فرهنگ > رسانه – رئیس دفتر مطبوعاتی شورای دولتی چین در گردهمایی رسانههای چین و ایران ابراز امیدواری کرد که رسانههای دو کشور سفیر خوبی برای برقراری روابط میان دو تمدن بزرگ چین و ایران باشد. گردهمایی رسانههای چین و ایران عصر امروز ٢ بهمن ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون مطبوعاتی وزیر […]
فرهنگ > رسانه – رئیس دفتر مطبوعاتی شورای دولتی چین در گردهمایی رسانههای چین و ایران ابراز امیدواری کرد که رسانههای دو کشور سفیر خوبی برای برقراری روابط میان دو تمدن بزرگ چین و ایران باشد.
گردهمایی رسانههای چین و ایران عصر امروز ٢ بهمن ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جعی از مدیران رسانه ای ایران و چین برگزار شد.
“جیانگ جان گو یو” رییس نهاد اطلاع رسانی شورای دولتی چین در این نشست با اشاره به سفر رییس جمهور چین به ایران بیان کرد: دولت چین اهمیت بسیاری برای دیدار رئیس جمهور خود از ایران قائل است، مدت زیادی است که رسانههای چین در پی گزارشها، برنامههای زیادی برای انعکاس رابطهی دوستی چین و ایران اختصاص دادهاند و محیط مطلوبی را برای دیدار رئیس جمهوری چین از ایران فراهم کردهاند.
او ادامه داد: امیدوارم رسانههای ایرانی حاضر به اتفاق رسانههای چین با اعزام بهترین خبرنگاران خود و افزایش گزارشهای زنده و برجسته به طور مشترک وضعیت مطلوب همکاریهای دوستانه چین و ایران که مبنی بر منافع مشترک و بُرد بُرد، دو طرف است را به خوبی نشان بدهند.
این مسئول چینی با بیان اینکه “رسانه” سفیر دوستی و برقرار کننده تبادلات فرهنگی است، ادامه داد: امیدوارم رسانههای دو کشور همچنان با داشتن رویکردی باز و جامع با یکدیگر در ارتباط باشند و با کمک آن فرهنگ، سنت دیرینه و ویژه خود را به نمایش گذاشته و در دفاع از آن با کلیه تبعیضها و تعصبات علیه یک ملت و یک مذهب مخالفت کنند.
رئیس دفتر مطبوعاتی شورای دولتی چین در عین حال با ابراز امیدواری از اینکه تبادلات رسانههای چین و ایران به سطح بالاتری برسد بیان کرد: اکنون مردم چین برای ساخت همه جانبه، جامعه مرفهتر و تحقق رویای شکوفایی ملت چین به طور خستگیناپذیر تلاش میکنند، برای تحقق این هدف رئیس جمهوری چین ایده جدید توسعه با رویکرد به نوآوری، حفاظت از محیط زیست، اجرای سیاست درهای باز و کمک به بهره برداری مشترک را تنظیم و مطرح کرده است.
او همچنین گفت: در عین حال چین همکاری با جهان به ویژه کشورهای آسیایی از جمله ایران را افزایش خواهد داد تا فرصتهای بیشتری را برای توسعه جهان به ویژه کشورهای آسیا فراهم کند. ما انتظار داریم بتوانیم در کنار دوستان ایرانی با بهره برداری از هر فرصتی برای توسعه، آینده را زیبا خلق کنیم و در این راستا امیدواریم که رسانههای ایران و چین فعالانه فرصت ساز ، ظرفیت ساز و عرصههای جدید برای همکاری دو طرف را دنبال کنند و به طور همه جانبه عینی و زنده، داستان دوستی چین و ایران را به نمایش گذاشته و فهم شایانی را در تعمیق دوستی سنتی مردم دو کشور و همکاری و توسعه آنها به خود اختصاص دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: دفتر مطبوعاتی شورای دولتی چین با پشتیبانی از تبادلات و همکاری رسانههای چین و ایران فعالانه تسهیلات لازم را برای ایران آماده خواهد کرد.
رئیس دفتر مطبوعاتی شورای دولت چین در پایان گفت: ما همچنان سعی خواهیم کرد با برگزاری نشستهای مختلف میان دو کشور زمینه را برای تبادلات و همکاری شما ایجاد کنیم. علاوه بر این تعداد تحصیل کردههای ایرانی از جمله مقامات مطبوعاتی و اصحاب رسانه را در چین افزایش خواهیم داد و برای تحصیل این افراد در چین کمک هزینه در نظر خواهیم گرفت.
وی در پایان از مدیران رسانه حاضر در این جلسه درخواست کرد تا برای تهیه و تولید مطلوب گزارشهای دیدار رئیس جمهوری چین از ایران و کمک به روابط دوستانه چین و ایران و همکاری رسانههای دو کشور نظرها و پیشنهادهای بیشتری را مطرح کنند.
همکاری برای مقابله با جریان رسانه ای غرب
بنابر این گزارش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: همکاری رسانههای ایران و چین میتواند ظرفیت مقابله با جریان رسانهای غرب را افزایش بدهد.
