امروز: شنبه, ۲۲ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 12 رجب 1446 | 2025-01-11
کد خبر: 466324 |
تاریخ انتشار : 03 اردیبهشت 1401 - 10:32 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

فردا یکشنبه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه میان امانوئل ماکرون و مارین لوپن برگزار می‌شود؛ دو فردی که دو آینده بسیار متفاوت را برای فرانسه در داخل و خارج از این کشور پیشنهاد می‌کنند. به گزارش صلح خبر، در حالی که این دو نامزد برای رای گیری روز یکشنبه آماده می‌شوند، بی بی سی […]

فردا یکشنبه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه میان امانوئل ماکرون و مارین لوپن برگزار می‌شود؛ دو فردی که دو آینده بسیار متفاوت را برای فرانسه در داخل و خارج از این کشور پیشنهاد می‌کنند.

به گزارش صلح خبر، در حالی که این دو نامزد برای رای گیری روز یکشنبه آماده می‌شوند، بی بی سی به بررسی برنامه‌های آنها برای پنج سال آینده (دوره ریاست جمهوری فرانسه) پرداخته است.

اولویت ملی در برابر تجدید حیات کامل

زمانی که هزینه زندگی به موضوع اصلی انتخابات تبدیل شد، مارین لوپن، امید جناح راست افراطی، آن را در کانون توجه کارزار انتخاباتی خود قرار داد. اما برنامه بزرگ دیگر او این است که تأمین مسکن اجتماعی، اشتغال و رفاه را به یک “اولویت ملی” برای اتباع فرانسوی تبدیل کند و با اسلام‌گرایی مبارزه کند. او زیر پرچم “مارین، رئیس‌جمهور”، به هوادارانش می‌گوید که پیروزی هرگز این اندازه در دسترس نبوده است.

رئیس‌جمهور میانه‌رو تلاش می‌کند رأی‌دهندگان را تحت شعار “همه ما” جمع کند. و پس از پنج سال در دست داشتن قدرت، وعده امانوئل ماکرون “تجدید حیات کامل” است، و تلاش می‌کند رأی‌دهندگان جناح چپ و همچنین جریان اصلی راست را جذب کند.

هزینه زندگی

مارین لوپن قول داده است که مجموعه‌ای از اقدامات را برای کاهش هزینه‌های زندگی انجام دهد. او می‌خواهد مالیات بر درآمد را برای همه افراد زیر ۳۰ سال حذف کند، مالیات بر ارزش افزوده سوخت را از ۲۰ درصد به ۵.۵ درصد کاهش دهد و آن را برای ۱۰۰ قلم ضروری دیگر لغو کند.

او می‌خواهد کسب‌وکارها را وادار کند که دستمزدها را ۱۰ درصد افزایش دهند که این افزایش‌ها بدون مشارکت مالیاتی کارفرمایان باشد و در پنج سال آینده حقوق معلمان سالانه ۳ درصد افزایش یابد. او همچنین می‌خواهد با ملی کردن مجدد بزرگراه‌ها، عوارض در بزرگراه‌ها را ۱۵ درصد کاهش دهد و با حذف هزینه پروانه داشتن تلویزیون ۱۳۸ یورویی (۱۱۵ پوندی) رادیو و تلویزیون عمومی را خصوصی کند.

امانوئل ماکرون می‌گوید که دولت میلیاردها یورو را برای مقرر کردن سقف برای قبض‌های انرژی هزینه کرده است و پیشنهاد داده است که کارفرمایان باید اجازه داشته باشند تا حداکثر ۶۰۰۰ یورو معاف از مالیات به کارکنان خود پاداش بدهند. او می‌خواهد در ازای مسئولیت‌های اضافی دستمزد معلمان را نیز افزایش دهد و همچنین آماده است تا هزینه پروانه داشتن تلویزیون را حذف کند. سازمان مدیران مِدِف می‌گوید سیاست‌های او برای رشد و اشتغال بهتر است، در حالی که هشدار می‌دهد که خانم لوپن برای سیاست‌هایش بودجه ندارد و فرانسه را به بن‌بست می‌کشاند.

حقوق بازنشستگی

امانوئل ماکرون می‌خواهد بیشتر هزینه‌های برنامه خود را با افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ سال به ۶۵ سال تأمین کند. اما سیاست او برای رأی‌دهندگان – به ویژه در جناح چپ – خوب جواب نداده است، بنابراین او اکنون اشاره کرده است که سن بازنشستگی می‌تواند به ۶۴ سال افزایش یابد. او توضیح داد: “منطقی است که برای گوش دادن آماده باشم.” او همچنین قول داده است که حداقل حقوق بازنشستگی دولتی را از ۹۵۰ یورو به ۱۱۰۰ یورو (۷۸۵ -۹۱۰ پوند) افزایش دهد.

مارین لوپن می‌خواهد سن بازنشستگی را در ۶۲ سالگی حفظ کند، اگرچه هرکسی که در ۲۰ سالگی شروع به کار کند می‌تواند در ۶۰ سالگی بازنشسته شود. او گفته است که رأی‌دهندگان متوجه می‌شوند که رقیبش تلاش می‌کند رأی‌دهندگان جناح چپ را جلب کند. لوپن می‌خواهد حداقل حقوق بازنشستگی دولتی را به ۱۰۰۰ یورو افزایش دهد که کمتر از رقیبش است.

مهاجرت و امنیت

مارین لوپن خواهان برگزاری همه‌پرسی در مورد مهاجرت است و برنامه‌هایی برای قوانین سختگیرانه برای ورود به فرانسه و فرانسوی شدن دارد. بر اساس یک طرح بسیار بحث برانگیز به نام اولویت ملی، او همچنین می‌خواهد به اتباع فرانسوی بیشتر از خارجی‌ها مسکن و خدمات اجتماعی ارایه شود و ۶۲۰ هزار خانه برای خانواده‌های اتباع خارجی که حداقل یکی از والدین آنها فرانسوی است به بازار عرضه شود. او در ابتدا طرفدار برگزاری همه‌پرسی در مورد مجازات اعدام بود و سپس متوجه شد که این مجازات “مغایر با قانون اساسی” است.

امانوئل ماکرون، مارین لوپن را به یک حرکت “اقتدارگرایانه” و احترام نگذاشتن به قانون اساسی متهم کرده است. او “برنامه ملی گرایانه دور از میهن‌دوستی” خانم لوپن را محکوم کرده است. مکرون قول داده است که پلیس و ژاندارم‌ها را از وظایف اداری معاف کند و تا سال ۲۰۳۰ تعداد پلیس‌ها را با ۱۱ واحد سیار جدید و ۲۰۰ تیپ ژاندارم (پلیس نظامی) دو برابر کند. مارین لوپن همچنین وعده داده ظرفیت زندان‌ها ۲۰ هزار نفر افزایش یابد و به پلیس‌ها ۷۰۰۰ نفر اضافه شود.

حجاب

مارین لوپن می‌خواهد پوشیدن حجاب توسط زنان را در اماکن عمومی ممنوع کند و در صورت استفاده از حجاب آن‌ها را جریمه کند. او حجاب را “لباس متحدالشکلی” می‌نامد که افرادی با بینشی افراطی از اسلام به زنان تحمیل کرده‌اند. فرانسه بیشترین جمعیت مسلمان اروپای غربی را دارد و از آنجایی که ۶۹ درصد در دور اول به نامزد چپ افراطی ژان‌لوک ملانشن رأی دادند، رأی مسلمانان می‌تواند نقش مهمی در دور دوم داشته باشد.

امانوئل ماکرون هیچ برنامه‌ای برای تغییر در زمینه حجاب ندارد و مخالفت خود را با سیاست رقیب خود با ستایش یک زن جوان با حجاب که می‌گفت فمینیست است، آشکارا اعلام کرد. ماکرون گفت: “این بهترین پاسخ به تمام آن چرندیات است.”

اصلاحات در رأی‌گیری

یک سوال بزرگ برای مارین لوپن این است که در صورت پیروزی چگونه می‌تواند تمام اصلاحات خود را انجام دهد. او با تکیه بر وعده‌های دولت وحدت ملی، گزینه‌های معتبر چندانی برای تشکیل دولت ندارد. حزب “اجتماع ملی” او تنها هفت کرسی در مجلس ملی دارد و بعید است حزب او در انتخابات ژوئن به اکثریت دست پیدا کند. سیستم انتخاباتی بر ضد حزب اجتماع ملی او عمل می‌کند، بنابراین او می‌خواهد سیستم “نمایندگی تناسبی” را در انتخابات قانونگذاری مطرح کند و ریاست جمهوری را به دوره هفت ساله تبدیل کند. و یکی از سیاست‌های شاخص او همه‌پرسی از شهروندان است که نه تنها مشکل مجلس را دور می‌زند، بلکه به رأی‌دهندگان نشان می‌دهد که با آنها مشورت می‌کند.

امانوئل ماکرون همچنین برای معرفی یک عنصر نمایندگی تناسبی به رای‌گیری پارلمانی تلاش می‌کند، اما می‌گوید برنامه‌های رقیب او برای همه‌پرسی نشان می‌دهد که او خود را بالاتر از قانون اساسی می‌داند و می‌تواند قوانین را تغییر دهد.

اروپا

امانوئل ماکرون این انتخابات را “همه‌پرسی در مورد اروپا” خواند و استدلال کرد که اروپا از فرانسه در برابر بحران‌ها و جنگ محافظت می‌کند و رقیب خود را متهم کرد که می‌خواهد از اتحادیه اروپا با “فرگزیت” خارج شود بدون اینکه جرأت بیان آن را داشته باشد.

مارین لوپن از برنامه اصلی خود برای خروج از اتحادیه اروپا فاصله زیادی گرفته است، اگرچه اردوگاه ماکرون معتقد است که این برنامه نهایی او است. لوپن پس از دور اول انتخابات گفت: “هیچکس علیه اروپا نیست.” و با این حال در سال ۲۰۱۲ طرفدار خروج فرانسه از اتحادیه اروپا بود، موضعی که پس از آن در سال ۲۰۱۷ زمانی که او گفت می‌خواهد به جای اروپا از منطقه مالی یورو خارج شود، کنار گذاشته شد. سیلوی کافمن از روزنامه فرانسوی لوموند می‌گوید: “او اکنون می‌گوید که می‌خواهد در اتحادیه اروپا بماند، اما آن را از درون تغییر دهد تا به اروپای متشکل از ملت‌های مستقل دست یابد.”

