امروز: دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 جماد ثاني 1446 | 2024-12-23
کد خبر: 494908 |
تاریخ انتشار : 26 بهمن 1401 - 12:35 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

دبیر سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در نشست خبری این رویداد موسیقایی، چنین پیشنهاد داد که جایزه باربد می‌تواند به سیمرغ بلورین جشنواره موسیقی بدل شود. به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، نشست خبری سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر چهارشنبه ـ ۲۶ بهمن ماه ـ در تالار رودکی در حال برگزاری […]

دبیر سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در نشست خبری این رویداد موسیقایی، چنین پیشنهاد داد که جایزه باربد می‌تواند به سیمرغ بلورین جشنواره موسیقی بدل شود.
به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، نشست خبری سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر چهارشنبه ـ ۲۶ بهمن ماه ـ در تالار رودکی در حال برگزاری است. محمد اللهیاری (رییس دفتر موسیقی) ، بهزاد عبدی (دبیر جشنواره موسیقی فجر) و میرعباس ستایشگر (دبیر اجرایی جشنواره) سخنرانان این نشست هستند.
قرار است در جریان این نشست اطلاعاتی درباره روند برگزاری سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر همچنین توضیحاتی درباره بخش‌های مختلف این رویداد فرهنگی هنری اعلام شود.
بهزاد عبدی در این نشست درباره همکاری با جشنواره موسیقی فجر در مقام دبیر دوره سی و هشتم، چنین اظهار کرد: من بهزاد عبدی، آهنگساز هستم و همیشه هم بوده‌ام. اولین بار که این مسئولیت خطیر را پذیرفتم، در تیر ماه بود. دکتر الهیاری از من دعوت کردند که با توجه به تجربیاتی که از در خارج از کشور داشتم شاید بتوانم کمکی کنم و من هم پذیرفتم. چون معتقدم موسیقی مهم ترین رکن یک جامعه است، می‌تواند به جامعه خط بدهد و هدایت کند. در مسیر دبیری جشنواره پیشنهادهایی را ارائه دادم که پذیرفتند و البته بخشی از آن در ذهن خودشان هم بود.
دبیر سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در این نشست همچنین پیشنهاد کرد که جایزه باربد می‌تواند به سیمرغ جشنواره موسیقی تبدیل شود. او با تاکید بر برگزاری بخش رقابتی جشنواره موسیقی فجر، خاطرنشان کرد: آقای الهیاری با به‌روزرسانیِ اساسنامه جشنواره، این پیشنهاد را در جشنواره گنجاندند.
عبدی سپس چنین اظهار کرد: تمام تلاش ما در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر این بود که گروه‌های جوانی بیایند. وقتی این جشنواره از بچه‌های جوان دعوت می‌کند سکویی خواهد بود برای فعالیت موسیقی آنها که بعدها بتوانند بهتر دیده شوند.
دبیر جشنواره موسیقی فجر سپس آماری از این دوره ارائه کرد:
در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در مجموع ۲۱۲۶ هنرمند حضور دارند که در این بین، ۱۸۸ هنرمند از استان‌ها هستند.
همچنین دربخش غیررقابتی تکنوازی، ۲۷ نوازنده زن و ۴۹ نوازنده مرد شرکت دارند. در بخش غیررقابتی گروه‌نوازی نیز ۱۹ گروه مردانه در جشنواره امسال حضور دارند.
در بخش رقابتی جشنواره موسیقی فجر هم ۳۴ گروه از آقایان و هفت گروه از خانم‌ها شرکت کرده اند.
در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر  ۱۲ گروه پاپ حضور دارند. بخش ارکسترال ۵گروه، نواحی ۲۸ گروه و بانوان دو گروه هستند. همچنین چهار گروه از هنرستان‌های موسیقی، ۱۴ گروه سنتی، سه گروه کلاسیک، هشت گروه بین‌الملل و ۱۱ گروه سرود به اجرای برنامه خواهند پرداخت.بهزاد عبدی همچنین خطاب به نمایندگان رسانه‌ها چنین گفت: جشنواره ما ۱۰۰ درصد هنری است. تمام تلاش ما در این رویداد هنری این بوده است که فارغ از هرگونه افتراقی، به ذات زیبای موسیقی بپردازیم.

***
سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر شامل بخش استان‌ها، پژوهش، رقابتی، جایزه باربد، غیررقابتی (ارکسترال، کلاسیک، ردیف دستگاهی، نواحی، هنرستان‌های موسیقی، پاپ)، جشنواره جشنواره‌ها، جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و بخش بین‌الملل است.
بخش استان‌ها به طور همزمان در ۱۴ استان برگزار خواهد شد.
بخش رقابتی به منظور حضور جریان‌های نوین موسیقی و صدا در ایران که در بازنگری صورت‌های شنیداری به ایده‌پردازی و اجرا بدون پیش‌داوری مرسوم در ساخت و اجرای موسیقی متداول می‌پردازد، در این دوره به عنوان جایزه ویژه به جشنواره اضافه شده است.
جایزه باربد با هدف معرفی و تقدیر از آثار برگزیده اهالی موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، صیانت از هویت ملی مبتنی بر آموزه‌های آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به ویژه ایده و اجراهای صدا وموسیقی نسل جوان برگزار می‌شود.
بخش غیررقابتی با هدف شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی سراسر کشور، با اولویت معیارهای هنری در هر شاخه از موسیقی برگزار می‌شود.
جشنواره جشنواره‌ها که برای نخستین بار به عنوان بخش نمایشگاهی این دوره از جشنواره حضور دارد، پوستر و جدول ادوار مختلف جشنواره موسیقی فجر به همراه فیلم اجراهای صحنه‌ای برگزیده در دوره‌های گذشته برای مخاطبان به نمایش گذاشته می‌شود.
جایزه ترانه نیز متن ترانه‌هایی که از مهر ۱۴۰۰ تا مهر ۱۴۰۱ به‌صورت تک آهنگ یا در قالب آلبوم موسیقی از سوی مؤسسات یا اشخاص حقیقی و حقوقی پس از دریافت مجوز از دفتر موسیقی تولید و منتشر شده‌اند، توسط هیات داوران بررسی و ترانه‌های برگزیده معرفی می‌شوند.
همچنین جایزه موسیقی و رسانه در دو محور و با هدف تجلیل از نقش اهالی رسانه در زمینه نقد و هم‌افزایی حوزه‌ موسیقی، افزایش نقش رسانه‌ها در توجه عمومی به موسیقی و کلام، فرهنگ‌سازی با موسیقی، افزایش سواد هنر موسیقی در بین عموم جامعه، توجه به گونه‌های مختلف موسیقی، به ویژه موسیقی نواحی و خرده فرهنگ‌ها و تبیین موسیقی به عنوان کالای فرهنگی برگزار می‌شود.
در بخش سرود ۱۰ گروه برای نخستین بار در یک سالن مجزا طی ایام جشنواره روی صحنه خواهند رفت و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، تقدیر از فعالان سرود و انتخاب بهترین گروه سرود براساس آرای مردمی از دیگر برنامه‌های این بخش است.
بخش بین‌الملل با محوریت موسیقی و باهدف تعامل و تبادل فرهنگی و هنری و باحضور گروه‌های خارجی برگزار خواهد شد. 
سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمن‌ماه تا سوم اسفندماه ۱۴۰۱ به دبیری بهزاد عبدی در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار خواهد شد. 
جایزه ترانه،‌ جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشست‌های پژوهشی برنامه‌های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.
تکمیل می‌شود.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید