورت نگرفته و این بحث همچنان بلا تکلیف باقی مانده و انتظار می رود دولت سریعتر در این حوزه گره گشایی کند.
وی خاطرنشان کرد: مشکل بیکاری یکی از معضلات اساسی زندگی مردم است، امروز همه می دانیم نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی به مراتب بیشتر از نرخ بیکاری کلی و یک معضل در کشور است که باید برای این موضوع فکری شود، در این میان نرخ بیکاری زنان فارغ التحصیل از مردان بیشتر است.
کریمی بیان کرد: در اواخر دولت دهم سند اشتغال برای استان ها تهیه شد و در استان مرکزی نیز این سند تهیه شده که در این سند مشخصات کلی بازار کار تهیه شده است. این سند باید برای استان ها به روز شود تا تصویر روشنی از وضعیت کار ارائه دهد.
کریمی ادامه داد: در حوزه توزیع و پراکندگی فرصت های شغلی و بیکاری وضعیت نابسامانی وجود دارد، بر اساس آمارها نرخ بیکاری و اشتغال شهرستان اراک بالاترین نرخ بیکاری در استان است و در چند شهرستان از جمله ساوه و محلات و دلیجان با عدم وجود معضل بیکاری مواجه هستیم.
وی در خصوص تاثیر مهاجرین خارجی بر بازار کار افزود: اتباع خارجی زیادی در استان کار می کنند اما جوانان بومی بیکار هستند که در این حوزه نیز باید سامانه ای برای رصد وجود داشته باشد که نیاز است سامانه رصد آمار جویندگان کار را نیز رصد و ثبت و ضبط کند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: خانواده ها در گذشته توان حمایت از جوانان خود را داشتند اما امروزه به سبب تورم و کاهش ارزش پول، خانواده توان حمایت از جوان خود را ندارد لذا می طلبد برای شغل جوانان فکری شود.
کریمی بیان کرد: سهم پالایشگاه خصوصی شده و عمده آن به تامین اجتماعی و بانک رفاه تعلق گرفته که امیدواریم در دوره جدید نقش این واحد بزرگ اقتصادی در توسعه استان پررنگ تر شود.
وی اضافه کرد: با توجه به پایین بودن نرخ رشد جمعیت و بالا بودن نرخ پیری در استان، قطعا در آینده مشکلاتی ایجاد خواهد شد که نیاز است حمایت لازم در خصوص ساخت دهکده سلامت و توانبخشی افتاب در استان مرکزی صورت گیرد.