علی جنتی ادامه داد: دو کشور ایران و چین خوشبختانه در زمینه گسترش وسایل ارتباط جمعی از نظر نرمافزاری و سخت افزاری به تجربیات قابل توجهی دست یافتهاند و همکاری رسانهای آنها میتواند زمینه انتقال تجربیات را فراهم آورد و در عین حال میتواند الگوی مناسب برای دیگر کشورها با وضعیت مشابه برای مقابله با جریان یک سویه اطلاعات و ارتباطات باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه الگوی رسانهای جهان هنوز از قالب شمال – جنوب خارج نشده است و جریان غالب رسانهای بر فرآیندهای تولید، توزیع و مصرف خبرها در جهان، تسلط دارد آنها خودخواهانه همه پدیدههای جهان را در چارچوب اندیشهها و ارزشهای خود ارزیابی می کنند و در صدد تحقیر دیگران هستند. زمین بازی را در قالببندی خود شکل میدهند و ضعفهای دیگران را برجسته میسازند اما ضعفهای برجسته خود را نادیده میگیرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال یادآور شد: همین یک جانبه گرایی رسانهای و یکسونگری دلیل روشنی بر ضرورت همسویی، اتحاد و ائتلاف رسانههایی است که به جریان غالب منتقدند و درصدد معرفی، بازنمایی واقعیتهای جهان از زوایه دیگر هستند.
جنتی همچنین با اشاره به اینکه هر فرهنگی برای بعضی از ارزشهای اجتماعی حرمت زیادی قائل است و نسبت به آنها حساسیت دارد، بیان کرد: همکاری و ارتباط با رسانهها و خبرنگاران دیگر کشورها موجب آشنایی آنها با جامعه مورد نظر و حساسیتهای آن خواهد شد، خبرنگارانی که اینگونه حساسیتهای فرهنگی را میشناسند و آنها را رعایت میکنند، میتوانند در مبادلات فرهنگی بین کشورها اثرگذار باشد و روابط سیاسی طرفین را تقویت کنند.
جنتی همچنین نشست صمیمی رسانه های ایران و چین را جلوهای از اراده برای توسعه روابط رسانهای دانست و با اشاره به همکاری دو کشور در برگزاری دورههای آموزشی برای خبرنگاران ادامه داد: این دورههای آموزشی، زمینه آشنایی خبرنگاران را با فرهنگ کشور میزبان فراهم میکند و میتواند گامی مهم در تسهیل فعالیت خبرنگاران و تبادل مبادلات فرهنگی باشد و این همکاری میتواند در زمینه برگزاری نشستهای مشترک خبرنگاران خبره دو کشور در زمینههایی که منافع مشترک دارند و همچنین تبادل استاد و دانشجو در حوزههای مطبوعاتی جهت استفاده از تجارب طرفین، انجام شود.
وزیر ارشاد در بخش دیگر از سخنانش در گردهمایی خبری مدیران رسانهای ایران و چین بیان کرد: روند امروز جهانی هر روز سهم دیپلماسی عمومی را بیشتر میکند، به نحوی که میتوان گفت دیپلماسی رسمی بدون دیپلماسی عمومی ضعیف و ناکارآمد است. در دیپلماسی عمومی سهم رسانهها غیرقابل انکار است. رسانهها با نقشی که در نمایندگی و همچنین شکلدهی افکار عمومی دارند میتوانند روابط دو دولت و دو ملت را عمق ببخشند و آنان را به متحدانی استراتژیک تبدیل کنند و متقابلا نیز میتوانند با طرح مسائل اختلاقی، زمینه استراق را فراهم آورند و حتی بذر کینه را بپاشند و خوشههای خشم را شعله ور سازند. هرچه جلوههای نرم نظیر دانشگاه، توریسم،فرهنگ و هنر و رسانه، تبادلات طرفینی را شکل دهند و به کانونهای ارتباطی نزدیک شوند، پیوند میان دو کشور استحکام بیشتری میابد و برهمین مبنا هرچه این پیوندها بدون دخالت دولتها ولی با حمایت آنها باشد جلوههای نرم آن فزونی و در سطوح فرهنگی اجتماعی گسترش پیدا میکند.
علی جنتی در پایان سخنانش بیان کرد: جمع حاضر میتواند نمونهای از این اندیشه باشد و مقدمهای برای تبادلات جدی رسانهای بین دو کشور. اگر روابط دو به دو بین رسانههای طرفین شکل بگیرد و به همکاری تولید مشترک ، تولید براساس سفارش و سایر اقدامات هم افزا و خواهرخوانندگی رسانهای منجر شود، نخبگان دو کشور حتی سریعتر از دیپلماسی رسمی به توسعه راهبردی روابط دو کشور همت میگمارند و ما مشتاقانه منتظر چنین روزی هستیم.
در این مراسم برخی از مدیران رسانهای ایران نیز به تبادل نظر با همتایان چینی خود پرداختند.
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
RSS