به گفته کارمند یکی از مجموعههای اداری اصفهان که اعتقادی به تزریق واکسن ندارد، روز اول آبان ماه بر سر کار حاضر و منتظر بودم از حضورم ممانعت شود، اما هیچ برخوردی با من نشد و تا زمانی که ناچار نشوم واکسن نخواهم زد.
کارمند دیگری هم میگوید: به دلیل بیماری هنوز واکسن کرونا نزدهام، اما تاکنون اداره از من تست «پی سی آر» نخواسته و به راحتی در محل کار حضور می یابم.
براساس بخشنامه ابلاغی از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور، دستورالعمل ممنوعیت ورود کارمندان واکسن نزده به ادارات از شنبه یکم آبان ۱۴۰۰ ابلاغ شد و حضور تمام کارمندان دولت در محل کار منوط به تزریق حداقل یک دوز واکسن کرونا شد که مدیران دستگاههای اجرایی موظفند از حضور کارکنانی که حداقل یک دوز واکسن کرونا را تزریق نکردهاند ممانعت کنند.
همچنین براساس ابلاغیه سازمان امور استخدامی کشور در مرداد ۱۳۹۹ با کارکنانی تخطی کنند برخورد خواهد شد.
علیرضا رئیسی-سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا سوم مهر ماه اعلام کرد که حدود دو تا سه هفته فرصت دادهایم تا مردم واکسن تزریق کنند و بعد از این مهلت تمام خدمات در اماکن تجمعی و برای استفاده از بلیت هواپیما، قطار، اتوبوس و… بر اساس ارائه کارت واکسن انجام میشود.
او اضافه کرد: با افزایش تزریق واکسنها میتوانیم بسیاری از مشاغل که تعطیل بودند را بازگشایی کنیم. الان نزدیک دو سال است که رستورانها، تالارها، باشگاههای ورزشی و… به دلیل کرونا در شهرهای قرمز تعطیل بودند. اکنون اگر افراد دو دوز واکسن تزریق کنند به شرط رعایت پروتکلها میتوانیم این اماکن را هم بازگشایی کنیم.
وزیر بهداشت نیز چهارم شهریور امسال اعلام کرده بود که واکسیناسیون علیه کرونا را در آینده نزدیک به صورت واکسیناسیون هوشمند پیش میبریم، به این معنی که بسیاری از خدمات با ارائه کارت واکسن انجام میشوند.
بهرام عین اللهی همچنین تاکید کرد که در آینده ملاک برای ارائه خدمات در هتلها و بانکها و دریافت بلیت هواپیما و اتوبوس، ارائه کارت واکسن است بنابراین اگر کسی واکسن تزریق نکند ممکن است بسیاری از این خدمات را دریافت نکند.
چهار مهر ماه نیز رئیس سازمان غذا و دارو خطاب به واکسن نزده ها، گفته بود که کسانی که واکسن کرونا نزنند و داوطلب واکسیناسیون نباشند، برای استفاده از خدمات عمومی باید به صورت مرتب و با هزینه شخصی تست PCR بدهند.
به گفته محمدرضا شانهساز، زیرساختهای شبکهای کشور در بخش واکسیناسیون کامل است و میتوانیم کارتهایی را به صورت هوشمند در اختیار افرادی که واکسن زدهاند برای استفاده از خدمات عمومی مانند استفاده از هواپیما و وسایل نقلیه عمومی بین شهری قرار دهیم.
با این وجود به نظر میرسد با وجودی که همراه داشتن کارت واکسن کارمندان دولت و اصناف استان اصفهان از اول آبان الزامی شده است، اما هنوز به طور رسمی و جدی این مصوبه در اصفهان دنبال نمیشود.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان درباره نحوه واکسیناسیون کارمندان این اداره به صلح خبر، توضیح میدهد: در مجموعه جهاد دانشگاهی کارمندان به لحاظ اداری و سازمانی در سه دسته قرار دارند که کادر حوزه درمان جهاد به دلیل احتمال ابتلای بیشتر کارمندان آن به کرونا در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار گرفتند، همچنین در مرحله دوم اعضای هیات علمی جهاد دانشگاهی به دلیل حضور در کلاس های آموزشی واکسن دریافت کردند و در نهایت کارمندان سایر بخشها با هماهنگی قبلی با مجموعه درمان استان طی یک روز واکسینه شدند.
مهدی ژیان پور تاکید می کند: امروز تقریبا تمام کارمندان جهاد دانشگاهی اصفهان واکسن کرونا دریافت کرده اند و فردی که مقاومت در برابر واکسن داشته باشد، نداشتهایم.
او درباره ممانعت احتمالی برخی کارمندان این مجموعه در برابر واکسن، می گوید: مجموعه جهاد دانشگاهی از ابتدای محدودیتها حتی در شرایط قرمز موضوع دورکاری کارمندان را پیگیری کرد و اکنون نیز اگر کارمندی در این مجموعه از زدن واکسن امتناع کند، از حضور وی در محل کار ممانعت خواهد شد.
مسئول بخش بهداشت، ایمنی و محیطزیست (HSE) شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان نیز در این باره به صلح خبر، می گوید: براساس تلفیق سه مصوبه ستاد کرونا شرکت آبفا استان، دستورالعمل استانداری و دستورالعمل های ستاد ملی کرونا، معاونت پرسنلی این شرکت بخشنامه مشترکی را به ادارات مختلف ابلاغ کرده است.
او تاکید می کند: براساس اعلام نرم افزار سایت اداره بهداشت تا امروز ۸۵ درصد کارکنان شرکت آبفا استان واکسینه شده اند و به طور قطع با افرادی که واکسن کرونا تزریق نکرده اند برخورد می شود که از نحوه برخورد با این افراد بی اطلاعم.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در این باره به صلح خبر، می گوید: براساس آخرین مصوبه ستاد کرونا زمان بازگشایی مدارس در مقطع متوسطه دوم از ۱۵ آبان و متوسطه اول از اول آذرماه است، البته بازگشایی به این معنا نیست که مدارس به طور کامل حضوری شوند، بلکه باید بر اساس پروتکلهای بهداشتی صدور “بخشنامه ۰۶” و رعایت فاصله گذاری اجتماعی بازگشایی به صورت تدریجی انجام شود.
آذر کیوان امیرپور ادامه می دهد: ۳۹۰ هزار دانش آموز در مقطع متوسطه اول و دوم در استان اصفهان هستند که از این تعداد، حدود ۳۳۰ هزار دانش آموز، یعنی بیش از ۸۰ درصد از آنها دوز اول واکسن کرونا را تزریق کردهاند و تزریق دوز دوم نیز در حال انجام است، البته هنوز داشتن کارت واکسن به عنوان شرط حضور دانش آموزان در کلاسهای درس اعلام نشده است.
او با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۸۵ درصد فرهنگیان در استان اصفهان هر دو دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند، می گوید: فرهنگیان کارمندان دولت هستند و دولت اعلام کرده کارکنان باید برای حضور در محل کار کارت واکسیناسیون ارائه کنند.
او در مورد ۱۵ درصد از فرهنگیانی که هنوز واکسینه نشده اند، اظهار می کند: آمار واکسیناسیون را از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دریافت می کنیم و ممکن است تعدادی از فرهنگیان استان واکسن تزریق کرده باشند، اما هنوز در آمار ثبت نشده باشد. در هر صورت تابع مصوبات ستاد کرونای کشور هستیم و باید دید برای کارکنانی که واکسن تزریق نمی کنند چه تصمیمی گرفته می شود.
مسئول روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان نیز در این باره به صلح خبر می گوید: از هفته گذشته کارت واکسن کارکنان این شرکت چک شد و در حال حاضر به کارمندانی که واکسن کرونا دریافت نکرده اند التیماتوم برای تزریق داده شده و یا اینکه آنها باید دلیل پزشکی برای عدم ممانعت خود داشته باشند.
او تاکید می کند: تمام کارمندان شرکت آب منطقهای تصویر کارت واکسن خود را برای کارشناس درمان این مجموعه ارسال کرده اند و مطابق آخرین اعلام بالای ۹۰ درصد کارمندان شرکت آب منطقهای اصفهان واکسن کرونا دریافت کردهاند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه اصفهان نیز در این باره به صلح خبر می گوید: وضعیت واکسیناسیون کارمندان و اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان در مرکز بهداشت این دانشگاه مدیریت میشود. تیم دانشگاه اصفهان با همکاری مرکز بهداشت، حراست، معاونت دانشجویی و … همکاری کردند تا این روند به خوبی اجرا شود.
عباس میرزایینیا تاکید می کند: با وجود اینکه اطلاعات واکسیناسیون افراد در مرکز بهداشت موجود است و از روند واکسیناسیون تمام افراد مطلع هستند، باز هم با تمام کارمندان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه تماس گرفته شد و افرادی که از زدن واکسن ممانعت کرده بودند به زدن واکسن تشویق شدند.
به گفته او در این مدت سعی شد افرادی که به زدن واکسن تمایل ندارند با فرهنگ سازی به این کار ترغیب شوند و با افراد واکسینه نشده طبق دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا رفتار میشود، همچنین مکملهای ویتامین های دی، سی و کلسیم به صورت رایگان در اختیار اعضای دانشگاه اصفهان قرار داده شد.
همچنین روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در این باره به صلح خبر، توضیح می دهد: طی نامه ای از هفته پیش به کارمندان این اداره اعلام شد که تصویر کارت واکسن خود را به روسای هر اداره و بخش ارسال کنند.
او اضافه می کند: تعدادی از کارمندانی که تاکنون واکسن نزده اند، یا منع پزشکی دارند و یا مدت زمان کوتاهی از ابتلای آنها به کرونا گذشته است، البته اگر برخی کارمندان این مجموعه از زدن واکسن ممانعت کنند، از حضور آن در محل کار جلوگیری و عدم حضور آنها غیبت محسوب میشود.
مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز در این باره به صلح خبر، توضیح می دهد: با توجه به دستور العمل استانداری، این سازمان با تهیه فرمی مبنی بر ضرورت تزریق واکسن کرونا و ارسال آن به ادارات شهرستان ها اقدامات لازم را انجام داده و در این بررسی کارمندانی که واکسن زده و آن دسته که واکسن دریافت نکرده اند، مشخص می شود.
او البته می گوید: در این سازمان تاکنون برای برخورد با کارمندانی که واکسن کرونا تزریق نکردهاند تصمیمی گرفته نشده است.
مسئول روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان نیز در این باره به صلح خبر، می گوید: هفته گذشته یکی از کارشناسان حوزه اداری مامور بررسی کارت واکسن تمام همکاران شد که طبق آخرین آمار در حال حدود ۹۸ درصد کارمندان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان یا دو دوز و یا یک دوز واکسن کرونا خود را دریافت کرده اند.
او اضافه می کند: دو درصدی که واکسن دریافت نکرده اند غالبا تا مبتلا به کرونا هستند و یا دوره نقاهت خود را طی می کنند و یا منع پزشکی دارند.
اما سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان در این باره به پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار صلح خبر، می گوید: مطابق آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی بیش از ۷۰ درصد گروه های بالای ۱۸ سال استان اصفهان نوبت اول واکسن و همچنین ۶۲ درصد گروههای ۱۲ تا ۱۸ سال نیز واکسن کرونا خود را دریافت کردهاند، بنابراین بیشتر کارمندانی که در ادارات واکسینه شده اند در دسته ۷۰ درصد هستند.
حجت الله غلامی می افزاید: حدود ۳۰ درصد کارمندانی که تاکنون واکسن کرونا خود را دریافت نکرده اند قرار شد طی هماهنگی هر هفته تست پی سی آر خود را به اداره مربوطه تحویل دهند و یا واکسن تزریق کنند.
او درباره مقاومت و ممانعت برخی کارمندان از زدن واکسن، می گوید: این دسته کارمندان مرخصی بدون حقوق میروند تا تصمیم به زدن واکسن بگیرند.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان تاکید می کند: البته قرار است در ستاد ملی کرونا درباره نحوه برخورد با کارمندانی که مقاومت شدید در زدن واکسن کرونا دارند، تصمیم گیری شود و مطابق آنچه ستاد اعلام می کند، با وی برخورد می شود.
او درباره برخی کسبه و اعضای صنوفی که از زدن واکسن خودداری می کنند، میگوید: مطابق تصمیم قبلی قرار است از تمدید و صدور مجوز کسب برای آنها خودداری شود و مطابق آنچه در ماده ۲۸ قانون صنفی پیش بینی شده با آنها برخورد می شود.
غلامی تصریح می کند: ستاد ملی مقابله با کرونا مدت زمانی را برای تزریق واکسن کرونا مشخص کرده اند تا فشار بر روی مردم نباشد و قرار است طی ۱۵ روز آینده هم کارمندان و هم اصناف واکسینه شوند.
انتهای پیام