مراسم یادبود نهمین دوره قهرمان گمنام (دریا قلی سورانی)، بهصورت کاملا مردمی به مانند هرسال برگزار و با رأی عدهای از رزمندگان، هنرمندان و جانبازان، این تندیس به صورت مشترک به غیور مردان آتش نشان در پالایشگاه و نیز شهرداری آبادان اهدا شد. به گزارش صلح خبر، تندیس قهرمان گمنام شهید دریاقلی، هر سال در نهم تا […]
مراسم یادبود نهمین دوره قهرمان گمنام (دریا قلی سورانی)، بهصورت کاملا مردمی به مانند هرسال برگزار و با رأی عدهای از رزمندگان، هنرمندان و جانبازان، این تندیس به صورت مشترک به غیور مردان آتش نشان در پالایشگاه و نیز شهرداری آبادان اهدا شد.
به گزارش صلح خبر، تندیس قهرمان گمنام شهید دریاقلی، هر سال در نهم تا یازدهم آبان به اداره یا فردی اهدا میشود که حق بزرگی بر گردن مردم کشور داشته، ولی به هر دلیلی تاکنون ناشناخته باقی مانده است. این جایزه امسال به پاس تمامی فداکاری ها درخط مقدم زمان جنگ و صلح این عزیزان آتش نشان اهدا شد.
یکی از تفاوتهای گفته نشده و عظمت دلاوری این عزیزان همانا همچون سیاوش بیپروا به دل آتش زدن در خط مقدم و بزرگترین منابع تانکرهای عظیم پر از سوخت در مقابل چشمان دشمن دست بر ماشه بوده که تاکنون روایت درخوری از آنان برای ثبت در تاریخ حماسه مردم ایران گفته نشده است. تنها به عنوان سندی بر این مدعا میتوان به آمار زیر اشاره کرد، که شهدای آتش نشان پالایشگاه در زمان جنگ ۱۲ نفر و کل شهدای پالایشگاه آبادان ۲۸۹ نفر و شهدای آتش نشان شهرداری آبادان ۷ نفر و کل شهدای شهرداری آبادان ۳۵ نفر هستند. این آمارها فارغ از صدها مجروح و جانبازو نیز زحمات آنان در وقایع زمانه صلح و ماجراهایی همچون متروپل سلحشوران این دو اداره است.
لازم به ذکر است که ارتش متجاوز بعث عراق پس از حمله ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ به خاک ایران و در پی تصرف خرمشهر پس از ۳۵ روز مقاومت دلیرانه، درصدد اشغال شبه جزیره آبادان برآمد و تلاش کرد با عبور از رودخانه بهمنشیر، وارد این شهر شود. نیروهـای بعثی در شب نهم آبان ۱۳۵۹، پنج روز پس از سقوط خرمشهر، با احداث پل شناور بر روی رودخانه بهمنشیر به سمت کوی ذوالفقاری آبادان یورش بردند.
دریاقلی سورانی، اوراق فروش کوی ذوالفقاری، هنگامیکه متوجه تحرکات شبانه سربازان عراقی در این محله آبادان شد، با دوچرخه راهی شهر شد تا مردم و نیروهای سپاه را از ورود عراقیها به آبادان با خبر کند.
*چند روایت از عملیات کوی ذوالفقاری*یادی از دریاقلی سورانی
دریاقلی در نهایت موفق شد خود را به سپاه آبادان رسانده و موضوع را به فرماندهی سپاه اطلاع دهد. با اعلام حمله شبانه ارتش بعث عراق به منطقه ذوالفقاری، نیروهای سپاه و بسیج مردمی، راهی ذوالفقاری شدند. درگیری سختی بین نیروهای خودی با حداقل امکانات و نیروهای بعثی مجهز به سلاحهای پیشرفته رخ داد و در نهایت مدافعان موفق شدند تا غروب همان روز نیروهای عراقی را شکست داده و شهر و جزیره آبادان را از خطر حتمی سقوط نجات دهند. دریاقلی نیز به مدافعان آبادان پیوست و بر اثر انفجار خمپاره پایش زخمی شد. وی برای مداوا به تهران اعزام شد و در بیمارستان سینا بستری شد. او، مظلومانه و تنها در این بیمارستان به شهادت رسید و به صورت گمنام در قطعه عمومی ۳۴ ، ردیف ۹۰ بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
این گمنام ، شهید دریاقلی سورانی یانچشمهای، متولد ۱۳۲۴ روستای یانچشمه استان چهارمحال و بختیاری، اوراقفروشی که در کنار انبوهی از اتومبیلهای فرسوده در حاشیه آبادان زندگی میکرد، اینک به نماد مقاومت کوی ذوالفقاری و نیز شهرآبادان تبدیل شده است.
انتهای پیام