تربیتبدنی و ورزش مقولهای است که در جامعه از جایگاه ویژهای برخوردار است و نقش آن در شکوفایی استعدادهای مختلف افراد همچون تقویت و افزایش ظرفیتهای اخلاقی، تربیتی، جسمانی، ذهنی، عقلی، مهارتی، عاطفی و اجتماعی انکارناپذیر است.
تربیتبدنی همانطور که از نامش پیداست، بخشی از تعلیم و تربیت است که باعث رشد ابعاد شخصیتی و شناختی و اجتماعی میشود. به همین دلیل ورزش و تربیتبدنی را در مدارس از پایههای ابتدایی برنامهریزی کردهاند.
۲۴۰ هزار دانشآموز در استان قزوین در بیش از ۸۰۰۰ مدرسه در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم مشغول به تحصیل هستند. برای بررسی هرچه بیشتر از آخرین وضعیت حوزه ورزش و تربیتبدنی و همینطور جایگاه آن در نظام آموزشی به سراغ «عبدالله صادقی» رئیس اداره تربیتبدنی اداره کل آموزشوپرورش استان قزوین رفتیم.
صادقی در گفتوگو با صلح خبر از فعالیت سه هنرستان تخصصی ورزش در استان میگوید: هنرستانهای «ارزش» در بخش پسران و «معمارپور» و «نگار مبین» در بخش دختران، سه هنرستان ورزش استان هستند که مجموعه ورزشی معلم بهصورت کامل در اختیار دانش آموزان هنرستان ارزش است و برای دانش آموزان قهرمان هم سهمیه خاص لحاظ شده است. همچنین ورزشگاه ۲۲ بهمن هم در اختیار هنرستان معمارپور است و هنرستان نگار مبین هم بهصورت غیردولتی و با امکانات قابلتوجهی فعالیت میکند.
رشد زیرساختهای ورزشی
صادقی ادامه میدهد: در قالب طرح شهید سلیمانی در ابتدا ۲۸ زمین چمن مصنوعی و بهتازگی با اختصاص اعتبار ۲ زمین دیگر که جمعاً ۳۰ چمن مصنوعی میشود، برای مناطق محروم و نیمه برخوردار همچون اسفرورین، البرز، آبیک، آوج، بوئینزهرا، تاکستان، خرمدشت، شال، ضیاءآباد، طارم سفلی، الموت غربی و نواحی یک و ۲ آموزشوپرورش استان در دست احداث است. در همین راستا مقررشده تا هفته تربیتبدنی ۲۰ زمین چمن در اختیار دانش آموزان قرار گیرد و مابقی زمینها نیز تا پایان پاییز آماده بهرهبرداری میشود.
رئیس اداره تربیتبدنی اداره کل آموزشوپرورش استان قزوین بیان میکند: ۵ سالن ورزشی و ۵ کلاس درس تربیتبدنی در طرح شهید سلیمانی درنظر گرفته شده، که کار ساخت آنها آغاز شده است. درمجموع برای این طرحها، ۱۲ میلیارد تومان اعتبارات دولتی و ۸ میلیارد تومان از محل کمکهای نقدی و غیر نقدی خیرین استان در نظر گرفته شده است.
وی ادامه میدهد: در سطح مناطق آموزشوپرورش استان، ۲۲ مجموعه ورزشی در قالب طرح شهید خرازی برای ورزش رایگان در نظر گرفتهشده است که پنجشنبه در اختیار مادران و دختران و جمعه هم برای پدران و پسران است. این طرح در راستای کاهش بیماریها و کمتحرکی به مرحله اجرا درآمده است.
کمبود معلم ورزش در مدارس ابتدایی
صادقی ادامه میدهد: در سطح استان ۵۴۵ معلم ورزش، مدیر سالن و کارشناسان فعالیت میکنند و برای درس ورزش در مقاطع متوسطه اول و دوم مشکل نیروی انسانی نداریم اما در مقطع ابتدایی با چالش آموزگار درس تربیتبدنی مواجه هستیم چراکه درس تربیتبدنی تنها به همکارانی بیش از ۲۰ سال سابقه تدریس داشته باشند، تعلق میگیرد و تنها ۲۰ درصد کلاسهای تربیتبدنی با آموزگاران تخصصی پر میشود.
به گزارش صلح خبر، فقر دبیر تخصصی ورزش در مدارس، کمتوجهی والدین به زنگ ورزش و همچنین کمبود امکانات ورزشی در برخی مدارس استان از گرههایی است که به نظر میرسد، با دستان مسئولان استان قزوین بهراحتی باز شود.
انتهای پیام