امروز: جمعه, ۲۸ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 18 رجب 1446 | 2025-01-17
کد خبر: 490841 |
تاریخ انتشار : 11 دی 1401 - 13:13 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

یک نویسنده اسرائیلی از دولت جدید به رهبری بنیامین نتانیاهو خواست که برای اردن خط قرمزی در رابطه با مسجد الاقصی تعیین کرده و فعالیت خود را در آن محدود کند و در مقابل فضای بیشتری برای هجوم شهرک نشینان و انجام مراسم تلمودی آنها فراهم کند. به گزارش صلح خبر، نداو شرگای، نویسنده صهیونیستی در […]

یک نویسنده اسرائیلی از دولت جدید به رهبری بنیامین نتانیاهو خواست که برای اردن خط قرمزی در رابطه با مسجد الاقصی تعیین کرده و فعالیت خود را در آن محدود کند و در مقابل فضای بیشتری برای هجوم شهرک نشینان و انجام مراسم تلمودی آنها فراهم کند.

به گزارش صلح خبر، نداو شرگای، نویسنده صهیونیستی در مقاله‌ای در روزنامه اسرائیل الیوم نوشت، نیایش یهودیان در مسجد الاقصی بخشی از وضعیت فعلی شده است و رژیم صهیونیستی باید به اردن و عبدالله دوم، پادشاه آن بگوید که چرخ حرم به عقب برنمی‌گردد.

وی افزود، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی باید خطوط قرمز اردن را بررسی کند که عبدالله دوم روز پنج‌شنبه در سخنرانی خود درباره مسجدالاقصی که حاوی تهدید بود، آن را ترسیم کرد.

این نویسنده در عین حال خاطرنشان کرد: اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین از آمریکا می‌خواهند که اسرائیل را مجبور به توقف نیایش یهودیان در ضلع شرقی حرم کند، در حالی که پنج سال است این نیایش‌ها در آنجا تحت نظارت پلیس برگزار می‌شود. عبدالله دوم و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پروژه‌ای را برای تأمین مالی حضور اسلامی در حرم راه اندازی کردند که در چارچوب آن هر روز هزار مسلمان حافظ قرآن در آنجا می‌مانند.

وی افزود، اردن اکنون باید متوجه شود که هیچ خط قرمزی وجود ندارد و طبق ادعای او، قیمومیت آن دیگر مقدس نیست.

پیش از این پادشاه اردن نسبت به عبور افراطی‌ها از «خطوط قرمز» در قدس با هدف دامن زدن به درگیری و خشونت هشدار داده و تاکید کرده بود، کشورش قدرت مقابله با استثمار قدس برای مقاصد سیاسی را دارد.

وی در مصاحبه با شبکه آمریکایی «سی ان ان» با ابراز نگرانی از چالش‌های پیش روی کنیسه‌ها در نتیجه سیاست‌های تحمیل شده از سوی رژیم صهیونیستی گفت: ما حافظ مقدسات مسیحی و اسلامی در قدس هستیم.

لازم به ذکر است که مرکز تحقیقات امنیت داخلی اسرائیل، وابسته به دانشگاه تل‌آویو، چند روز پیش تحقیقی در مورد روابط اسرائیل و مراکش منتشر کرد که نشان می‌دهد، تجربه گذشته تأیید می‌کند که تشدید خشونت‌ها که به عنوان تلاشی از سوی اسرائیل برای تغییر ماهیت مذهبی کنونی قدس تلقی می‌شود، بر روابط بین رباط و تل‌آویو تأثیر منفی خواهد گذاشت. بنابراین دولت جدید اسرائیل باید از تشدید اختلافات مذهبی در قدس خودداری کند و برای جلوگیری از سناریوهای مختلف تشدید آمادگی داشته باشد. همچنین به دلیل موقعیت ویژه مراکش در خصوص اماکن مقدس اسلامی در قدس، این دولت باید راه‌ها و ابزارهایی را بررسی کند تا با هماهنگی مستقیم میان رژیم صهیونیستی، اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین، فرصت‌هایی را برای پادشاه مراکش برای مداخله مؤثر در شهر قدس فراهم کند.

بر اساس گزارش روزنامه عبری هاآرتص، منابع ارشد سیاسی در تل‌آویو خاطرنشان کردند که با توجه به نتایج انتخابات اخیر کنست، نگرانی زیادی در امان در مورد آینده روابط با اسرائیل و نیز دولت راستگرای این رژیم به رهبری بنیامین نتانیاهو وجود دارد. در پی تسلط احزاب راستگرای افراطی بر ائتلاف جدید به ویژه انتصاب ایتامار بن گویر به عنوان وزیر امنیت “ملی”، که به موجب سمت خود، مسؤول فعالیت‌های پلیس در قدس خواهد بود مقامات بلندپایه اردن عمدتاً نگران احتمال تلاش رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت مذهبی مسجدالاقصی هستند.

این منابع اشاره کردند، روابط بین نتانیاهو و پادشاه اردن همچنان پرتنش است و اردن طی سال‌ها به رفتارهای عجیب نتانیاهو در زمانی که او در قدرت بود اعتراض کرده است. با گذشت زمان، بحران‌های دشواری رخ داد و شکاف بزرگی بین مواضع نتانیاهو و مواضع اکثریت قاطع مقامات ارشد امنیتی که اردن را با وجود بحران‌های مکرر میان دو طرف شریکی وفادار و حیاتی برای امنیت اسرائیل می‌دانند، پدید آمد.

انتهای پیام 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید