به گزارش صلح خبر، شمشیربازی در سالهای اخیر به لطف تیم سابر خود توانست نام خود را بر سرزبان ها بیاندازد و حتی در جهان هم جزو مدعیان قرار بگیرد. سابر برخلاف اپه و فلوره در سال ۹۸ هم دستاوردهای بزرگی داشت که مهمترین آن کسب مدال جهانی و سهمیه تیمی المپیک بود. اما در این میان مجتبی عابدینی سال بسیار خوبی را پشت سر گذاشت. عابدینی که سال گذشته تصمیم به خداحافظی داشت با عملکرد خود در سال ۹۸ ثابت کرد هنوز زود است که بخواهد با دنیای قهرمانی خداحافظی کند.
در ادامه مهمترین اتفاقات شمشیربازی را در سال ۹۸ مرور می کنیم:
*خرداد ۹۸، مدال آوری در قهرمانی آسیا به لطف سابریست ها
تیم ملی شمشیربازی ایران با ۱۷ ورزشکار مرد و زن در سه اسلحه سابر، اپه و فلوره قهرمانی آسیا به رقابت پرداخت. این رقابتها در ژاپن برگزار شد و حاصل حضور ایران کسب یک مدال برنز انفرادی و یک نقره تیمی به لطف تیم سابر بود. مجتبی عابدینی در بخش انفرادی برنز آسیا را گرفت و تیم سابر ایران با ترکیب مجتبی عابدینی، علی پاکدامن، محمد رهبری و محمد فتوحی در فینال به کره جنوبی باخت و مدال نقره را کسب کرد.
*تیر ۹۸، تاریخ سازی عابدینی در قهرمانی جهان
فدراسیون شمشیربازی با توجه به عملکرد شمشیر بازان در قهرمانی آسیا تصمیم گرفت برای قهرمانی جهان مجارستان تنها تیم های سابر مردان ، اپه و سابر زنان را اعزام کند. حاصل این اعزام مدال برنز مجتبی عابدینی بود و توانست برای نخستین مرتبه مدال جهانی را برای ایران به ارمغان آورد. تیم سابر هم در جهان ششم شد. عابدینی پس از این مدال توانست در رده دهم رنکینگ جهانی قرار بگیرد تا دستاوردهایش تکمیل شود.
*مرداد ۹۸، برکناری عابدینی از شغلش در آکادمی ملی المپیک
عابدینی در شرایطی که روزهای خوب خود را پشت سر می گذاشت با اتفاق غیر منتظره روبرو شد و در حالیکه دو سال و نیم بود که در آکادمی ملی المپیک استخدام شده بود، از کار برکنار شد. علت این اتفاق ایراد سازمان بازرسی عنوان شد. پس از این اتفاق فضل الله باقرزاده رییس فدراسیون شمشیربازی عابدینی را به استخدام فدراسیون درآورد.
* اسفند ۹۸، کسب سهمیه تاریخی المپیک
فدراسیون جهانی شمشیربازی هفت مسابقه را برای کسب سهمیه المپیک در نظر گرفته بود که تیم سابر ایران پس از پشت سر گذاشتن پنج مسابقه و در جام جهانی لهستان با کسب عنوان پنجمی توانست سهمیه تیمی المپیک را قطعی کند و برای نخستین مرتبه در تاریخ شمشیر بازی، ایران یک سهمیه تیمی و چهار سهمیه انفرادی المپیک را کسب کرد.
*اسفند ۹۸، ماندگاری اجباری در اروپا بخاطر کرونا
تیم سابر ایران به دلیل شیوع ویروس کرونا و لغو پروازها در ایران ریسک نکرد و پس از جام جهانی لهستان در این کشور ماند و اردویی را آنجا برگزار کرد. سپس از لهستان عازم جهانی بعدی شد. البته پیمان فخری سرمربی تیم ملی و مجتبی عابدینی کاپیتان تیم ملی به ایران برگشتند و بعد هم نتوانستند خود را به جام جهانی بعدی برسانند.
این جام جهانی هم داستان جالبی داشت و به دلیل شیوع ویروس کرونا چهار مرتبه میزبان از ایتالیا به کروواسی، آلمان و نهایتا لوکزامبورگ تغییر کرد. در این جام جهانی علی پاکدامن، محمد فتوحی و محمد رهبری حضور داشتند و ایران در بخش تیمی هشتم شد و در رنکینگ جهانی هم از رده پنجم به هفتم جهان سقوط کرد.
*شمشیربازی سال ۹۸ در یک نگاه:
مهمترین اتفاق: کسب سهمیه تیمی المپیک توکیو
تاریخ سازی: کسب اولین مدال جهانی توسط مجتبی عابدینی
بهترین ورزشکار: مجتبی عابدینی با کسب برنز آسیا و جهان و نقره تیمی آسیا
مهمترین رویدادهای پیش: بازی های المپیک ۲۰۲۰
انتهای پیام