امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 470413 |
تاریخ انتشار : 06 خرداد 1401 - 0:54 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

یک استاد اخلاق معتقد است اگر امروز امام صادق(ع) در زمان ما در قید حیات بودند اقدام‌ به تاسیس یک دانشگاه یا حوزه بسیار مجهز و پیشرفته برای مسائل علوم‌ طبیعی، فلسفه و دانش‌هایی که به زندگی انسان کمک کند، می‌کردند. در واقع تلاش می‌کردند با نرم افزارها و سخت افزارها زندگی انسان را همراه […]

یک استاد اخلاق معتقد است اگر امروز امام صادق(ع) در زمان ما در قید حیات بودند اقدام‌ به تاسیس یک دانشگاه یا حوزه بسیار مجهز و پیشرفته برای مسائل علوم‌ طبیعی، فلسفه و دانش‌هایی که به زندگی انسان کمک کند، می‌کردند. در واقع تلاش می‌کردند با نرم افزارها و سخت افزارها زندگی انسان را همراه با ارزش‌های اخلاقی سامان بدهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سینایی -استاد حوزه- در گفت‌وگو با صلح خبر در پاسخ به این سوال که اگر امام جعفر صادق(ع) اگر در عصر ما زندگی می‌کردند مهمترین کاری که انجام می‌دادند چه بود، گفت: در روایات زیادی داریم که اهل‌بیت(ع) به بحث آموزش، علم، فرزانگی، خردورزی و عقلانیت تحت هر شرایطی اهتمام داشته و آن‌ را رواج می‌دادند، از امام علی(ع) در وسط میدان جنگ سوال می‌کردند و یکی اعتراض کرد که چرا در این شرایط سوال می‌کنید، حضرت فرمود همه این جنگ‌ها به خاطر همین است که فراغتی پیدا کنیم به این سوالات پاسخ دهیم تا صلح، سازش و عدالت مستقر شود تا همه در یک شرایط ایده‌آل و آرامی قرار بگیرند و به امور دنیا و آخرت‌شان با علم و فرزانگی برسند.
وی ادامه داد: در ۱۴۰۰سال اشتغال انسان‌ها وارسته علم، دانش و فرزانگی وجود داشته است. از این رو اگر امروز امام صادق(ع) در زمان ما در قید حیات بودند اقدام‌ به تاسیس یک دانشگاه یا حوزه بسیار مجهز و پیشرفته برای مسائل علوم‌ طبیعی، فلسفه و دانش‌هایی که به زندگی انسان کمک کند، می‌کردند. در واقع تلاش می‌کردند با نرم افزار و سخت افزار زندگی انسان را همراه با ارزش‌های اخلاقی سامان بدهند، در روایات داریم که علم‌آموزی بر هر مسلمان و زن‌مسلمانی واجب است، پیامبر اکرم(ص) وقتی خود را معرفی می‌کند نمی‌گوید من یک جنگ‌جو هستم بلکه می‌فرمایند من معلم و دانشمند هستم و کار من تعلیم و تربیت است.
سینایی یادآور شد: در طول چهل سال انقلاب ما شهدای زیادی همچون شهید همت، بابایی، شیرودی، کاظمی، سلیمانی و … داشته‌ایم، این افراد در ذات اصلی خودشان معلم بودند و در ‌فراغت‌شان به دنبال آموزش و پرورش بودند. اما در همین چهل سال ما نتوانستیم یک شهید مطهری دیگر تولید و به جامعه عرضه کنیم، زمانی که شهید همت رفت شخص دیگری جای او را گرفت اما وقتی شهید مطهری رفت کسی نبود که جای او ‌را پر کند. آثار شهید مطهری بدون استثنا قابل استفاده است و از این‌رو نسل جوان نباید اجازه دهد این‌ آثار فراموش بشود. 
وی افزود: امام خمینی (ره)  و علامه طبا طبایی بعد از   شهادت شهید مطهری گریه کردند و این‌ بیانگر عمق فاجعه بود، به این معنا که با رفتن شهید مطهری این دنیا خالی از یک متفکر شد و شاهد هستیم که تا به امروز هم ‌کسی جای ایشان را پر نکرده است.
این استاد حوزه تصریح کرد:‌ اگر امام صادق(ع) در ‌روزگار ما بودند دانشگاه یا حوزه‌ای تاسیس می‌کردند تا در آن هشام بن حکم‌های متعدد و مطهری‌های فراوانی‌ تربیت کنند و اگر شهید سلیمانی را هم پیدا می‌کردند در فراغت از او یک دانشمند پاک باخته می‌ساختند.
وی یادآور شد: به هرحال فکر و اندیشه زیربنای همه تعاملات جامعه از جمله اقتصاد، هنر و … است و پایه فکر و اندیشه و فلسفه باید در دانشگاه و حوزه شکل بگیرد و بقیه جامعه بر روی این پایه‌ها ترسیم شود.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید