امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 344261 |
تاریخ انتشار : 07 اسفند 1398 - 3:15 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: دیپلماسی پارلمانی بخشی از دیپلماسی رسمی و عمومی یک کشور است. نوذر شفیعی در گفت‌وگو با صلح خبر در پاسخ به این سوال که به نظر وی مهم‌ترین اولویت مجلس یازدهم در حوزه دیپلماسی پارلمانی چیست؟ اظهار کرد: در حوزه دیپلماسی با انواع دیپلماسی از […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: دیپلماسی پارلمانی بخشی از دیپلماسی رسمی و عمومی یک کشور است.

نوذر شفیعی در گفت‌وگو با صلح خبر در پاسخ به این سوال که به نظر وی مهم‌ترین اولویت مجلس یازدهم در حوزه دیپلماسی پارلمانی چیست؟ اظهار کرد: در حوزه دیپلماسی با انواع دیپلماسی از جمله دیپلماسی رسمی و عمومی مواجه هستیم و در همین چارچوب می‌توان دیپلماسی پارلمانی را مقوله‌ای بین دیپلماسی رسمی و عمومی تلقی کرد. از یک طرف مجلس شورای اسلامی یکی از ارکان نظام سیاسی است بنابراین رفتارش در حوزه سیاست خارجی جزیی از دیپلماسی رسمی محسوب می‌شود، ولی از طرف دیگر چون نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمایندگان مردم هستند و در واقع باید دیدگاه‌ها، نظرات و مطالبات مردم را پیگیری کنند بنابراین  بخشی از رفتار آنها در حوزه سیاست خارجی به موضوع دیپلماسی عمومی نیز نزدیک می‌شود بنابراین باید گفت دیپلماسی پارلمانی مقوله‌ای بین دیپلماسی رسمی و دیپلماسی عمومی است.

این نماینده پیشین مجلس ، با بیان این‌که در عرصه‌ی سیاست خارجی بخشی از مسائل از طریق دیپلماسی رسمی قابل حل نیستند و از طریق دیپلماسی عمومی نیز  به دستاورد قابل توجهی نمی‌توانیم دست پیدا کنیم ادامه داد : بنابراین دیپلماسی پارلمانی می‌تواند در این زمینه نقش مهم و موثری داشته باشد، نمایندگان مجلس   می‌توانند در قالب گروه‌های دوستی پارلمانی و مناسباتی که با همتایان خود دارند در حل مسائل تاثیرگذار باشند.

نوذر شفیعی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به وضع موجود در عرصه بین‌المللی، خاطر نشان کرد: در این عرصه شاهد یک نظمی هستیم که اکثر کشورها آن را پذیرفته‌اند گرچه ممکن است انتقاداتی به این نظم و روابط حاکم بر آن داشته باشند. مثلا خیلی از کشورها به رفتار آمریکا در عرصه بین‌الملل از جمله اعمال تحریم‌های یک جانبه از سوی این کشور انتقاد دارند ولی از این سیاست آمریکا  تبعیت می‌کنند ، در چنین فضایی استفاده از هر نوع دیپلماسی از سوی  ایران کار سختی است و با سنگلاخ‌هایی روبه‌رواست. بنابراین پیشبرد دیپلماسی پارلمانی  نیز در همین چارچوب کار راحتی نیست.

این  کارشناس مسائل بین‌المللی با بیان این‌که مجلس پیش‌رو ، مجلسی اصولگراست و در همین چارچوب  از همین اکنون در عرصه خارجی برخی از آن به عنوان مجلسی تندرو و رادیکال یاد می‌کنند و این نگرش کار را برای مجلس آتی سخت‌تر می‌کند ، افزود :بنابراین مجلس آتی باید در این ارتباط دقت لازم را داشته باشد و تلاش کند که با عملکرد خود نگرشی که در مورد آن وجود دارد را اصلاح کند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید