فرهنگ > کتاب – این کتاب «زندگی و زمانهی حضرت آیتالله خامنهای» نام دارد و کارهای مربوط به تولید و انتشار آن در بخش خصوصی انجام شده است. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ناشر این کتاب نشر «سایان» است و مولف آن جعفر شیرعلینیا است. این کتاب از لحاظ تاریخی به زندگی و زمانهی رهبر معظم انقلاب از سال […]
فرهنگ > کتاب – این کتاب «زندگی و زمانهی حضرت آیتالله خامنهای» نام دارد و کارهای مربوط به تولید و انتشار آن در بخش خصوصی انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ناشر این کتاب نشر «سایان» است و مولف آن جعفر شیرعلینیا است. این کتاب از لحاظ تاریخی به زندگی و زمانهی رهبر معظم انقلاب از سال 1318 (تولد ایشان) تا سال 1393 (پایان روایت تاریخی کتاب) میپردازد.
پیش از این هدایتالله بهبودی نویسنده و پژوهشگر تاریخ، کتابی را به عنوان «شرح اسم» منتشر کرده بود که این کتاب روایتی از زندگی حضرت آیتالله خامنهای از زمان تولد تا مقطع انقلاب اسلامی بود. کتاب بهبودی برنده جایزه جلال آلاحمد در بخش مستند شد.
شیرعلینیا که به همراه یک تیم تحقیقاتی کارهای مربوط به این کتاب را انجام دادهاند اما مسیر دیگری را در این کتاب پیمودهاند. این کتاب چه به لحاظ روایت، چه به لحاظ صفحهآرایی و چه به لحاظ استفاده از تصاویر با سایر آثاری که در زمینه تاریخ و زندگی شخصیتهای سیاسی و فرهنگی منتشر میشوند، متفاوت است.
همین مساله باعث شده تا هم حجم صفحات کتاب بالا برود و هم قیمت آن، اما باوجود قیمت 140 هزار تومانی در فاصله یک ماه از انتشار این کتاب 20 هزار نسخه از آن به فروش رفته است.
شیرعلینیا به خبرگزاری خبرآنلاین میگوید که برای تالیف این کتاب از منابع مطالعاتی استفاده شده که همه آشکار است، کتاب، روزنامهها و نشریات، صحبتهای مقام معظم رهبری در مقاطع مختلف، گفتوگویهای ایشان در سالهای گذشته و …
البته جدا از این منابع، شیرعلینیا و تیمش به سراغ افراد مختلفی رفتهاند که در این مقطع تاریخی حضور داشتهاند و با مقام معظم رهبری در دورههای مختلف آشنایی و همکاری داشتهاند. آنها روایتهای شفاهی را با مراجعه به منابع مکتوب پالایش کردهاند و برای روایت این کتاب از آنها استفاده کردهاند.
عکس در این کتاب نقش عمدهای دارد و در صفحهآرایی هم توجه خاصی به انتخاب و چینش و ارائهی عکسها شده است. درواقع میتوان گفت که این اثر نخستین اثر متن محوری است که در آن به عکس هم به اندازه متن توجه شده و گاه دوصفحهی کتاب بدون ترس و دلهره به یک عکس تاریخی اختصاص یافته، کاری که معمولا در سایر آثار نمی شود.
این عکسها و امتیاز آنها برای کتاب خریداری شده و از آرشیو روزنامهها و خبرگزاریهایی مثل همشهری و ایرنا هم برای تکمیل روایت تصویری کتاب استفاده شده است.
شیرعلینیا میگوید که یک ریال هم از ادارات دولتی و نهادهای حکومتی پولی برای این کار دریافت نکردهاند و همهی هزینهها را خودشان تقبل کردهاند. این نکته را معاون هماهنگی موسسه انقلاب اسلامی و دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای تایید میکند و میگوید که کتاب «روایتی از زندگی و زمانه حضرت آیتالله خامنهای» را موسسه حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب تهیه نکرده است.
البته شیرعلینیا میگوید که پیش از انتشار کتاب و بعد از تمام شدن کار، این کتاب را به دفتر رهبر معظم انقلاب دادهاند تا اثر ملاحظه شود و مجوز دفتر معظم له برای انتشار گرفته شود.
شیرعلینیا و همکارانش میخواهند این مسیر را ادامه بدهند و برگهای دیگری را به آثار تاریخی ایران در مقاطع مختلف اضافه کنند.
5757
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
RSS
مطلب به جایی بود