امروز: پنجشنبه, ۸ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 27 جماد أول 1446 | 2024-11-28
کد خبر: 495558 |
تاریخ انتشار : 01 اسفند 1401 - 12:37 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

نخست وزیر رژیم صهیونیستی توسعه اقتصادی با اتصال شبکه راه‌آهن عربستان به بندر حیفا را یکی از اهداف عادی‌سازی روابط با عربستان اعلام کرد. به گزارش صلح خبر، به نوشته روزنامه اورشلیم پست، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی که در کنفرانس روسای نهادهای بزرگ یهودی آمریکا در قدس اشغالی داشت، گفت: اسرائیل […]

نخست وزیر رژیم صهیونیستی توسعه اقتصادی با اتصال شبکه راه‌آهن عربستان به بندر حیفا را یکی از اهداف عادی‌سازی روابط با عربستان اعلام کرد.
به گزارش صلح خبر، به نوشته روزنامه اورشلیم پست، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی که در کنفرانس روسای نهادهای بزرگ یهودی آمریکا در قدس اشغالی داشت، گفت: اسرائیل در تلاش برای عادی‌سازی روابط با عربستان است و چنین اقدامی تغییری تاریخی در موضعگیری اسرائیل در خاورمیانه ایجاد می‌کند.
نتانیاهو درباره افق همکاری اقتصادی پس از صلح با عربستان نیز گفت: یکی از احتمال‌های اقتصادی اتصال شبه جزیره عربی به بندر حیفا از طریق راه‌آهنی است که از اردن عبور می‌کند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی افزود: این طرح بر ایجاد راه‌آهن قدیم عثمانی متمرکز خواهد بود که بخش‌هایی از آن در حدفاصل حیفا و بیت شون ساخته شده بود، به همین شکل می‌توان خطوط لوله‌های انتقال نفت را از شبه جزیره عربی به بنادرمان در دریای مدیترانه کشید و با این کار از هفت روز سفر دریایی معاف شد.
او درباره نتایج سیاسی عادی‌سازی روابط با عربستان مدعی شد، “اسرائیل هرگز “کشور”ی منزوی در شرق مدیترانه در احاطه کشورهایی که هم‌پیمانش نیستند، نخواهد بود بلکه “کشور”ی است که در صلح در یک ائتلاف ژئوپولیتیک موثر با کشورهای عربی اصلی در یکی از پیچیده‌ترین مناطق جهان زندگی می‌کند و ممکن است این امر در نهایت به درگیری ما با فلسطینی‌ها پایان دهد”.
خبرگزاری بلومبرگ آمریکا اعلام کرد که دولت رژیم صهیونیستی به ریاست نتانیاهو مذاکرات خود را با عربستان با هدف توسعه روابط نظامی و اطلاعاتی نزدیک‌تر افزایش داد.
بلومبرگ به نقل از شش منبع آگاه از روند مذاکرات که نخواستند هویتشان فاش شود، اعلام کرد، مسؤولان دو کشور پیش از نشست اخیر کارگروه شورای همکاری آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس درباره مسایل دفاعی و امنیتی در ریاض، نشست‌هایی را برگزار کردند.
سه تن از این منابع پیش‌بینی کردند که انتظار می‌رود همزمان با برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ که جمعه آغاز شد، مذاکرات بیشتری در پراگ، پایتخت جمهوری چک برگزار شود.
همچنین این خبرگزاری آمریکایی گزارش داد، مذاکرات میان عربستان و رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا انجام می‌شوند.
طبق گزارش بلومبرگ، دفتر نتانیاهو و وزارت خارجه رژیم صهیونیستی و نیز وزارت خارجه عربستان از اظهارنظر درباره گزارش این خبرگزاری آمریکا امتناع کردند.
سخنگوی وزارت خراجه آمریکا برای کسب اطلاعات از روند مذاکرات میان ریاض و تل‌آویو، خواستار رجوع به آنها شد اما گفت، “واشنگتن از ایجاد روابط میان شرکای منطقه‌ای به عنوان ضرورتی برای شکوفایی، صلح و ثبات منطقه حمایت می‌کند”.
او درباره تلاش ریاض برای گرفتن تعهدات امنیتی و نظامی جدید از آمریکا به عنوان بهای عادی‌سازی با اسرائیل نیز گفت: آمریکا با شرکای عربستانی خود برای تقویت اولویت‌های مشترک در ارتباط با تقویت ثبات، شکوفایی و انسجام خاورمیانه تلاش می‌کند.
دفتر نتانیاهو ژانویه گذشته اعلام کرد که با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا فرصت‌های ایجاد گشایش دیپلماتیک با عربستان را بررسی کرد.
نتانیاهو که دسامبر گذشته کرسی نخست وزیری را به دست گرفت، تعهد داد برای آغاز روابطی رسمی با ریاض پس از امضای توافقنامه‌های عادی‌سازی با امارات و بحرین در سال ۲۰۲۰ تلاش کند.
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان به تازگی تاکید کرد که کشورش هرگز بدون ایجاد کشور فلسطین با اسرائیل عادی‌سازی نخواهد کرد.
عربستان ژوئیه گذشته اعلام کرد که آسمان خود را به روی تمامی خطوط هوایی خواهد گشود، اقدامی که می‌تواند فرصت‌ها برای انجام پروازهای مستقیم از مبدا اراضی اشغالی و به مقصد آن را افزایش دهد و این تصمیم ریاض مورد استقبال واشنگتن قرار گرفت.
با وجود اینکه ریاض و تل‌آویو روابط رسمی با یکدیگر ندارند؛ اما عربستان در سال ۲۰۲۰ با عبور پروازها میان اراضی اشغالی و امارت موافقت کرد.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید