رئیسجمهوری کرهجنوبی در سخنانی که نشان از تغییر موضع او در مخالفت با ارسال تسلیحات به اوکراین دارد، گفت که سئول ممکن است حمایت خود از اوکراین را فراتر از کمکهای بشردوستانه و اقتصادی بسط دهد، آن هم در صورتی که غیرنظامیان اوکراینی هدف حمله تمامعیار قرار گیرند. به گزارش صلح خبر، یون سوک یول، […]
رئیسجمهوری کرهجنوبی در سخنانی که نشان از تغییر موضع او در مخالفت با ارسال تسلیحات به اوکراین دارد، گفت که سئول ممکن است حمایت خود از اوکراین را فراتر از کمکهای بشردوستانه و اقتصادی بسط دهد، آن هم در صورتی که غیرنظامیان اوکراینی هدف حمله تمامعیار قرار گیرند.
به گزارش صلح خبر، یون سوک یول، رئیسجمهوری کرهجنوبی در مصاحبهای با خبرگزاری رویترز پیش از سفر رسمی خود به ایالات متحده در روزهای آینده گفت که دولت او در حال بررسی چگونگی کمک به دفاع و بازسازی اوکراین است، درست همانطور که کرهجنوبی در طول جنگ کره بین سالهای ۱۹۵۰-۱۹۵۳ کمک بینالمللی دریافت کرد.
یون گفت: اگر وضعیتی وجود داشته باشد که جامعه بینالمللی نتواند از آن چشمپوشی کند، مانند هرگونه حمله در مقیاس وسیع به غیرنظامیان، قتلعام یا نقض جدی قوانین جنگ، در آن صورت ممکن است برای ما سخت باشد که فقط بر حمایتهای بشردوستانه یا مالی پافشاری کنیم.
این اولین مرتبهای است که سئول تمایل خود به ارائه سلاح به اوکراین را مطرح کرد، آن هم با گذشت بیش از یک سال از آنکه احتمال ارائه کمکهای مهلک را رد کرده است.
کرهجنوبی که متحد کلیدی ایالات متحده و تولیدکننده مهم مهمات توپخانه است، تاکنون تلاش کرده است از دشمنی با روسیه به دلیل فعالیت شرکتهایش در آنجا و نفوذ مسکو بر کرهشمالی، آن هم با وجود افزایش فشارها از سوی کشورهای غربی برای تامین تسلیحات، اجتناب کند.
رئیسجمهوری کرهجنوبی به رویترز گفت: معتقدم محدودیتی در میزان گسترش حمایت برای دفاع و بازگرداندن کشوری که هم تحت قوانین بینالمللی و هم قوانین داخلی، مورد تهاجم غیرقانونی قرار گرفته است، وجود نخواهد داشت. اما با توجه به روابطمان با طرفهای درگیر در این جنگ و تحولات میدان نبرد، مناسبترین اقدامات را انجام خواهیم داد.
یون قرار است طی روزهای آینده برای دیدار با جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به مناسبت هفتادمین سالگرد اتحاد دو کشور، به واشنگتن سفر کند. او گفت که در جریان این نشست به دنبال «نتایج ملموس» در تلاشهای متحدان برای بهبود پاسخها به تهدیدات در حال تحول از سوی کرهشمالی است که آزمایشهای نظامی را افزایش داده و اولین موشک بالستیک قارهپیمای سوخت جامد خود را به تازگی پرتاب کرده است.
یون یوک سول گفت که سئول به نوبه خود توانایی نظارت، شناسایی و تجزیه و تحلیل اطلاعاتی خود را افزایش خواهد داد و «سلاحهای فوقالعاده با کارایی و قدرت بالا» را برای دفع تهدیدات کرهشمالی توسعه خواهد داد. او گفت: اگر جنگ هستهای بین کرهجنوبی و کرهشمالی رخ دهد، این احتمالا فقط یک مشکل بین دو طرف نیست، بلکه کل شمال شرق آسیا احتمالا به خاکستر تبدیل میشود. این باید متوقف شود.
رئیسجمهوری کرهجنوبی در پاسخ به این سوال که آیا متحدان نسخه آسیایی گروه برنامهریزی هستهای ناتو شامل ژاپن را در نظر دارند، گفت که آنها بر اقدامات دوجانبه برای تقویت اشتراکگذاری اطلاعات، برنامهریزی احتمالی مشترک و اجرای مشترک برنامهها تمرکز دارند.
او افزود: از نظر پاسخ به یک حمله هستهای قدرتمند، من فکر میکنم اقدامات قویتر از آنچه ناتو دارد باید آماده شود. من فکر میکنم اگر ژاپن به آن بپیوندد، مشکل بزرگی وجود ندارد؛ اما از آنجایی که پیشرفت زیادی بین ایالات متحده و کرهجنوبی وجود دارد، کارآمدتر است که ابتدا خودمان این سیستم را ایجاد کنیم.
یون در مورد کرهشمالی گفت که آماده گفتوگوهای صلح است؛ اما با هرگونه نشست «غافلگیرانه» با کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی به منظور «خودنمایی» مقابل رایدهندگان و برای منافع سیاسی داخلی مخالف است.
او همچنین از اعلامیههای ناگهانی و ناآگاهانه دولتهای پیشین درباره مذاکرات بین کرهای انتقاد کرد. به گفته او، این اقدامات کمک چندانی به ایجاد اعتماد نکرد.
یون گفت: آنها از این مذاکرات پیش از انتخابات استفاده کردند؛ اما در نهاد روابط بین دو کره سر خانه اول بازمیگردد. کمکهای بشردوستانه میتواند درها را برای گفتوگو باز کند و هر دو طرف میتوانند بر روی این بحثها برای حرکت به سمت موضوعات حساستر از جمله اقتصاد و نظامی تمرکز کنند. اگر مذاکرات قبلی گام به گام میشد… قبل از آنکه رهبران دو طرف ملاقات کنند، روابط بین دو کره به طور پیوسته توسعه مییافت، هرچند با سرعت حلزون.
رئیسجمهوری کرهجنوبی همچنین در مورد تنشها میان چین و تایوان گفت: هرچه باشد، این تنشها به دلیل تلاش برای تغییر وضعیت موجود با زور به وجود آمده و ما به همراه جامعه بینالمللی مطلقا با چنین تغییری مخالفیم. موضوع تایوان صرفا یک موضوع بین چین و تایوان نیست، بلکه مانند مساله کرهشمالی، یک موضوع جهانی است.
انتهای پیام