امروز: شنبه, ۲۹ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 19 رجب 1446 | 2025-01-18
کد خبر: 497213 |
تاریخ انتشار : 14 اسفند 1401 - 9:04 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

فناوران دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت توصیه‌گر هوشمند دوچرخه برقی (Smart E-Bike) شدند که میزان مصرف انرژی کاربر را در دوچرخه‌های برقی و ثابت به‌صورت هوشمند مدیریت می‌کند. حامد کبریایی، عضو هیئت علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در گفت‌وگو با صلح خبر با بیان این‌که آزمایشگاه شبکه هوشمند این دانشکده با […]

فناوران دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت توصیه‌گر هوشمند دوچرخه برقی (Smart E-Bike) شدند که میزان مصرف انرژی کاربر را در دوچرخه‌های برقی و ثابت به‌صورت هوشمند مدیریت می‌کند.

حامد کبریایی، عضو هیئت علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در گفت‌وگو با صلح خبر با بیان این‌که آزمایشگاه شبکه هوشمند این دانشکده با حمایت مالی پژوهشگاه نیرو و مرکز خودروی برقی پژوهشگاه نیرو موفق به طراحی سامانه هوشمند مدیریت انرژی در دوچرخه‌های برقی شدند، اظهار کرد: در دنیا دو میلیارد دوچرخه تردد می‌کنند و دوچرخه‌های برقی رکابزنی را تا حدی راحت کرده‌اند، اما در عین حال محدودیت‌هایی هم دارند.

وی ادامه داد: در توصیه‌گر هوشمند دوچرخه برقی یک سیستم توصیه‌گر به دوچرخه برقی اضافه شده است که می‌تواند با جمع‌آوری داده‌های حسگرهای مختلف به کاربر پیشنهاد دهد که با چه شدت رکابزنی بهتر است پا بزند تا تقسیم انرژی به‌صورت بهینه بین انسان و باتری انجام شود.

مجری پروژه دوچرخه توصیه‌گر هوشمند برقی توضیح داد: این کار را با حسگرهایی که حین حرکت دوچرخه به‌صورت برخط داده‌هایشان جمع‌آوری می‌شود، به کمک یک الگوریتم هوشمند انجام می‌دهیم.

وی با بیان این‌که این سیستم مجموعه‌ای از داده‌های سنسوری از جمله پارامترهای محیطی از قبیل دما و رطوبت، شیب جاده، درصد شارژ باتری و وضعیت دوچرخه‌سوار نظیر سطح اکسیژن خون و ضربان قلب را اندازه‌گیری می‌کند، خاطرنشان کرد: این اطلاعات در یک برد جمع‌آوری می‌شود و از طریق وای فای به برد پردازنده (مغز سیستم) منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به تحلیل‌گر داده‌ای که بر روی دوچرخه نصب است و با توجه به برنامه پزشک یا مربی ورزشی، سیستم توصیه‌گر برنامه بهینه‌ای را متناسب با هر فرد برای استفاده روزمره توصیه می‌کند.

کبریایی با بیان این‌که این قابلیت وجود دارد که این سامانه هوشمند مدیریت انرژی بر روی هر دوچرخه برقی و حتی دوچرخه‌های ثابت نصب شود، گفت: همه افراد بزرگسال متناسب با نیازهای ورزشی، شخصی و پزشکی می‌توانند از این دوچرخه هوشمند استفاده کنند.

مجری پروژه دوچرخه توصیه‌گر هوشمند برقی صرفه‌جویی در وقت، هزینه و جلوگیری از آلودگی هوا و محیط زیست را از مزایای این دوچرخه هوشمند دانست و خاطرنشان کرد: پایش وضعیت کاربر، محیط، موتور و باتری، ارائه پیشنهاد افزایش یا کاهش شدت رکاب‌زنی، ذخیره‌سازی و تحلیل آماری داده‌ سفرها از خصوصیات این دستگاه است.

انتهای پیام 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید