صلح خبر/قزوین رئیس کانون وکلای استان قزوین گفت: اگر طرح تسهیل کسبوکار تصویب شود قانونگذاری به سمتی خواهد رفت که افراد با دانش حقوقی اندک پروانه وکالت خواهند گرفت؛ علیرغم اینکه این طرح در مجلس به تصویب رسید اما بهخاطر مشکلات اساسی در شورای نگهبان مورد تأیید قرار نگرفته است؛ باید آثار سوء این طرح […]
صلح خبر/قزوین رئیس کانون وکلای استان قزوین گفت: اگر طرح تسهیل کسبوکار تصویب شود قانونگذاری به سمتی خواهد رفت که افراد با دانش حقوقی اندک پروانه وکالت خواهند گرفت؛ علیرغم اینکه این طرح در مجلس به تصویب رسید اما بهخاطر مشکلات اساسی در شورای نگهبان مورد تأیید قرار نگرفته است؛ باید آثار سوء این طرح تشریح شود تا این فاجعه در قانونگذاری اتفاق نیفتد؛ اگر وکیل بیسواد داشته باشیم حقوق مردم به مخاطره خواهد افتاد.
سید محمد حسینی در نشست خبری با اهالی رسانه که ظهر امروز یکشنبه اول اسفند در محل این کانون برگزار شد، اظهار کرد: ۶۹ سال از استقلال کانونهای وکلای دادگستری میگذرد و اول تا هفتم اسفند هفته وکیل نامگذاری شده است. در قانون اساسی یکی از مهمترین اصول و حقوقی که به ملت مربوط میشود حق دفاع از مردم است. هر انسانی حق حیات، آزادی و دفاع از خود دارد که از مهمترین حقوق انسانی تلقی میشود و در دین اسلام از این حق نامبرده شده است.
وی ادامه داد: در زمان طاغوت یکی از ضعفها، نداشتن کانون وکلای مستقل و وکیل دادگستری مستقل بود که با پیروزی انقلاب یکی از اتفاقات، حفظ استقلال کانون وکلا و وکیل دادگستری بود. استقلال جوهره وکالت است وکیلی که مستقل نباشد نمیتواند از حقوق موکل خود دفاع کند.
رئیس کانون وکلای استان قزوین تأکید کرد: استقلال وکیل و قاضی زمینه حفظ دادرسی منصفانه است؛ اگر قاضی مستقل نباشد فشار بیرونی موجب میشود سلیقه بهجای قانون حاکم شود. البته استقلال وکیل به منزله عدم نظارت نیست، زیرا ما در هر صنفی تابع مقررات هستیم اما باید بر عملکرد وکلا نظارت صورت گیرد و این نظارت مانع احقاق حقوق مردم نشود. در دادسرای انتظامی، دادیاران انتظامی به تخلف وکلا رسیدگی میکنند.
وی گفت: اگر طرح تسهیل کسبوکار تصویب شود قانونگذاری به سمتی خواهد رفت که افراد با دانش حقوقی کم با نمره ۶ از ۲۰ پروانه وکالت خواهند گرفت؛ علیرغم اینکه این طرح در مجلس به تصویب رسید اما بهخاطر مشکلات اساسی در شورای نگهبان مورد تأیید قرار نگرفته است؛ باید آثار سوء این طرح تشریح شود تا این فاجعه در قانونگذاری اتفاق نیفتد؛ اگر وکیل بیسواد داشته باشیم حقوق مردم به مخاطره خواهد افتاد.
اولویت وکیل احقاق حق مردم است
حسینی تصریح کرد: در طرح تسهیل کسب و کار، وکالت را یک کسب و کار در نظر گرفتند درحالی که وکیل کاسب نیست چرا که اولویت کاسب کسب درآمد ولی اولویت وکیل احقاق حق مردم است.
وی توضیح داد: یک وکیل باید ۱۸ ماه دوره کارآموزی را طی کند و علاوه بر آن در کانون وکلا دوره آموزشی ببیند؛ با تصویب طرح تسهیل در کسبوکار با ورود وکلای با دانش اندک برگزاری دورههای آموزشی برای آنان دشوار خواهد بود. برای مثال اگر تا پیش از این بر اساس استانداردها سالانه ۱۰۰ و کیل به وکلای استان افزوده میشد با اجرای این طرح ۳۰۰۰ وکیل به مجموعه وکلای استان افزوده خواهند شد که برای نظارت و آموزش آنان با مشکل مواجه خواهیم شد.
رئیس کانون وکلای استان قزوین در خصوص لغو پروانه وکالت بیان کرد: بر اساس قانون هیچ مقامی به جز دادگاه انتظامی وکلا نمیتواند پروانه وکالت وکیل را معلق کند بر این اساس ابطال پروانه وکالت توسط دادگاهی بهغیر از دادگاه انتظامی خلاف قانون است؛ رئیس دستگاه قضا در سفر به قزوین برای رسیدگی به این موضوع قول مساعد برای تشکیل کارگروهی را دادند که امیدواریم طی جلسه کانونهای وکلا با وی این مشکل حل شود.
وی اعلام کرد: در قزوین ۱۳۰۰ نفر اعم از وکلای پایه یک و کارآموزان وکالت عضو کانون وکلای استان قزوین هستند که ۴۰ درصد آنان را بانوان تشکیل میدهند. در یک سال گذشته تلاش مستمری داشتیم تا فاصله کانونهای وکلا با مردم کم شود؛ معتقدیم هر چقدر مردم و وکلا کنار هم باشند، آرامش، نظم، قانونمداری و تعامل با مردم بیشتر خواهد شد.
حسینی با اعلام راهاندازی واحد صلح و سازش در کانون وکلای قزوین اضافه کرد: با راهاندازی واحد صلح و سازش تلاش کردیم از ورود پروندهها به دادگستری جلوگیری کنیم چراکه امروزه شاهد ورود حجم گستردهای از پروندهها به دادگستری هستیم که موجب افزایش اطاله دادرسی شده است.
وی اشاره کرد: به طور متوسط ماهانه ۳۰ پرونده در واحد صلح و سازش کانون وکلای دادگستری استان مورد بررسی قرار میگیرد که بیش از ۵۰ درصد آنها به صلح ختم میشود؛ از مزایای سازش میتوان به آرامش روانی در طرفین دعوی و همچنین جلوگیری از تشکیل پروندههای متعدد اشاره کرد.
رئیس کانون وکلای استان قزوین خاطرنشان کرد: طی هماهنگی با کمیته امداد امام خمینی (ره) طرح «وکیل مهربانی» اجرایی شد و وکلای استان قزوین سرپرستی ایتام تحت پوشش کمیته امداد را بر عهده گرفتند؛ همچنین وکلای استان هفتهای ۲ روز در بهزیستی، کمیته امداد و زندان حاضر میشوند و مشاوره حقوقی رایگان ارائه میدهند به همین جهت ماهانه ۱۲۰۰ نفر- ساعت مشاوره رایگان ارائه و از ۱۰۰ پرونده معاضدتی دفاع میشود.
۸۰ درصد وکلا مشکلات معیشتی دارند
امیر کاتبی، عضو هیئت مدیره کانون وکلای قزوین نیز در این نشست خاطرنشان کرد: وکالت شغل قائم به شخص است و ازجمله مشاغل آزاد به شمار میرود؛ تجربه، تخصص و سواد وکیل در امر وکالت بسیار مهم است و معمولاً وکلایی که این ویژگیها را داشته باشند اربابرجوع بیشتری دارند اما وکلایی که با سن کم وارد این عرصه میشوند تا رسیدن به کسب درآمد مفید با مشکل معیشتی مواجه هستند و ممکن است چند سال طول بکشد تا بتوانند به درآمد ثابت دست پیدا کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد وکلا در معیشت مشکل دارند، اضافه کرد: تصور مردم از شغل وکالت این است که از طریق شغل وکالت میتوانند به درآمد بالا برسند ولی در حقیقت اینگونه نیست و وکلای بیکار بسیاری داریم که حتی در تأمین هزینه اولیه زندگی با چالش مواجه شدند.
عضو هیئت مدیره کانون وکلای قزوین متذکر شد: متأسفانه در تلویزیون و فیلمها وکیل را فردی با درآمد بالا و کلاهبردار معرفی میکنند اما در حقیقت وکیل کلاهبردار نیست و بهتر است فیلمنامهنویسان در نگارش به این موارد توجه داشته باشند.
انتهای پیام