مجید کیانی، روز سه شنبه، 25 مردادماه در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نخجوان با بیان اینکه افزایش تعاملات بینالمللی ارس در دستور کار این سازمان است، اظهار داشت: تبادلات تجاری و میزان صادرات ارس به کشورهای حوزه قفقاز باید بیش از میزان فعلی گردد و این با حمایت دستگاه دیپلماسی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود بهویژه احیاء کریدور شمال به جنوب ممکن میشود.
وی افزود: منطقه آزاد ارس از جایگاه ویژهای در میان مناطق آزاد کشور برخوردار است و تراز تجاری آن مثبت میباشد. صادرات منطقه بیشتر از واردات است و این روند را باید تقویت کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس خواهان ایفای نقش دیپلماتهای ایران در کشورهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای احیای کریدور شمال به جنوب و تبدیل جلفا به ثقل ترانزیتی شمالغرب شد و تاکید کرد: دستور ریاستمحترم جمهوری برای اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه توسعه کشور بسیاری از ناهماهنگیهای مرزی را رفع خواهد کرد. گمرک باید هماهنگ با سازمان منطقه آزاد ارس عمل کند تا ترانزیت و تجارت تسهیل شود.
وی ادامه داد: باید برنامه راهبردی و عملیاتی افزایش ارتباطات منطقه آزاد ارس با نخجوان تدوین و بر اساس برنامهریزی مشخص تحقق این برنامهها پیگیری و اجرایی شود. همه بخشها باید بدانند که در حوزهی ارتباطات گردشگری، توریسم سلامت، جذب دانشجو برای پردیسها، احیاء ارتباطات ریلی بهویژه استفاده از ظرفیت راهآهن نخجوان- تبریز – مشهد و افزایش سطح تجارت با نخجوان چه وظایفی برایشان ترسیم شده است.
کیانی ابراز امیدواری کرد با کاهش شیوع کرونا و پیگیری وزارت امور خارجه برای رفع محدودیت تردد زمینی برای مسافران در مرز ایران و جمهوری خودمختار نخجوان، رونق به بخشهای خدماترسان گردشگری و بازارچهها باز گردد.
سیداحمدحسینی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نخجوان نیز در این دیدار ضمن گفتوگو پیرامون مباحث احیاء کریدور شمال به جنوب، توریسم سلامت را یکی از ظرفیتهای ایران در جذب اتباع جمهوری خودمختار نخجوان برشمرد و خاطرنشان کرد: تبلیغات بیشتر در حوزه گردشگری و ایجاد ظرفیتهای جدید در ارس به ویژه در حوزه درمانی برای انجام جراحیهای سرپایی و تشخیصها و معاینات اولیه میتواند در افزایش سفرها موثر واقع شود.
به گزارش صلح خبر، به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، وی همکاریهای علمی، گردشگری، ورزشی، برگزاری مسابقات مشترک و افزایش تعاملات زیستمحیطی را از دیگر مواردی خواند که در تقویت ارتباطات ارس با نخجوان موثر است.
انتهای پیام