جشنواره ای درباره مردی که ساز ویولن را با مهربانی فراوان در آغوش میگرفت و به وسیله آن عاشقانه ترین نواها را پدید میآورد. آفتاب : سرویس فرهنگی-فاطمه مرادی: در ابتکاری که کمتر سابقه، داشته موسسه فرهنگی هنری راد نواندیش از جوانان زیر 18 سال دعوت کرده تا در دیماه سال جاری با هدف ماندگاری […]
جشنواره ای درباره مردی که ساز ویولن را با مهربانی فراوان در آغوش میگرفت و به وسیله آن عاشقانه ترین نواها را پدید میآورد.
سرویس فرهنگی-فاطمه مرادی: در ابتکاری که کمتر سابقه، داشته موسسه فرهنگی هنری راد نواندیش از جوانان زیر 18 سال دعوت کرده تا در دیماه سال جاری با هدف ماندگاری و گسترش فرهنگ فاخر موسیقی اصیل ایران زمین، ارتقای بینش فرهنگی و هنری جامعه، ارائه الگوهای مناسب اخلاقی و حرفهای و شناخت بیشتر هنرجویان نسبت به بزرگان هنری کشور و بررسی میزان تأثیرپذیری آنها از هنر این استادان، با همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،و خانواده استاد خرم دومین دوره جشنواره و جایزه همایون خرّم را با نام «نوای خرّم 2 در تالار رودکی و تالار وحدت برگزار میکند.
جشنواره ای درباره مردی که ساز ویولن را با مهربانی فراوان در آغوش میگرفت و به وسیله آن عاشقانه ترین نواها را پدید میآورد.
همزمان با انتشار این خبر از سوی دبیر خانه جشنواره نوای خرم واکنشهای اهالی موسیقی و هنر به این جشنواره اهمیت ویژه ای پیدا کرد و هنرمندان،شاگردان و علاقه مندان استاد خرم گاه و بیگاه در مورد جشنواره و اهداف آن اظهار نظر کردند.
سالار عقیلی که اعتقاد دارد تشویقها و حمایتهای استاد خرّم تاثیری بسیاری در رشد هنر موسیقاییش داشته معتقد است نوای خرم تکرار شدنی نیست و درباره جشنواره نوای خرم میگوید: برگزار شدن این جشنواره حرکتی روبه جلو در موسیقی است اما ادامه دار بودن آن تاثیر بیشتری خواهد داشت.
میلاد کیایی نوازنده نامدار سنتور، ماندگاری و خاطره انگیزی را از ویژگی های بارز آثار استاد همایون خرم می داند و سپاس از مقام استاد همایون خرم را دلیل اصلی برگزاری جشنواره «نوای خرم» معرفی می کند هر چند یکی از دغدغههایش این است که جشنواره نوای خرم وسیلهای برای مطرح کردن عدهای نشود.
کیایی در ادامه معتقد است: باید به نسل جوان و نوجوان بها داد،خوشحالم که نام همایون خرم بهانه خوبی برای برگزاری جشنوارهای در زمینه موسیقی شده اما امیدوارم چنین جشنوارهای، چشم اندازی به آینده داشته باشد و پرورش نسل بعدی جامعه موسیقی را مد نظر قرار دهد.
کیوان ساکت موسس گروه وزیری توجه به هنرجویان کودک و نوجوان را امری حیاتی و لازم برای موسیقی پویا میداند و تربیت شاگردان به نام و موفق در جامعه موسیقی را یکی از خدمات استاد خرّم به جامعه فرهنگی ایران نامید و در مورد ماندگاری نام استاد خرّم اینگونه گفت: مهندس خرّم به واسطه آثار موسیقایی ماندگار و فراموش نشدنی شان در دل و جان مردم جای دارند. چنین جشنوارهای علاوه بر زنده نگه داشتن یاد و خاطره این استاد فقید، توجه به ساخت آثار ماندگار و باکیفیت را در جامعه هنری بالا خواهد برد و این یک اتفاق خوب برای موسیقی ماست.
مزدا انصاری در آستانه برگزاری دومین دوره از جشنواره «نوای خرم» با اشاره به تاثیرگذاری چنین جشنوارههایی در تشویق و ترغیب کودکان و نوجوانان گفت: این شوق ذوق را همه استادان موسیقی در روزهای اخیر به خوبی حس کردهاند. کودکان و نوجوانانی که به آموزش موسیقی نزد اساتید موسیقی هستند، این روزها در حال تمرین هستند و با انگیزه زیاد میخواهند که بهترین اجرایشان را روی صحنه جشنواره «نوای خرم» به اجرا بگذارند. یکی از شاگردان من که 10 ساله است، دقیقا چنین حالتی دارد. او وقتی از برگزای این جشنواره باخبر شد با ذوق و شوق زیاد شروع به تمرین کرد و قرار است قطعه «در میان گلها» را با پیانو در جشنواره اجرا کند.
داوود گنجه ای که نوازنده کمانچه و ویلن است، با اشاره به دوستی نزدیکش با استاد خرم می گوید خرم مهندس برق،موسیقیدان برجسته و عارف به تمام معنا بود لذا هر کاری که بوی خرم را بدهد برای فرهنگ این مملک قابل استفاه است.
استاد گنجهای می گوید مدتها است تمایل چندانی به صحبت کردن ندارم اما تا نام همایون خرم و برگزاری همایشی برای بزرگداشت مقام هنریش به میان آمدم، خوشحال شدم و با شوق صحبت در مورد او را پذیرفتم.
با این حال برگزار کنندگان جشنواره نوای خرّم 2 ترویج فرهنگ غنی ایران زمین،ارتقای بینش فرهنگی وهنری جامعه،توسعه فرهنگ موسیقایی و تشویق کودکان و نوجوانان برای توجه بیشتر به موسیقی ایران،قدردانی از پیشکسوتان، کشف استعدادهای جدید معرفی آثار خرم و پرداختن به وجهه شخیصتی استاد خرم را از اهداف اصلی جشنواره می دانند.
جشنواره ای که در سال دوم خود بیش از هر چیز توانمندی بخش خصوصی در اجرای فعالیت فرهنگی را با توجه به حمایت هنرمندان و موسیقی دانان، نشان خواهد داد.
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
آفتاب