با این حال، برنامه‌های لوپن برای اولویت اتباع فرانسوی مستقیماً با قوانین اتحادیه اروپا در تضاد است. همچنین اگر بخواهد کنترل‌های مرزی را تشدید کند، سهم پرداختی فرانسه در بودجه اتحادیه اروپا را کاهش دهد و به قانون فرانسه اولویت بدهد، مشکل ایجاد خواهد کرد.

او همچنین تعهد کرده است که تمام همکاری‌ها با آلمان، از جمله پروژه‌های تانک‌های نظامی و هواپیماهای جنگی را متوقف کند و ترجیح می‌دهد فرانسه را به‌عنوان “قدرت بزرگ مطرح” ببیند. او که از طرفداران ‘برگزیت’ است، در مورد آزادی فرانسه از “قید و بند بروکسل” صحبت می‌کند و در عین حال امید به فرگزیت را انکار می‌کند.

روسیه و ناتو

مارین لوپن از حمله روسیه به اوکراین انتقاد کرده است، اما اتکای او به روسیه برای وام‌های بانکی به حزب خود و روابط دوستانه او با ولادیمیر پوتین فراموش نشده است. تیم کارزار انتخاباتی او مجبور شد نابود کردن ۱.۲ میلیون جزوه انتخاباتی را تکذیب کند زیرا حاوی عکسی بود که نشان می‌داد او قبل از انتخابات ۲۰۱۷ با رهبر روسیه دست می‌دهد. او همچنین طرفدار ناتو نیست و پیشنهاد می‌کند که فرانسه ضمن حفظ عضویت در ناتو “فرماندهی یکپارچه” ناتو را ترک کند، مانند سال‌های ۱۹۶۶ تا ۲۰۰۹. پس از جنگ، او معتقد است که باید “روابط نزدیک راهبردی بین ناتو و روسیه” وجود داشته باشد.

با توجه به این که فرانسه ریاست اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، امانوئل ماکرون نقش کلیدی دیپلماتیکی در جنگ ایفا کرده است. این امر در ابتدا در نظرسنجی‌ها به نفع او بود. اما او اذعان کرده است که به طور کامل روی رقابت برای ریاست جمهوری متمرکز نبوده و اولین تجمع بزرگ انتخاباتی خود را تنها هشت روز قبل از دور اول برگزار کرد.

محیط زیست

مارین لوپن به خاطر دیدگاهش به انرژی سبز معروف نیست. او نه تنها می‌خواهد ساخت توربین‌های بادی را متوقف کند، بلکه می‌خواهد شروع به از بین بردن توربین‌های بادی موجود کند. و می‌خواهد یارانه انرژی‌های تجدیدپذیر را قطع کند. لوپن همچنین خواهان ممنوعیت واردات مواد غذایی است که با استانداردهای فرانسه مطابقت ندارد و قصد دارد غذاخوری‌های مدارس را مجبور کند در اغذیه‌شان از ۸۰ درصد از محصولات کشاورزی فرانسه استفاده کنند.

امانوئل ماکرون از حمایت یانیک ژدو، کاندیدای ریاست جمهوری حزب سبزهای فرانسه برخوردار شده است. او می‌خواهد فرانسه را به اولین کشور بزرگی تبدیل کند که استفاده از زغال سنگ و گاز را متوقف می‌کند و متعهد شده است که شش نیروگاه هسته‌ای جدید بسازد تا تأمین انرژی فرانسوی را تا ۷۵ درصد هسته‌ای کند. او طرح مارین لوپن برای کنار گذاشتن انرژی‌های تجدیدپذیر را “انحراف محض” خوانده است.

بهداشت و آموزش

مناطق به اصطلاح “بیابان‌های بهداشتی” در نواحی روستایی فرانسه به یک موضوع بزرگ انتخاباتی تبدیل شده است. امانوئل ماکرون می‌خواهد تا سال ۲۰۲۷ تعداد ۵۰ هزار پرستار و مراقب دیگر را استخدام کند. مارین لوپن رقیب خود را مسئول کم شدن ۱۸ هزار تخت بیمارستانی در دوران ریاست جمهوری‌اش می‌داند و پیشنهاد توقف تعطیلی بیشتر و ایجاد ۱۰ هزار موقعیت شغلی دیگر برای پرستاران را می‌دهد.

ماکرون همچنین می‌خواهد با افزایش ۵۰ درصدی استخدام‌های با حقوق بر آموزش حرفه‌ای تمرکز کند. همه مدارس فعالیت‌های ورزشی بیشتری را ارائه خواهند کرد، به طوری که همه کودکان ۶ تا ۱۲ ساله از ماه سپتامبر هر روز ۳۰ دقیقه ورزش خواهند کرد.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید