امروز: چهارشنبه, ۱۹ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 9 رجب 1446 | 2025-01-08
کد خبر: 430296 |
تاریخ انتشار : 23 فروردین 1400 - 15:26 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر خبرگزاری آسوشیتد در گزارشی، رخ دادن سانحه نطنز را در خلال مذاکرات وین برای احیای برجام مورد توجه قرار داد. به گزارش صلح خبر، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی درباره سانحه پیش آمده در تاسیسات غنی سازی نطنز نوشت: حمله روز یکشنبه در نطنز  در موقعیتی رخ داد که قدرت […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

خبرگزاری آسوشیتد در گزارشی، رخ دادن سانحه نطنز را در خلال مذاکرات وین برای احیای برجام مورد توجه قرار داد.

به گزارش صلح خبر، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی درباره سانحه پیش آمده در تاسیسات غنی سازی نطنز نوشت: حمله روز یکشنبه در نطنز  در موقعیتی رخ داد که قدرت های جهانی سعی می کنند درباره بازگشت ایران و آمریکا به توافق هسته ای تهران مذاکره کنند. این خرابکاری خطر تاثیر گذاشتن بر این مذاکرات و تشدید بیشتر تنش های منطقه در خاورمیانه را در بر دارد. 
آسوشیتدپرس در ادامه این گزارش نوشت: نطنز، در اصفهان که استانی در مرکز ایران است، میزبان تاسیسات اصلی غنی سازی ایران است. ایران یک تاسیسات فعال انرژی اتمی در بوشهر دارد که با کمک روسیه در سال 2011 راه اندازی شد. ایران پیش از این رآکتور آب سنگین اراکش را بازطراحی کرد تا پلوتونیوم تولید نکند. تاسیسات فردوی آن نیز در منطقه ای کوهستانی قرار دارد. تهران هنوز در رآکتور تحقیقاتی تهران فعالیت می کند. 
همچنین در این گزارش آمده است: ایران از زمان خروج آمریکا از توافق هسته ای در قبال این اقدام، تعهدات مرتبط با غنی سازی اورانیوم در توافق را کاهش داد و در حال استفاده از سانتریفیوژهای پیش رفته، افزایش ذخایر و غنی سازی تا خلوص 20 درصد-مرحله ای فنی که با تسلیحات فاصله دارد، است.
این گزارش می افزاید: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا که در ماه ژانویه روی کار آمد، گفت می خواهد به توافق هسته ای بازگردد. کشورهای مرتبط مذاکرات را هفته ی گذشته در وین شروع کردند تا راهی برای پیشبرد امور پیدا کنند. اسرائیل که با وجود بنیامین نتانیاهو نخست وزیر آن وعده داده است که هیچ گاه نگذارد توافق احیا شود، تا حد زیادی به ایجاد کارزاری مخفیانه برای مورد هدف قرار دادن ایران مظنون است. 
آسوشیتد پرس در بخش دیگری از این گزارش مطرح کرد: اثرات بلندمدت این سانحه روی برنامه هسته ای ایران، به طور کلی، مشخص نیست. اگر حملات سانتریفیوژها را در نطنز متوقف کند، سانتریفیوژهای فردو هنوز فعالند. علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز یکشنبه وعده داد که فناوری هسته ای ایران توسعه پیدا می کند. 
آسوشیتد پرس علاوه بر این نوشت: این خرابکاری در دوران حساس در دولت حسن روحانی رخ داد که سعی می کند از طریق مذاکرات وین، توافقی  که در دولت او امضا شده را باز گردادند. 

گزارش آسوشیتدپرس در پی این مطرح می شود که  بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با صلح خبر در این باره گفت: بامداد روز یکشنبه حادثه‌ای در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی سازی نطنز (مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی روشن) رخ داده است. بر اساس اطلاع ما خوشبختانه این حادثه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته است.

وی درباره علت این حادثه و جزییات بیشتر آن گفت: علل حادثه در دست بررسی است و متعاقبا اطلاع رسانی می شود.

او همچنین با اشاره به حادثه بامداد روز یکشنبه در سایت غنی سازی نطنز اعلام کرد: حادثه ای داشتیم در بخشی از قسمت‌های برق سایت نطنز و در آنجا برق قطع شده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: علت این حادثه در دست بررسی است که متعاقبا اعلام می کنیم.

کمالوندی در پاسخ به این که تجهیزات آسیب دیدن یا خرابکاری بوده است؟ گفت: الان اطلاعات بیشتری نداریم

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید